دور دوم انتخابات مجلس دهم روز گذشته در 55 حوزه برگزار شد تا 65 نماینده باقی مانده به منظور تکمیل کرسی‌های خانه ملت انتخاب شوند.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دور دوم انتخابات مجلس، دهم ارديبهشت ماه در 55 حوزه به منظور انتخاب 68 نماينده میان 138 نفر از راه‌يافتگان به دور دوم و به عبارتی دیگر میان 41 داوطلب اصلاح‌طلب، 57 نماینده اصولگرا، 4 نامزد اعتدال‌گرا و 36 نامزد مستقل برگزار شد.

براساس نتایجی که در دور اول انتخابات 7 اسفند ماه 94 با رای‌گیری در 209 حوزه انتخابیه در کشور بدست آمد از 290 کرسی مجلس دهم، 83 کرسی به اصلاح‌طلبان، 75 کرسی به اصولگرایان، 58 کرسی به مستقلین و 5 کرسی به اقلیت‌های دینی اختصاص یافت.

البته تاکنون تکلیف منتخب سوم اصفهان از دور اول انتخابات مجلس دهم که اصلاح‌طلب بود، مشخص نشده که آیا تکلیف این کرسی همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده مشخص می‌شود یا اینکه اعتبارنامه مینو خالقی صادر شده و در مجلس مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

ماراتن انتخابات مجلس دهم به پایان رسید/ اصولگرایان یا اصلاح‌طلبان پیروز رقابت

یکی از نکات قابل توجه بعد از انتخابات دور اول مجلس دهم ادعای کسب کرسی‌های بیشتر از سوی هر دو جریان سیاسی اصولگرا و اصلاح‌طلب بود به طوری که هر کدام معتقد بودند اکثریت کرسی‌های مجلس دهم را به خود اختصاص داده‌‌ و توانسته‌اند اکثریت مجلس را به دست آورند.

اما برای آنکه این دو جریان سیاسی بتوانند اکثریت خود را در مجلس دهم به تثبیت برسانند نیازمند دور دوم انتخابات بودند لذا اصولگرایان و هم اصلاح‌طلبان درصدد شدند تا با حضور حداکثری و تبلیغات خود بتوانند نتایج انتخابات مجلس دهم را به نفع خود رقم زنند.

تا جایی که طی روزهای قبل از دور دوم انتخابات بسیاری از چهره‌های اصول‌گرا به استان‌ها و حوزه‌هایی که نمایندگان اصول‌گرا در آن به دور دوم رسیده‌ بودند، سفر کرده و در جلسات سخنرانی و توجیه مردم حضور پیدا کردند.

در مقابل فعالیت‌های اصولگرایان، اصلاح‌طلبان نیز بی‌کار نشسته، تبلیغات و سفرهای حمایتی خود را از کاندیداهای خود در شهرهای مختلف آغاز کردند تا جایی که "محمدرضا عارف" رئيس شورای سياست‌گذاری اصلاح‌طلبان به منظور تهرانيزه کردن دور دوم انتخابات سفرهای استانی خود را چند روز پیش از انتخابات جمعه دهم اردیبهشت ماه آغاز کرد.

وی پیش از این سفر در رابطه با اهمیت دور دوم انتخابات اظهار داشته بود که جریان اصلاحات باید ۶۰ درصد از ۶۹ کرسی در مرحله دوم انتخابات مجلس را از آن خود کند.

مسلما کسب اکثریت کرسی‌های مجلس دهم از سوی هر کدام از دو جناح اصول‌گرا و اصلاح‌طلب می‌تواند بر رویکرد مجلس آینده نسبت به دولت، انتخاب مرد شماره یک خانه ملت، هیئت رئیسه، فراکسیون و ... تاثیرگذار باشد.

شاید مهمترین بحثی که بعد از نتایج دور اول انتخابات مجلس میان سیاسیون بوجود آمد و روزبروز بر حرارت آن افزوده شد، انتخاب رئیس مجلس دهم بود و در این میان دو گزینه سرشناس مطرح شدند، علی لاریجانی با سابقه 8 سال ریاست خانه ملت در کارنامه خود و محمدرضا عارف که برای اولین بار پا در عرصه نمایندگی می‌گذارد.

ماراتن انتخابات مجلس دهم به پایان رسید/ اصولگرایان یا اصلاح‌طلبان پیروز رقابت

براساس آرای شمارش شده دور دوم انتخابات مجلس دهم و اعلام رسمی وزارت کشور اصولگرایان توانستند در 55 حوزه انتخابیه 17 کرسی را بدست آورده و اصلاح‌طلبان نیز 27 کرسی را از آن خود کنند. البته در این میان مستقلین نیز توانستند 22 عدد از کرسی‌های سبز خانه ملت و اعتدالگرایان 1 کرسی را در این دور از انتخابات کسب کنند.

حال با توجه به مجموع آمار بدست آمده در دور اول و دوم انتخابات، می‌توان اصلاح‌طلبان را با کسب 110 کرسی به عنوان پرچمدار نسبی جریان سیاسی در مجلس دهم و اصولگرایان را با 92 کرسی در رتبه دوم قرار داد.

البته نباید حضور نمایندگانی با گرایش سیاسی مستقل را در چینش و جهت‌گیری سیاسی مجلس آینده نادیده گرفت، آن‌ها نیز توانستند با کسب 81 کرسی به مجلس دهم وارد شوند و مسلما دو طیف اصولگرا و اصلاح‌طلب سعی خواهند کرد تا به منظور انتخابات‌ داخلی مجلس که مهمترین آن گزینش ریاست مجلس خواهد بود، با مستقلین ائتلاف کنند.

انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
پیروز انتخابات ملت ایران هستند فرقی نمی کند اصولگرا و اصلاح وطلب ومستقل همه یکسان وباید تابع رهبری ونظام ومردم باشند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
اصولگرا یا تصلاح طلب چه فرقی میکنه مهم اینکه در مجلس برای مردم کار کنند توی مجلس طرحهای تصویب کنن که برای ملت مفید باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
اینکه شد ۲۲۱ نماینده
دور دوم را حساب نکردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
با سلام خدا کنه توی مجلس به نفع حذبی کار نکنن به نفع ملت کار کنن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
درود بر ایران انشالله که همه به فکر مملکت باشند
United Arab Emirates
ناشناس
۲۱:۱۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
اى بابا اصولگرا يا اصلاح طلب چه تفاوتى داره مهم اينه يه كارى براى مردم بكنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
خیلی از همین مستقلین توی لیست امید در مرحله ی دوم بودند....زنده باد اصلاح طلبان منتخب مردم...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۷ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
ان شاالله که بفکر مردم باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۷ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
گرایش بیشتر مستقلین به اعتدالگرایی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۶ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
امیدوارم هر کدام که به فکر پیشرفت کشور هستند موفق باشند,
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
فقط خدا کنه فکر مردم باشند و وعده هاشون رو فراموش نکنند ..جز هر حزبی میخوان باشن فرقی نداره دلسوز وضع مردم باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۲ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
فقط خدا کند فکر جیب خودشان نباشند این چیزی است که می بینیم فقط برای فامیل خودشان خوب است
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۲۰:۴۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
biiig like
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
اصولگرایان با شرف پیروز شدند.دولت از هیچ تلاشی فروگذار نکرد تا مجلس به دست اصلاح طلبان و طرفداران دولت بیفته تا هر کاری دلش خواست انجام بده و کسی هم اعتراض نکنه ولی شکست خورد.درسته که مثل دوره ی قبل اصولگرایان تفکر غالب و بی چون و چرای مجلس نیستند ولی در هرحال بیشتر از نیمی از کرسی ها را بدست آوردند و اجازه نخواهند داد دولت هر کاری دلش خواست انجام بده و کسی هم اعتراض نکنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
خوبی داداش؟؟آمار رو دیدی؟؟تازه خیلی از این مستقلین تو لیست امید بودن...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
درود بر اصلاح طلبان مردمی و دلسوز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
درود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۷ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
اصلاح طلبان مردمی و دلسوز؟
آخرین اخبار