روزنامه فرانسوی «لزاکو» در گزارشی با اشاره به سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران، نوشت این اتحادیه در صدد است گفتگو و همکاری با ایران را گسترش دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه فرانسوی لزاکو  در پایگاه اینترنتی خود در مطلبی تحت عنوان «ایران: اتحادیه اروپا نمایندگی دائمی در ایران ایجاد خواهد کرد،» نوشت: بروکسل می‌خواهد گفتگو و همکاری با تهران را گسترش دهد. 

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان هفته گذشته در ایران بود. به مناسبت دیدار بسیار جنجالی که موگرینی هفته گذشته از ایران داشت، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تایید کرد اتحادیه اروپا قصد دارد در همکاری و گفتگویی مستمر با ایران وارد شود. 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در راس هیئتی مرکب از بسیاری از کمیسرهای اروپا از جمله الزبیتا بینکوسکا، کمیسر صنایع، ویولتا بولک، کمیسر حمل و نقل و می‌گوئل آریاس، کمیسر آب و هوایی و انرژی اتحادیه اروپا به ایران سفر کرده بود، گفت توافق هسته‌ای اخیر ایران که ۱۶ ژانویه گذشته اجرایی شد، «راه را برای گسترش روابط میان اتحادیه اروپا و تهران باز کرد.» 

موگرینی همچنین اعلام کرد: «برای این منظور، بروکسل و تهران مذاکره می‌کنند تا بتوانیم دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا را در پایتخت ایران باز کنیم.» 

اگرچه مذاکرات در جریان است و موگرینی برای گشایش رسمی این دفتر تاریخی را اعلام نکرد، اما کاملا واضح است که بروکسل نمی‌خواهد زمان را از دست بدهد. 

حذف ملاحظه کاری‌های آمریکا برای بانک‌ها
تهران که امیدوار بود بعد از رسیدن به توافق درباره برنامه هسته‌ای هر چه سریع‌تر از منافع لغو تحریم‌ها برخوردار شود، امیدوار است بروکسل بتواند به باز شدن قفل بسیاری از پرونده‌ها از جمله گسترش فعالیت‌های بانکی کمک کند. و این در حالی است که آمریکا همچنان مردد است و برخی از مجازات‌های خود را از جمله تحریم‌های بانکی را حفظ کرده است و بانک‌های آمریکایی به طور مستقیم یا غیر مستقیم حق ندارند با ایران تعامل داشته باشند. و واشینگتن اخیرا تایید کرده است توافق هسته‌ای به تهران اجازه نمی‌دهد به نظام بانکی بین المللی دسترسی داشته باشد.

 در این زمینه به نظر می‌رسد اروپایی‌ها بیشتر در کنار ایران قرار دارند و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت «به نفع اروپایی‌ها و ایران است که به نحوی عمل کنند که بانک‌ها در ایران وارد شوند و از ورود به این کشور بیمی نداشته باشند و این رویکرد تعهد اقتصادی جدید را تسهیل و از آن پشتیبانی کنند.»

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار