به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در نظام الهی و فرهنگ قرآنی، هدف اصلی از ازدواج رسیدن به آرامش روان و آسایش خاطر، پیمودن طریق رشد، نیل به کمال انسانی و تقرب به ذات حق است.
ازدواج نخستین سنگ بنای تشکیل خانواده و بالطبع، جامعه و اجتماع است و میزان اندیشه و تدبر در آن در میزان پیشرفت یا انحطاط و صعود یا سقوط جامعه تاثیر دارد اما جامعه ایران در سال های اخیر از نظم سنتی به نظم مدرن و مختصات آن مواجه شده است. در این میان یکی از مختصات این نظم مدرن در جامعه ایران افزایش سن ازدواج و یا عدم تمایل به ازدواج در دختران است.
**چرا برخی خانمها تمایلی به ازدواج ندارند؟یکی از معضلاتی که امروزه بسیاری از مسئولان و دولتمردان را به فکر انداخته و جامعهشناسان و روانشناسان هم در زمینه حرفهای خود آن را بررسی و پژوهش میکند، افزایش میانگین سن ازدواج و بیرغبتی جوانان ایرانی برای تشکیل خانواده و ازدواج است.
عدهای نوک شمشیر این معضل را به سمت دختران ایرانی نشانه میروند و معتقدند افزایش سطح توقعات، افزایش استقلال اجتماعی و تمکن مالی باعث این شده است که دختران ایرانی به ازدواج بیتفاوت شده و دیگر انگیزهای برای تشکیل دادن خانواده نداشته باشند.
به هر حال آنچه امروز با آن روبه روییم دخترانی هستند که آهسته آهسته و با بالاتر رفتن سنشان، فرصت ازدواج را از دست می دهند و بیم آن است از این رهگذر هم خودشان و هم جامعه را در سالهای آینده دچار مشکلات و مسائل پیچیده ای هم از لحاظ تولید نسل تازه و هم از لحاظ اخلاقی و... نمایند.
گذر از تمام این مسائل و زندگی های مجردی مسئله ای به نام ازدواج در میان افراد میانسال و سالمند شکل می گیرد
بر اساس آمارهای جمعآوریشده از کل ۵۲۰ هزار و ۲۴۰ ازدواج در ۹ماهه سال گذشته ۷ هزار و ۸۶۸ مورد مربوط به مردان بالای ۶۰ سال و هزار و ۱۷۴ مورد نیز مربوط به زنان بالای ۶۰ سال بوده که در دفاتر رسمی به ثبت رسیده است. آمارها نشان میدهد ۶۵ درصد مردان ۳۵ تا ۶۴ سال در اثر فوت همسر تنها هستند درحالیکه این رقم در زنان این گروه سنی ۶۵.۷ درصد را به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر براساس اطلاعات موجود، زنان سالمند سهم بیشتری از تنهایی دارند بهطوریکه ۹۲ درصد آنها تنها زندگی میکنند. این در حالی است که این آمار در میان مردان بالای ۶۵ سال فقط هشت درصد است.
علیاکبر محزون، مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال، به ازدواج سالمندان اشاره کرد و افزود: در سال قبل، بیش از هفت هزار و ۸۶۸ ازدواج مربوط به مردان بالای ۶۰ سال و هزار و ۱۷۴ مورد نیز مربوط به زنان بالای ۶۰ سال بوده که در دفاتر رسمی به ثبت رسیده است. از سوی دیگر نکته جالبتوجهی که در آمارها وجود دارد این است که ۹۰۰ ولادت در سال ۹۴ مربوط به پدران بالای ۷۰ سال است و استان سیستانوبلوچستان با ۲۴۷ ولادت، ۲۷.۴ درصد کل ولادتهای مربوط به پدران این سن در کل کشور را به خود اختصاص داده است و پس از آن نیز خراسان رضوی با ۹۱ ولادت و خوزستان با ۶۹ ولادت در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
امانالله قرائیمقدم، جامعهشناس و استاد دانشگاه درباره ازدواج سالمندان گفت: چنانچه سالمندان با همسن خود ازدواج کنند مشکلی ایجاد نمیشود اما متأسفانه در برخی از استانهای ایران افراد سالمند با دختران کمسن مجرد ازدواج میکنند که این موضوع باعث فروپاشی زندگی دختران جوان میشود. اما وی ازدواج سالمندان را با همسن خودشان بدون مشکل میداند و معتقد است چنانچه سالمندان با افراد همسنوسال خود ازدواج کنند، ایرادی ندارد اما در همین موارد نیز اگر فرزندی از زندگی قبلی وجود داشته باشد، بعضا باعث آسیب میشود.
