پس از آنکه دانشگاه آزاد توانست به لطف غیرانتفاعی بودنش در همه نقاط کشور گسترش یابد و شعبه هایی راه اندازی کند، به سراغ واحدهای بین الملل از جمله آکسفورد رفت و این واحد را در لندن راه اندازی کرد. تا جايي كه به طور رسمي این واحد را به عنوان زير مجموعه بين المللي خود در انگلستان بر سر زبان ها انداخت و حتي سامانه اينترنتي و تلفني را هم راه اندازي كرد.
با یک جستجوی ساده در اینترنت می توان به سایت این واحد هم دسترسی پیدا کرد که به نظر می رسد این سامانه اغلب اوقات به روزرسانی می شود.
با پیگیری های خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، عليرضا عصاره كه در سال 85 رياست این واحد بین الملل را بر عهده داشت، در همان زمان اعلام کرد: " اين واحد دانشگاهي علاوه بر دانشجويان مشغول به تحصيل درخواست پذيرش از طرف صدها دانشجو را داراست."
در آذرماه همان سال جلسات توجيهي ويژه دانشجويان واحد آكسفورد مبني بر چگونگي دريافت ويزا ، امكانات و رشته هايي كه در واحد مذكور ارائه مي شد و همچنين نحوه ثبت نام و ميزان پرداخت شهريه برگزار شد.
خانه تکانی در آکسفورد
در سال 90 زمزمه های تغییر ریاست دانشگاه آزاد شنیده شد، پس از آنکه فرهاد دانشجو برادر وزیر اسبق علوم بر مسند ریاست بزرگترین دانشگاه غیردولتی ایران نشست، خانه تکانی اساسی در آکسفورد صورت گرفت.
آن زمان رسانه ها پیگیری های متعددی از آخرین وضعیت این واحد به عمل آوردند. تا اینکه معاونت اداری مالی وقت دانشگاه آزاد اعلام کرد: " واحدي به نام آكسفورد در ليست واحدهاي دانشگاه آزاد وجود نداشته است."
فرهاد دانشجو رئیس سابق دانشگاه آزاد قبل از بركناري اش اظهار كرد : "دولت انگلستان درخواست مسدود شدن حساب واحد آكسفورد به ايران را ارائه كرده و در صورتي كه اقدام عملي از سوي ايران انجام نگيرد حساب دانشگاه توسط خود دولت بسته مي شود.
نمايندگان مجلس هم معما را حل نكردند!
اين سردرگمي ها تا جایي افزايش يافت كه نمايندگان مجلس در آن زمان، رئيس وقت دانشگاه آزاد را براي پاسخ به سوالات خود به مجلس احضار كردند.
هرچند اين دعوت هم نتيجه نداد و مجلس نشينان ادامه داستان را به كميسيون اصل ٩٠ واگذار كردند اما دانشجو پس از آن اعلام كرد پول ها و مبالغ هنگفتي كه به حساب واحد آكسفورد رفته صرف پرداخت حقوق كارمندان، خريد زمين و پرداخت قبوض آب، برق و گاز شده است.
آخرین خبرها از آکسفورد
در طول سه دوره تغییر در ریاست دانشگاه آزاد، کماکان ابهام هایی درباره این واحد بین المللی وجود دارد و هر کدام از مسئولان دانشگاه آزاد هم اظهارنظرهای متفاوتی در این باره ارائه می کنند.
پیگیری های خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از حسين ابراهيمي مدير كل امور بين الملل دانشگاه آزاد در دي ماه ٩٤ حاکی از آن است که واحد آكسفورد پس از كسب مجوزهاي لازم در سال 95 فعاليت خود را آغاز مي كند.
به گفته این مقام مسئول، شرط پذيرش در اين واحد دانشگاهي همانند ساير واحدها شركت در آزمون سراسري است، علاوه بر آن بيشتر فعاليت هاي واحد آكسفورد بر تحصيلات تكميلي متمركز است.
وی در تازه ترین گفتگوی خود با باشگاه خبرنگاران جوان، اعلام کرد: در حال حاضر وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، مجوزهاي لازم براي شروع فعاليت اين واحد دانشگاهي را صادر كرده است. مشكلات دريافت ويزا و اقامت دانشجويان براي ادامه تحصيل در اين واحد همچنان بر قوت خود باقي است.
ابراهیمی درباره زمان دقيق آغاز به كار اين واحد دانشگاهي اظهار كرد: زمان رسمي شروع فعاليت واحد آكسفورد مشخص نيست چرا كه مشكلات كنسولي و بين المللي هنوز به طور كامل حل نشده است اما احتمال دارد تا اواخر سال جاري شك و شبهات مربوط به زمان و نحوه آغاز به كار اين واحد به سرانجام برسد.
هنوز تکلیف راه اندازی این واحد پر سر و صدا در دانشگاه آزاد معلوم نشده و به نظر می رسد باید تا آخر امسال هم منتظر تصمیمات مسئولان و متولیان این دانشگاه نشست تا بالاخره طلسم آکسفورد را بشکنند.
گزارش از فرزانه فدوي
انتهای پیام/