شادی مددی کارشناس تغذیه در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با خواص سیر گفت: این گیاه دارویی برای درمان و پیشگیری بسیاری از بیماریها استفاده می شود؛ ترکیبات گوگردی موجود در سیر به آن خاصیت ضد عفونی کننده، ضد میکروب و ضد ویروسی می دهد به همین دلیل سیر به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن به شمار می رود.
وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین خواص سیر که امروزه از نظر تغذیه مورد توجه قرار گرفته، اثر پایین آورنده چربی و کلسترول خون است، افزود: این گیاه با جلوگیری از تنگ شدن عروق باعث پایین آمدن درصد ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته می شود.
مددی در رابطه با خواص دیگر این گیاه ادامه داد: چسبندگی پلاکتها از عوامل بیماری های قلبی و تصلب شرایین است، ترکیبات موجود در سیر می تواند با کاهش غلظت خون از چسبندگی پلاکت ها جلوگیری کرده و خطر ابتلا به این بیماریها را کاهش دهد.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: سیر می تواند داروی مناسبی برای کاهش فشار خون باشد، افراد مبتلا به این بیماری میتوانند در کنار سایر درمان های طبیعی خود تحت نظر پزشک متخصص، از آن استفاده کنند؛ تحقیقات نشان داده افرادی که سیر را به طور مداوم مصرف می کنند با گذشت سه ماه با کاهش 10 درصدی فشار خون روبه رو میشوند.
مددی عنوان کرد: سیر دارای ویتامین های B و C است و خوردن آن برای بیماران مبتلا به نقرس و روماتیسم بسیار مفید است؛ همچنین وجود ترکیبی به نام آلیسین در این گیاه باعث خاصیت ضد سرطانی آن می شود.
وی یادآور شد: سیر با وجود اینکه خواص بسیاری دارد اما می تواند مشکل زا نیز باشد؛ مصرف بیش از حد آن می تواند در بعضی افراد موجب سردرد و ضعف در قدرت بینایی شود؛ مادران شیرده از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند زیرا موجب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف نظر کند.
انتهای پیام/