به گزارش خبرنگار
اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار جلالی رییس سازمان پدافند غیر عامل در برنامه تیتر امشب شبکه خبر در پاسخ به سوال مجری درباره خرید سامانه خارجی برای شبکه بانکی عنوان داشت:اقدام شرکت شاپرک می تواند برای کشور با خطر همراه باشد.
وی ادامه داد: فضای سایبری از حدود سال 2006 ذیک تغیر ماهیت مهم پیدا کرد به طوری که از آن به عنوان ابزار تهاچمی استفاده می شود. بسیاری از کشورها نیز در درون خود با همین هدف فرماندهی سایبری با هدف اقدام تهاجمی ایجاد کرده اند.
رییس سازمان پدافند غیر عامل به اعتراف صریح آمریکایی ها در کاشت ریز تاشه های آلوده در زیر ساخت های سایبری کشور اشاره کرد و افزود: بر همین اساس اگر نرم افزاری مانند موردی که گفته شد در شبکه بانکی استفاده شود می تواند با خطر همراه باشد چرا که امکان کنترل از راه دور دشمن در آنها وجود دارد.
سرتیپ جلالی شبکه پولی و مالی را دارای اهمیت حیاتی خواند و تصریح کرد: آسیب دیدن شبکه پولی ومالی کشور به دلیل استفاده از نرم افزارهای خارجی می تواند تبعات امنیت ملی برای کشور ایجاد کند.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در مود تشکیل ارتش سایبری در ایران بیان داشت: ما از سال 90 اقدام به تشکیل ساز و کار دفاع سایبری در کشورمان کردیم که نتیجه آن تشکیل قرارگاه پدافند سایبری بود. اما امریکایی ها به دنبال غلو درباره توانمندی های ما هستند و به همین منظور سعی دارند هر حادثه ای در این زمینه را به ما نسبت دهند. آنها با این کار به دنبال توجیهی برای اقدامات تجاوزکارانه خود نسبت به ما در فضای سایبری هستند.
سردار جلالی در جمعبندی این بخش از سخنان خود با اشاره به اهمیت فوق العاده زیرساختهای سایبری در شبکه بانکی کشور عنوان داشت: بر همین اساس چون سامانههای پولی و مالی کشور دارای جنبه حیاتی هستند لذا ما نمیتوانیم از سامانههای خارجی در آن استفاده کنیم و در صورت نبود سامانه مشابه داخلی، تنها پس از انجام آزمایشهای دقیق استفاده از فناوریهای خارجی و محصولات آنان در این زیرساختها مجاز خواهد بود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه استفاده از گوشیهای هوشمند عنوان داشت: به منظور افزایش امنیت در این حوزه ما به دنبال ساخت و طراحی گوشی هوشمند داخلی به همراه سیستم عامل بومی هستیم که در مرحله اول استفاده از آنان را برای مسئولین دستگاههایی همچون وزارت دفاع الزامی کردهایم تا انتقال اطلاعات در سطح مسئولین این دستگاهها امنیت بیشتری پیدا کند.
وی همچنین به اهمیت شبکههای مجازی اشاره کرد و عنوان داشت: شبکههای مجازی همان طور که فرصتهای بسیاری را برای ما به همراه داشته و توانسته بستری را برای نشر فرهنگ ملی و دینی ما ایجاد کند، به عنوان ابزاری شناخته میشود که تهدیدات فراوانی را هم به همراه دارد.
سرتیپ جلالی نقش شبکههای اجتماعی را از این منظر مهم دانست و خاطرنشان کرد: دشمنان ما استفاده از ظرفیت این شبکهها را به منظور جهتدهی افکار عمومی و حتی مسئولین در دستور کار خود قرار دادند تا به وسیله آن نسبت به ایجاد چالشهای اجتماعی و تحریک افکار عمومی ضد حاکمیت اقدام کنند. از همین رو بایستی با دقت بالایی به کارکردهای این شبکهها توجه شود تا از آسیبهای احتمالی آن و سوءاستفاده دشمن جلوگیری به عمل آید.
دکتر جلالی همچنین حوزه اقتصادی را یکی از مهمترین جنبههای پدافند غیرعامل در کشور دانست و افزود: همان طور که مقام معظم رهبری در سخنرانی نوروزی خود اشاره کردند، مهمترین تهدید فعلی ضد کشور ما در حوزه اقتصاد تعریف میشود و همین امر باعث شده تا این مقوله به یک فضای تهدید و جنگی برای ما قلمداد شود. اگرچه عدهای بر این باورند که مقوله اقتصاد برای ما یک فضای رقابتی است اما اقدامات چند سال اخیر دشمنان به ویژه در زمینه تحریمها نشان میدهد که این فضا به منزله یک میدان نبرد برای کشور ما تبدیل شده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در پایان حوزه سایبری و شبکههای اجتماعی را ابعاد بعدی تهدید علیه کشور ما دانست و در این باره عنوان داشت: آن چه که برای ما به عنوان تهدیدی در سطح امنیت ملی به حساب میآید، حملاتی است که به منظور ضربه زدن به امنیت ملی و زیرساختهای حیاتی کشور است که ما آن را حملاتی در قالب یک سلاح سایبری تعریف میکنیم. از همین رو اگرچه ما در این حوزه دارای نواقصی هستیم اما به دنبال افزایش توان خود بوده و امیدواریم که به زودی بتوانیم تمامی این مشکلات و موانع را مرتفع کنیم و به سطح خوبی از بازدارندگی برسیم.
انتهای پیام/