به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ علیبابایی با اشاره به اینکه در استان همدان تنها یک کارگاه متمرکز قالیبافی وجود دارد، یادآور شد: در استان همدان تنها یک کارگاه قالیبافی در بخش شیرینسو ی شهرستان کبودراهنگ وجود دارد.
رئیس اداره فرش اظهار کرد: 107 واحد پشتیبان فرش در استان همدان فعالیت دارند که هر واحد 20 بافنده را مدیریت میکنند که در واقع این واحدهای پشتیبان حکم کارگاههای قالیبافی را دارند بهطوریکه این واحدها مواد اولیه و تمامی امکانات مورد نیاز قالیبافی را در اختیار بافندگان خانگی قرار میدهند و میتوان گفت به صورت شبکهای قالیبافی میکنند.
وی با بیان اینکه 7 تعاونی فرش در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر گرایش به سمت تولید فرشهای ریزبافت و تابلو فرش در بین تولیدکنندگان زیاد شده چرا که در سالهای اخیر سفارش بافت اینگونه فرشها افزایش داشته است.
امروز در مدیریت فرش چالش بزرگی در کشور بهوجود آمده بهطوریکه مرکز ملی ایران وابسته به وزارت بازرگانی از سال 82 مدیریت فرش کشور را به عهده گرفته است اما صدور کارت شناسایی قالیبافی و پروانه کسب توسط اتحادیههای صنفی انجام میشود و این اتحادیه صرفا صدور کارت شناسایی و پروانه کسب را به عهده دارد و در تولید نقشی ندارد.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه تنها یک کارگاه متمرکز قالیبافی در استان وجود دارد، گفت: تنها در صورتی میتوانیم از کارگاههای بزرگ قالیبافی در استان استفاده کنیم که سفارش کلان داشته باشیم.
علی بابایی درخصوص راستی آزمایی بیمههای قالیبافی در استان، اظهار کرد: کماکان بازرسیهای مشترک با بیمه و تشکلهای صنفی درحال انجام است و هر روز 20 مورد بازرسی در استان صورت میگیرد که 80 درصد این بازرسیها منجر به قطع سهیمه بیمه میشود.
وی گفت: در سالهای گذشته متأسفانه تعداد زیادی به ناحق برای دریافت کارت و بیمه قالیبافی ورود پیدا کردند بهطوریکه در بررسی برخی شهرستانها مشاهده شد 12 هزار کارت شناسایی قالیبافی صادر شده اما تولیدی صورت نگرفته است به همین علت کنترل را بیشتر کرده تا آمار واقعی بدست آورده شود.
انتهای پیام/