یک مسئول کمیته گزارشگران بدون مرز درباره روزنامه نگاری افغانستان گفت: وضعیت روزنامهنگاری در افغانستان برای گزارشگران بدون مرز، یک وضعیت خاص است. افغانستان بهدلیل شرایط خاصی که با آن روبهرو است، مورد توجه گزارشگران بدون مرز بوده و این کمیته، علاقه داشته است تا وضعیت روزنامهنگاران در افغانستان را در عرصه بینالمللی، بیشتر مطرح کند.
رضا معینی با بيان اينکه خطر و تهدید بر روزنامهنگاران در افغانستان، روزبهروز بیشتر میشود، افزود: از یکسو طالبان، داعش، نیروهای زورمند محلی و هرازگاهی خود حکومت، رسانهها را تهدید به سانسور میکنند و از سوی دیگر، این رسانهها را هدف میگیرند؛ درحالیکه برای تامین صلح و آرامش در افغانستان، نيازاست تا رسانهها مورد تهدید قرار نگرفته ومورد حمایت و تقویت قرار بگیرند.
همچنین لطفالله نجفیزاده، برنده جایزه آزادی بیان نیز تاکید کرد که رسانهها در افغانستان، با چالشهای فراوان، از جمله تهدید و حملههای تروریستی روبهرواند؛ ولی هیچگاه این تهدیدها باعث نشده تا رسانهها آزادی بیان را برای منافع شخصی خود معامله کنند و بهسوی سانسور رو بیاورند.
به نقل از پژواک، نخستين جايزه آزادى بيان، درسال ٢٠١٢ به روزنامه ٨ صبح نيز تعلق گرفته بود.
سازمان ملل متحد، به اساس پيشنهاد کمیته گزارشگران بدون مرز در سال ۱۹۹۲، روز سوم می رابهعنوان روز جهانی آزادی مطبوعات به رسمیت شناخت وهر ساله، رسانههایی که در راستای اطلاعرسانی فعالیت بیشتر دارند، صاحب جایزۀ گزارشگران بدون مرز میشوند.
انتهای پیام/