رییس سازمان غذا و دارو از قرارگرفتن نشانگر رنگی سلامت روی تمامی فرآورده‌های کشور تا پایان شهریور ماه خبر داد

 رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در همایش ملی نشان ایمنی و سلامت که در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، سازمان غذا و دارو را بازوی نظارتی وزارت بهداشت خواند و گفت: مهم‌ترین وظیفه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو به عنوان بازوی نظارتی این وزارتخانه، بررسی سلامت مواد غذایی است. 

وی افزود: بهداشت و ایمنی و سلامت محوری در این حوزه از اهداف سازمان غذا و دارو است که البته در حوزه سلامت محوری از بهداشت و ایمنی فرا‌تر می‌رویم، بهداشت و ایمنی، به طور مثال شامل نظارت سازمان غذا و دارو در خصوص میزان آلاینده‌های موجود در نمک است که در مورد سلامت محوری به اثر میزان نمک مصرفی توجه می‌شود. 

رییس سازمان غذا و دارو دادن حق انتخاب به مردم را از اهداف این سازمان خواند و ادامه داد: به مردم کمک می‌کنیم تا غذای سالم‌تر را انتخاب کنند. نشانگر‌های رنگی یا به عبارتی چراغ راهنمای تغذیه‌ای به همین منظور، ١٨ ماه گذشته طراحی شد. در این ١٨ ماه صنعت فرصت تطبیق با این سند را داشت. 

دیناروند توضیح داد: تاکنون تعداد فرآورده‌هایی که از چراغ راهنما استفاده کرده‌اند، از ۵۵ درصد عبور کرده به طوری که در برخی استان‌ها ٣٠ درصد و در برخی ٨٠ درصد، این فرآیند عملیاتی شده است. 

وی به وزارت بهداشت از قرارگیری این نشانگر روی تمامی فرآورده‌ها اطمینان داد و اظهار کرد: معاونان غذا و دارو دانشگاه‌ها به سازمان غذا و دارو، و سازمان غذا و دارو به وزیر بهداشت اطمینان می‌دهند تا پایان شهریور ماه سال جاری تمامی فرآورده‌ها در کشور از نشانگر تغذیه‌ای روی محصولات تولیدی استفاده کنند.

وي با بيان اينكه سال ٩٤ سال مهمي بود، گفت: مراحل تنظيم سند كنترل بيماري هاي غير واگير گذرانده شد و اواخر سال به تصويب شوراي عالي امنيت  رسيد. در سال ٩٥ نيز رسيدن به اهداف، مدنظر است. كاهش ميزان نمك مصرفي هر فرد به حداقل ٣٠ درصد و به صفر رسيدن اسيد چرب ترانس، از اهدافي است كه در اين سند تعيين شده است.

ديناروند از ناكافي بودن تلاش ها براي حذف روغن جامد در سال گذشته گفت و بيان كرد: امسال جدي تر و سختگيرانه تر پيگير اين موضوع هستيم. در كل إصلاح رژيم غذايي با كاهش مصرف شكر ، كربوهيدرات و چربي در سلامت افراد مؤثر است.

وی افزود: هیچ دلیلی از نظر علمی و شاخص های فنی وجود ندارد که آبمیوه‌های مورد مصرف با 18 درصد شکر تولید شوند، کاهش میزان شکر در آبمیوه‌ها و غنی‌ساز ویتامین دی از برنامه‌‌های سلامت‌محور سال جاری است. سیاست‌های تشویقی صنایع از جمله اعطای نشان سلامت به صنایع غذایی از برنامه غذایی وزارت بهداشت است.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار