به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مصطفي شبه با بيان اينكه بارندگي و سيلاب اخير خشكسالي حوضه رودخانه مارون، جراحي را برطرف نكرده، بیان کرد: هم اكنون فقط نصف مخزن سد مارون در حدود 600 ميليون مترمكعب ذخيره سازي انجام شده و همچنان براي كشت تابستانه كمبود آب داريم.
وي به خشكسالي چندين ساله در اين حوضه اشاره کرد و اظهار داشت: تامين آب كشت هاي دائم در اولويت است، اين در حالي است كه پارسال براي تامين اين بخش نيز دچار مشكل شديم و آب مورد نياز نخيلات شادگان در جنوب خوزستان تامين نشد كه دليل آن برداشت غيرمجاز آب كشاورزي توسط ماهشهر و رامشير بود.
شبه افزود: در حوضه رودخانه زهره نيز تابستان امسال امكان كشت تابستانه ندارد، زيرا علاوه بر بارش ناكافي در اين حوضه، سد كوثر در بالا دست اين رودخانه براي تامين آب شرب طراحي شده و منبع غيرقابل اطمينان براي تامين آب كشاورزي به شمار مي رود.
وي همچنين با اشاره به وضعيت برخي رودخانه هاي خوزستان پس از سيل اخير اذعان داشت: با كاهش بارندگي ها در بالادست، دبي رودخانه هاي دز و كارون نيز كم شده است.
معاون سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: ورودي سد دز به 525 مترمكعب برثانيه و خروجي آن 503 مترمكعب برثانيه رسيده و دبي رودخانه كارون در اهواز نيز 796 مترمكعب برثانيه است.
وي اضافه كرد: سد كرخه هنوز ظرفيت خالي براي نگهداشت آب دارد و ورودي اين سد 289 مترمكعب برثانيه و خروجي 64 مترمكعب برثانيه است.
شبه با اشاره به آغاز آبگيري مخزن شماره 3 تالاب هورالعظيم در پي سيلاب اخير بیان داشت: شركت نفت در اين مخزن در حال فعاليت است و در صورت همكاري مي توانيم اين مخزن را آبگيري كنيم.
اين عضو ستاد بحران خوزستان در ادامه نسبت به كاهش منابع آب زيرزميني اين استان هشدار داد و گفت: منابع اصلي تامين آب شرب و كشاورزي شهرستان ايذه و باغملك در شرق خوزستان از آب زيرزميني تامين مي شود و در سال هاي اخير حتي تامين آب شرب نيز در اين شهرستان ها با مشكلاتي همراه بود.
وي اظهار کرد: با توجه به بيلان منفي آب زيرزميني در اين شهرستان ها بايد الگوي كشت بازنگري شود و توصيه مي كنيم از كشت برنج خودداري گردد.
انتهای پیام/گ