پس از نابودی برخی از میراث‌های طبیعی و تاریخی استان کهگیلویه و بویراحمد همچون مه‌گردی در سرفاریاب و سرو لار این بار نوبت به چنار کهن و 500 ساله دره‌لک پیچاب رسید تا در آتش منفعت‌طلبان بسوزد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کهگیلویه و بویراحمد استانی با داشته‌های طبیعی و تاریخی بسیاری است که اگر از آن‌ها خوب مواظبت و حراست و صیانت شود گردشگران و مسافران زیادی را به سمت و سوی استان سوق خواهد داد.
 
امروزه صنعت گردشگری در بسیاری از کشورهای جهان جای صنایع پردردسر و آلاینده را گرفته اما در ایران با این که نسبت به سایر کشورها ظرفیت‌های خدادادی بیشتری وجود دارد این صنعت با گام‌های کند رو به سوی آینده می‌رود.
 
چنار 500 ساله در خشم منفعت‌طلبان سوخت + تصاویر

در کهگیلویه و بویراحمد به عنوان استان چهار فصل که نام‌هایی همانند پایتخت طبیعت را هم در دل خود جای داده جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بسیاری دیده می‌شود.
 
جاذبه‌هایی که به هر دلیل در سالیان اخیر مورد دستبرد بشری قرار گرفته و سودجویان و منفعت‌طلبان این موهبت‌های الهی را یکی پس از دیگری به ورطه نابودی و انهدام می‌کشانند.
 
همین چند ماه قبل بود که خبری بسیار ناگوار در سراسر کهگیلویه و بویراحمد پیچید و قلب طبیعت‌دوستان را به درد آورد و یکی از زیباترین آثار طبیعی که در دنیا منحصر به فرد بود یعنی مه‌گردی«برد چهره» در سرفاریاب به دست سودجویان از صفحه تاریخ محو شد.
 
منفعت‌طلبان و سودجویان تنها به این یک مورد بی‌رحمی نکرده‌‌اند بلکه هر روزه شاهد از بین رفتن گونه‌های گیاهی و جانوری منحصر بفرد در استان از سوی این عده سودجوی خلافکار هستیم.
 
کوچک‌ترین نوع آن همین گیاهان کوهی است که در حال ریشه‌کنی است و مسئولان هم با دست بسته و بدون هرگونه اقدامی حتی در زمینه فرهنگی شاهد و ناظر به یغما رفتن و انهدام و نابودی این گونه‌های کم‌نظیر هستند.
 
هنوز این واقعه تأسف‌بار از یاد نرفته بود که خبری مبنی بر آتش زدن چنار 500 ساله در دره‌لک منطقه پیچاب طبیعت‌دوستان را کلافه کرد و این بار عده‌ای به دلیل خصومت‌ و یا سودجویی و به هر عنوان که نام آن را بگذاریم این جاذبه مهم طبیعی در منطقه بکر پیچاب در آتش سوخت.
 
چنار 500 ساله در خشم منفعت‌طلبان سوخت + تصاویر

علی سینایی یکی از مطلعین محلی در این باره گفت: چنار 500 ساله منطقه دره‌لک یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های دیدنی منطقه پیچاب و نماد قدمت و تاریخ و نیاکان ما به شمار می‌رود که به هر دلیل توسط برخی افراد مغرض و سودجو در آتش سوخت.
 
وی گفت: منطقه پیچاب یکی از مناطق مهم گردشگری در استان به شمار می‌رود که در صورت خدمات‌رسانی به این منطقه از جمله راه مواصلاتی؛ مکانی برای سیر و سیاحت و حتی جذب توریست خواهد شد.
 
سینایی تصریح کرد: اما با روندی که در پیش گرفته شده و عده‌ای به هر دلیل در سال‌های اخیر جاذبه‌های استان را مورد دستبرد قرار می‌دهند شاید امیدی به رونق گردشگری در مناطق مختلف از جمله پیچاب نباشد.
 
بیچاب از مناطق سردسیری و البته دیدنی شهرستان باشت است که از زیباترین مناطق استان بوده و به دلیل نبود راه و جاده مناسب، این منطقه همچنان بکر و دست نخورده باقی مانده است.

انتهای پیام/ز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۸ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵
من در مورد این چنار ندیدم که حکم بدهم، اما آیا میدانید که درخت چنار قدیمی با عمر بالای هشتاد یا صد سال به بالا، خود بخود از داخا تنه خود که مانند اتاقی بزرگ است؛ آتش میگیرند! و شاخه های کهنه و بالاتر هم لوله یی شکل هستند درست مانند مشعل از شاخه ها شعله بیرون میزند،
البته میگویند که وجود فسفر و حرارت داخلی هر 80 تا 100 سال تکرار میشود...
البته چنار بزرگ هفتصد ساله یی که در همسایگی ما بود، سال 1350 بطور کامل سوخت .