معاون توانبخشی بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر یک میلیون و 300 هزار نفر معلول در بانک بهزیستی ثبت شده‌ است.

ثبت یک میلیون و 300 هزار معلول در بانک بهزیستیبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خراسان رضوی، حسین نحوی‌نژاد افزود: 2 درصد از جمعیت کشور نیازمند خدمات توانبخشی هستند که در حال حاضر یک میلیون و 300 هزار نفر معلول در بانک بهزیستی ثبت شده‌ است.

وی اظهار داشت: بیشترین آمار معلولیت به ترتیب مربوط به ناتوانی جسمی حرکتی، ذهنی، شنوایی، بینایی و چند معلولیتی است.

نحوی‌نژاد افزود بودجه پارسال سازمان را ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال دانست و ادامه داد: ۹۷ درصد این بودجه محقق شده که نشان از توجه دولت به بهزیستی دارد اما هنوز نیازمند رشد ۳۰۰ درصدی این بودجه هستیم.

وی با اشاره به رشد 0.5 درصدی آمار بروز معلولیت در کشور،تصریح کرد: تصادفات رانندگی، بلایای طبیعی، حوادث حین کار، بالا رفتن درصد سالمندی و بیماری‌هایی نظیر دیابت، سوء تغذیه و فشار خون معلولیت‌زا هستند و طبق پیش بینی‌ها هر سال 300 هزار ناتوانی به آمار کشور اضافه می‌شود که یک سوم از این تعداد نیازمند خدمات توانبخشی هستند و دو سوم دیگر تحت پوشش خدمات پیشگیری و آگاهی سازی باید قرار گیرند.

معاون توانبخشی بهزیستی کشور ادامه داد: در حال حاضر به‌دلیل بیماری‌های مزمن و حوادث، ناتوانی‌های همچون نابینایی و ناشنوایی در حال افزایش است و برای پیشگیری از این امر، غربالگری ناشنوایی و نابینایی در کودکان از سن تشخیص 3سالگی به دوران نوزادی بهبود یافته است.

نحوی نژاد با اشاره به اینکه بیماری‌هایی نظیر کم‌کاری تیروئید در آینده می‌تواند سبب کند ذهنی شود گفت: پیشگیری و غربالگری یعنی اختلالات به مرحله مزمن نرسد و اجرای (ICF طبقه‌بندی بین‌المللی عملکرد، ناتوانی و سلامت) کمک بسزایی به این مهم می‌کند.

معاون توانبخشی بهزیستی کشور تصریح کرد: تا قبل از اجرای این طرح معلولان براساس میزان نقص، طبقه بندی می‌شدند اما رسالت نظام عملکرد بر طبقه بندی معلولان طبق توانمندی و توانایی‌های آنهاست و مشخص می‌شود که فرد چه قابلیت‌ها و توانایی دارد و‌ براساس آن بسته خدمات توانبخشی دریافت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه غربالگری اوتیسم در سال 95 در کشور آغاز می‌شود گفت: با تشکیل کمیته کشوری، پروتکل رسمی برای پیشگیری و شناسایی این بیماری در سنین پایین نوشته شده و امسال اجرایی می‌شود.

نحوی نژاد تصریح کرد: تا قبل از سال 87 با بیماران اوتیسم همچون معلول ذهنی برخورد می‌شد اما از سال 87 کمیته تخصصی اوتیسم تشکیل شده و در حال حاضر 50 مرکز ارائه خدمات اوتیستیک در کشور داریم که 2000 کودک را تحت پوشش قرار داده است.

معاون توانبخشی بهزیستی کشور با اشاره به لزوم بازنگری در قانون خاص معلولین مصوبه سال 83 مجلس شورای اسلامی گفت: لایحه بازنگری جامع قانون در کمیسیون تخصصی پزشکی مجلس نیز تصویب شده که شورای نگهبان اصلاحاتی به آن وارد کرد و درحال رایزنی هستیم.

نحوی نژاد با بیان اینکه تحقق حداقل دستمزد مشخصه توسط وزارت کار برای معلولین شدید فاقد شغل از موارد مورد توجه این لایحه است افزود: افزایش مستمری‌ها، ایجاد فرصت‌های شغلی، معافیت سازی، ایجاد فضاهای فرهنگی ورزشی از موارد این لایحه است که جنبه تکلیفی برای دستگاه‌های مربوطه ایجاد می‌کند.

معاون توانبخشی بهزیستی کشور با بیان اینکه ارتقای جایگاه معلولان نیازمند هماهنگی و همکاری با سایر نهادها نظیر وزارت بهداشت، آموزش و پرورش وغیره است، گفت: درحال حاضر 250 مرکز مشاوره ژنتیک در کشور فعال است که نیازمند همکاری با سایر نهادهاست، 40درصد از دانشجویان معلول ما کم‌بینا و نا‌بینا هستند که نیازمند امکانات علمی و تحقیقاتی خاصی برای مطالعه و تحصیل هستند.

انتهای پیام//


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.