به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛سندروم خشکی چشم مشکلی است که افراد بسیار زیادی در سرتاسر جهان درگیر آن هستند و به منظور درمان آن به طور روزانه 3 مرتبه از قطرههای چشم استفاد میکنند. اخیرا دانشمندان در تلاش هستند تا قطره چشمی را به کمک نانو بسازند که هفتهای یکبار استفاده میشود و اثری مشابه و حتی بهتر از قطرههای چشم روزانه داشته باشد.
سندروم خشکی چشم بر اثر بر هم خوردن تعادل اشک چشم و کاهش آن به وجود میآید که پس از سن 50 سالگی امری طبیعی است. این سندروم سبب آسیب به چشم و بینایی میشود و در صورت مهار نشدن میتواند دید چشم را به شدت کاهش دهد.
اخیرا محققان دانشگاه واترلو در کانادا توانستهاند قطرهای را به کمک ذرات نانو طراحی کنند که یکبار در هفته استفاده میشود و خشکی چشم را درمان میکند. این قطره حاوی ذرات نانو تزریقشدهای است که سطح چشم را میپوشاند و زمان ماندگاری محتویات قطره را بر روی چشم افزایش میدهد و دیگر لازم نیست که روزی 3 مرتبه از آن استفاده کرد.
در این مطالعه که در مجله تحقیقات نانو منتشر شد، موشها در آزمایشگاه از طریق این روش توانستند تحت درمان موفقآمیز خشکی چشم قرار بگیرند. در واقع، در این روش ذرات نانو به داروی سیکوسپورین تزریق میشوند و ماندگاری اثر آن را چندین برابر افزایش میدهند به طوری که به مدت 5 تا 7 روز دوز مشخصی از داروی لازم در سطح چشم منتشر میشود.
منبع: Medical Daily
انتهای پیام/