به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، عبدالباری جهانی وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان در مراسم تجلیل از این روز، در کابل گفت که شورای امنیت افغانستان، وزارت اطلاعات و نهادهای امنیتی این کشور، پیشنویس این طرزالعمل را آماده کردهاند.
به گفته وی، به اساس این طرزالعمل در کابل کمیته مشترک و مرکز هماهنگی و حمایت از خبرنگاران ایجاد خواهد شد و در ولایات نیز ساختارهای مشابه این فعالیت خواهند کرد.
مراسم گرامیداشت از روز جهانی آزادی بیان، فرصتی برای ارزیابی وضعیت کار و زندگی خبرنگاران افغان بود.
آقای جهانی در مراسم دیروز گفت که چگونگی کار و فعالیت رسانه های آزاد در افغانستان در مقایسه با چند سال پیش بهتر شده است اما مساله مصونیت خبرنگاران هنوز جای نگرانی دارد و از این رو دولت افغانستان اقداماتی برای تامین مصونیت خبرنگاران روی دست گرفته است.
او افزود که دولت با درک چالشها و حوادثی که اخیرا رخ داد، این اقدامات را روی دست گرفت.
در خونین ترین حمله به خبرنگاران افغان، سال گذشته در حمله به کارمندان گروه رسانهای موبی هفت نفر کشته و ۲۵ نفر زخمی شدند.
افزون بر حمله مخالفان مسلح، مواردی از قتل، لت و کوب و تهدید خبرنگاران افغان نیز همواره نگرانیهایی را برانگیخته و نهادهای مدافع حقوق رسانه یی، دولت را به بی اعتنایی در این مورد متهم کرده اند.
آقای جهانی اما گفت مواردی از این دست بدون پیگرد باقی نمی ماند.
به گفته وی کار تحقیق در مورد ۶۲۵ حادثه خشونت علیه خبرنگاران که در ۱۴ سال گذشته رخ داده، به ریاست سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری جریان دارد و این روند سرعت بیشتر خواهد یافت.
وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان همچنین در مراسم گرامیداشت از روز جهانی آزادی بیان از راهکارهای تازه به هدف بهبود وضعیت مطبوعاتی در افغانستان هم سخن گفت.
او گفت قانون رسانههای جمعی تعدیل و هیات با صلاحیت مشورتی برای بهبود وضعیت مطبوعاتی در افغانستان ایجاد میشود.
یکی از دستاوردهای چند سال اخیر در افغانستان که همه به آن مباحات دارند؛ آزادی بیان و حضور مطبوعات یا رسانههای آزاد در افغانستان است.
انتهای پیام/