به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از پايگاه اطلاعرساني آستان قدس رضوي، «پروفسور اقبال» در خصوص مؤسسه «اسلام و علم» و اقداماتش گفت: مؤسسه علمي پژوهشي اسلام و علم، سال 2000 در ادمينتون كانادا به منظور پژوهشهاي اسلامي و مطالعات علمي پيرامون علوم قرآني تأسيس شد و همچنان با انتشار نشريات، كتاب ها، مقالات و برگزاري نشستهاي علمي و همانديشيهاي ديني، به عنوان يكي از مؤسسات علمي پژوهشي جهان اسلام فعاليت ميكند.
رئيس مؤسسه«اسلام و علم» در مورد دايرة المعارف قرآني افزود: مدتهاست كه به همراه گروهي از انديشمندان در حال تأليف دايرةالمعارف انگليسي«قرآن كريم» هستيم كه نخستين جلدش را در ماه مبارك رمضان ارائه خواهيم كرد.
اين دانشمند مسلمان با اشاره به محدوديتهاي مسلمانان در بررسي علمي قرآن، خاطر نشان كرد: بيش از نصف جمعيت جهان اسلام آشنايي به زبان عربي ندارند و آن اقليت نيز، آشناييشان در حدود زبان مادري است. اين در حالي است كه اكثر منابع مسلمانان در تركيه، اندونزي، مالزي، هند و پاكستان به زبان عربي است. از اين رو تأليف دايرة المعارفهايي بر مبناي منابع اسلامي و به زبانهاي رايج جهان، نقش مهمي در آگاهي بخشي ديني دارد.
وي كتاب ارزشمند«المعجم في فقه لغة القرآن و سر بلاغته» را تحسين نمود و بيان كرد: اين كتاب داراي قابليت ترجمه به زبانهاي مختلف دنياست و اميدوارم پژوهشگران جهان اسلام به سمت و سوي چنين اقداماتي گرايش پيدا كنند.
در پايان اين برنامه با حضور«پروفسور مظفر اقبال»، «آيت ا... واعظ زاده خراساني» و دكتر ركني(عضو شوراي عالي فرهنگي آستان قدس رضوي) از پژوهشگران برتر بنياد پژوهشهاي اسلامي آستان قدس رضوي تقدير به عمل آمد./س