**زنانهشدن سالمندی در ایران سن سالمندی زنان در سالهای اخیر دو سال کاهش یافته و به ٥٨ سال رسیده است.
بر اساس آمارها در سال ١٣٣٥ در مقابل هر صد زن سالمند، ١١١ مرد سالمند وجود داشت درحالیکه ٥٠ سال بعد از آن یعنی در سال ٨٥ در مقابل هر صد زن سالمند ١٠٤ مرد و در سال ٩٠ نیز در مقابل هر صد زن سالمند ٩٦ مرد سالمند داشتیم که این آمارها حاکی از زنانهشدن سالمندی بوده و این یک واقعیت برای جامعه ماست.
در گذشته سن سالمندی زنان ٦٠ سال بود اما درحالحاضر این سن به ٥٨ سالگی رسیده است و مسائلی چون افسردگی، بیماری و ... نیز به این مسئله دامن میزند؛ که این عوامل نشاندهنده سالمندی زودرس در زنان است.
انتهای پیام/
بیخیالہ ازدواج..............
میگی لیسانس رو کنار بزار
وقتی کسی لیسانس گرفته حدود23یا24سالشه
بعد میبینه بیکاره
مجبوره بره دنبال یک حرفه و هیچ چیزی هم بلد نیست چون مشغول تحصیل بوده
حدود5یا6سال باید به عنوان یه شاگرد فقط باید باشه تا بتونه یه حرفه رو درحد بالا یاد بگیره تا بتونه مستقل کار کنه
چون شاگردی منبع مناسبی نیست
بعد این ک حرفه رو کامل یاد گرفت باید مغازه بزنه
مغازه رو کرایه میکنه باید کلی پول مغازه رو بده
الان حدود30سالش هست یا بیشتر ولی هیچ سرمایه ای نداره
باید چندسال بگذره تا سرمایه جمع کنه
ب خاطر همین سن ازدواج میره بالا
من فوق لیسانس یکی از رشته های مهندسی دارم از دانشگاه سراسری، یه کتاب از انتشارات یکی از بهترین دانشگاههای ایران چاپ شده به نامم. دو تا مقاله ISI دارم. 7-8 تا مقاله داخلی. همه این کارا رو با یکی از دوستام انجام دادیم. الان اون رفته یکی از دانشگاههای آمریکا داره دکتری میخونه، گفت که به ایرانم بر نمیگرده، منم موندم ایران و دو سالم رفتم سربازی. الان 27 سالمه، هر جا هم که میرم کار نیست. من حاضرم نه با اون مبلغی که شما میگی، فقط ماهی 1 تا 1.5 هم کار کنم و ازدواج کنم. اما نیست. هر جا میرم، نمیگه چقدر سواد داری، میگه از طرف کی اومدی.
با این اوصاف چطور میتونم ازدواج کنم؟ الانم دارم فکر میکنم که برم یا مسافر کشی یا تاکسی تلفنی.
.
ولی ما که نداریم مثل بعضیا
رهبری همیشه در خطبه های خود می گوید ازدواج جوانان را سخت نگیرید ولی کجاست گوش شنوا
در کل واقعا الان در شهر ما الان دختر های 14 تا 20 سال ازدواج می کنن و بقیه خونه می مونن و همچنین سن پسر ها هم از 26 تا 35 اکثریت و حتی دیده شده پسر 38 ساله دختر 15 ساله گرفته ولی خب آیا این ها برای یک جامعه اسلامی که یکسری آرمان اسلامی دارد زنگ خطر نیست
دختر در 9 به سن بلوغ میرسه 15 ازدواج میکنه ! با یک پسر 30 ساله !
پسر ایرانی در سن 15 به بلوغ میرسه در 30 سالگی ازدواج میکنه !
بااين فرهنگ غلط مهريه بالا و مسكن و نفقه و بي پولي چطور بريم ازدواج كنيم
ثانیا نقش ثروت آنچنان پر رنگ شده که دختران جوان بدون توجه به جوانان شاد و شنگول با وجود کمالات طبیعی دوران جوانب به آنان پشت کرده و فقط برای رسیدن به ثروت پیران را ترجیح میدهتد .