به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ سیدحسن قاضی زاده هاشمی در همایش ملی سلامت در یزد گفت: دو پیام اصلی همایش ملی سلامت در یزد را كنترل وزن و رژیم غذایی مناسب عنوان كرد و گفت: افرادی كه وزن خود را بین پنج تا هفت درصد كاهش دهند یا 150 دقیقه در هفته ورزش كنند 20 درصد كمتر به دیابت مبتلا خواهند شد
قاضی زاده هاشمی افزود: 60 درصد زنان و 40 درصد مردان در تهران اضافه وزن دارند كه اگر این سیر ادامه داشته باشد در آینده برای وزیران بعدی و اداره كنندگان حوزه بهداشت و درمان مصیبت خواهد شد، به طوری كه تا 30 سال آینده جمعی سالمندی كشورمان سه برابر و دیابتی ها دو تا 2.5 برابر افزایش خواهد یافت.
وی با اطمینان از اینكه آگاهی مردم استان یزد نسبت به مسائل بهداشتی ارتقا می یابد، ادامه داد: طرح مراقبت سلامت به طور كامل در استان یزد مستقر شده و به ازای هر سه تا چهار هزار نفر یك مراقب سلامت فعال است كه همه بیماری های قابل پیش بینی را متذكر خواهد شد.
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی با بیان اینكه 60 درصد انواع سرطان ها قابل پیشگیری است گفت: باید از طریق رسانه ها فرهنگ یادگیری و اراده را برای ارتقای بهداشت عمومی توسعه دهیم و از بهانه گیری و تنبلی برای فعالیت هایی از جمله ورزش كردن پرهیز كنیم
وی اضافه كرد: مسئولان و مردم از جمله سفیران سلامت با رفتار و همت خود می توانند با احترام تذكرهای لازم را در خصوص موارد مختلف از جمله وزن به اعضای خانواده و سایرین ارائه كنند.
وزیر بهداشت افزود: باید نسبت به این بیماری شناخت مناسبی داشته باشیم و برای مبتلانشدن تلاش كنیم، چرا كه نزدیك به 75 درصد افرادی كه فكر می كنند قندشان كنترل است اشتباه می كنند..
وی گفت ایرانیان به خصوص نسل جوان در مصرف غذا پرخوری یا بدخوری دارند و میزان كالری گرفته شده 35 درصد بیش از نیاز بدن آنها است و رفته رفته به بیماری مبتلا می شوند.
وی ادامه داد: ایرانی ها 74 سال عمر می كنند اما 63 سال از این دوران را زنده اهستند و 11 سال دیگر با معولیت سپری می شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با بیان اینكه پیشگیری بر درمان مقدم است و ضرورت دارد رعایت شود گفت: عامل 75 درصد مرگ و میرها بیماریهای غیرواگیر است.
قاضی زاده هاشمی افزود: در مجموعه بولتن هایی كه منتشر می شود به ائمه جمعه عزیز توصیه می شود كه در خطابه های خود مردم را به پیشگیری و رعایت بهداشت توصیه كنند.
وی با بیان اینكه پیشگیری جزئی از ایمان است افزود: اگر دستوات اسلامی را در مورد شیوه زندگی، خورد و خوراك و رفتار و اداب زندگی را رعایت كنیم دچار این همه گرفتاری نمیبشدیم بویژه در حوزه سلامت زیرا می دانیم كه عقل سالم در بدن سالم است.
وزیر بهداشت با اشاره به اینكه اگر بهداشت را رعایت كنیم موفق خواهیم بود از همه دست اندركاران حوزه سلامت در این استان و بویژه استاندار و شورای عالی سلامت قدردانی كرد و گفت: امید داریم كه استان یزد در موضوعات مختلف پیش قدم است.
هاشمی خاطرنشان كرد: آمار بیماری دیابت در استان یزد بیشتر از متوسط كشوری است و در رده سنی بالای 20 سال دو برابر كشور است و لذا مردم این خطه باید رعایت كنند.
این مسئول اضافه كرد: امید است از فرصتی كه دولت در این بخش فراهم كرده همه ایرانیان و از جمله مردم یزد استفاده كنند و در بخش بهداشت اهتمام جدی نمایند.
همایش سلامت با عنوان غلبه بر دیابت با حضور وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی ، مسئولان این وزارتخانه و مسئولان استانی در دانشگاه شهید صدوقی یزد برگزار شد.
انتهای پیام/ی