وزیر جهاد کشاورزی در مراسم امضای تفاهم همکاری بین جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد از شناسنامه دار شدن محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: هم اکنون فاز یک محصولات ارگانیک انجام می شود.

محصولات کشاورزی صاحب شناسنامه می شوند/امضای تفاهم همکاری بین جهاد کشاورزی و سازمان ملی استانداردبه گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران  نیره پیروزبخت رئیس سازمان استاندارد در نشست خبری که امروز در سازمان ملی استاندارد برگزار شد افزود: هدف از امضا تفاهمنامه  همکاری بین جهاد کشاورزی و سازمان استاندارد ایجاد هم افزایی بین دو نهاد برای ارائه خدمات بهتر است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه امضای این تفاهم نامه برای ما بسیار ارزنده است اظهار کرد: ما سعی کردیم با شعار سال که به نام اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل نامگذاری شده سعی در پیشرفت در این زمینه هستیم .

پیروزبخت در ادامه با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی جز وزارتخانه های برتر اقتصاد مقاومتی است افزود: کشاورزی از پایه اقتصاد کشور ما به حساب می آید چرا که همه مسئولان به این امر تاکید دارند.

رئیس سازمان استاندارد در ادامه با تاکید براینکه سازمان ملی استاندارد با جهاد کشاورزی بسیار هماهنگ بوده افزود: ما سعی کردیم جلوی بسیاری از واردات بی کیفیت گندم را در کشور بگیریم چرا که جان مردم جزو اولویت های ما است.

پیروز بخت در ادامه گفت: در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی سعی کردیم در امنیت غذایی قدمی برداریم چرا که از سال گذشته تصمیم بر امضای این تفاهم نامه برداشته شده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه سعی شده فعالیت مشترکی برای حضور هر دو نهاد در مجامع بین المللی صورت گیرد اظهار کرد: سعی شده همکاری های گسترده ای در این امر صورت گیرد.

به گفته پیروزبخت امیدوار هستیم در سال اقتصاد مقاومتی همکاری های بیشتری صورت بگیرد و پرونده روشنی در سازمان ملی استاندارد تحقق پذیرد.

شناسنامه دار شدن محصولات کشاورزی

در ادامه حجتی وزیر جهاد کشاورزی گفت: یکی از سیاست هایی که در اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده بحث درون زایی و برون نگری است و ما سعی کردیم در بخش کشاورزی در تراز کشاورزی در میان مدت آن را به صفر برسانیم.

وی ادامه داد: سالم بودن و سلامت از نظر روانی بسیار مهم است و وظیفه سازمان ملی استاندارد امینی خاطر است که امیدواریم با همکاری تولید کنندگان و فرهنگ سازی در کشور و همکاری این سازمان در جهت پیشرفت آن حرکت کنیم.

حجتی در ادامه با بیان اینکه کشاورزی در بخش صادرات اهمیت زیادی دارد افزود: بیشترین وابستگی در کشور در بخش مواد غذایی است در سال 92 تراز منفی هشت میلیارد دلار بود که این تراز  در سال 94 بر طبق گزارش دوازده ماهه به منفی 3.4 میلیارد دلار رسید که یعنی افزایش صادرات و حضور در بازارهای جهانی.

وی ادامه داد: امیدواریم که بتوانیم محصولات را شناسنامه دار کنیم که این البته فاز یک ارگانیک آن صورت گرفته و سعی شده در سایر محصولات آن این امر مهم محقق شود.

حجتی همچنین در پاسخ به سوالی درباره مشکلات فروش شیر خام به واحدهای تولید کننده لبنیات و استفاده از شیرخشک وارداتی در تولید این محصولات گفت: ما چنین اطلاعی نداریم و گمرک هم آن را تایید نمی‌کند چرا که اصولا شیرخشک مورد استفاده در لبنیات اصلا اجازه واردات ندارد.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تولید حدود 10 میلیون تن شیر در سال اظهار کرد: در سال گذشته 8000 تن شیر خشک به کشور وارد شده که اگر آن را به شیر تبدیل کنیم حدود 50 هزار تن می‌شود. بنابراین رقم بسیار ناچیزی در مقابل تولید شیر است.

حجتی تصریح کرد: از سوی دیگر وقتی محتوای شیرخشک‌های وارد شده را بررسی کنیم، مشاهده می‌کنیم که مربوط به شیرخشک‌های خاص مثل شیرخشک نوزاد است.

به گفته وی، کارخانه‌های تولید لبنیات، شیر خام می‌خرند اما به دلیل افزایش تولید شیر و کاهش تقاضا و صادرات مواد لبنی در بازار جهانی خرید شیر خام کاهش پیدا کرده است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که به دنبال دریافت یارانه صادراتی برای فرآورده‌های لبنی هستیم، اظهار کرد: کشورهای اروپایی و همسایه‌های ما یارانه صادراتی فوق العاده زیادی را به محصولات لبنی خود تخصیص می‌دهند که این امر باعث کاهش صادرات ایران در این حوزه شده است. در عین حال ما هنوز موفق نشده‌ایم یارانه صادراتی برای این بخش بگیریم که مکاتبه‌های آن نیز با معاون اول رییس جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت انجام شده است.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار