به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سیدمحسن قمصری در نشست خبری که در حاشیه نمایشگاه بین المللی صنعت نفت برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره امضای قراردادهای بلندمدت و یکساله با شرکتهای اروپایی گفت: تاکنون با شرکت توتال فرانسه، سپ سا هلنیک یونان و شماری از شرکتهای ایتالیایی قراردادهای فروش نفت امضا شده است.
وی با بیان این که قراردادهایی که درپساتحریم برای فروش نفت به امضا رساندیم هیچکدام به صورت تک محموله نیست بلکه در قالب قراردادهای بلند مدت انجام می شود، تصریح کرد: البته براساس توافق، قرار شده بود یک یا دو محموله نخست به صورت تک محموله تحویل خریداران شود تا در صورت مناسب بودن، به صورت قراردادهای سالانه ادامه یابد.
نفتکشهای خارجی نفت ایران را به اروپا می برند وی در پاسخ به سوالی درباره نفتکشهای حامل نفت ایران گفت: محموله هایی که به اروپا حمل می شود از سوی نفتکشهای غیرایرانی صادر می شود و تنها محموله های نفتی به ترکیه را توسط نفتکشهای ایرانی تحویل می دهیم.
مدیراموربین الملل شرکت ملی نفت درباره ذخایر نفت و میعانات گازی بر روی آب با بیان این که ایران اکنون ذخیره نفت روی آب (نفتکش) ندارد، تصریح کرد: البته چند محموله میعانات گازی وجود دارد که آماده صادرات است.
این مقام شرکت ملی نفت درباره این که صادرات نفت ایران چه میزان افزایش یافته است، افزود: صادرات نفت ایران از یک به دو میلیون بشکه در روز افزایش یافته و طبیعی است که برای صادرات همه آنها نفتکش در اختیار نداشته باشیم.
قمصری درباره میزان صادرات میعانات گازی با اشاره به این که روزانه ٥٠٠ هزار بشکه از این محموله ها به بازارهای هدف صادر می شود، درباره صادرات گازوئیل اظهار کرد: بیشتر محموله های گازوئیل ما به دلیل نوع کیفیت به کشورهای آفریقایی حمل می شود.
افزایش یک میلیون بشکهای صادرات نفت خام به گفته وی به تفکیک، صادرات نفت خام ایران به دو میلیون بشکه و صادرات میعانات گازی به 500 هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرده است.
وی درباره مشتری میعانات گازی نیز خاطر نشان کرد: ایران مشکلی در فروش میعانات گازی خود ندارد و مصرف میعانات به طور کلی در دنیا محدود است. البته این امر طبیعی است که اگر کیفیت معیانات گازی خود را افزایش دهیم صادرات ما نیز بهبود پیدا میکند.
او خاطر نشان کرد: قبل از تحریم نیز صادرات میعانات گازی ما 500 هزار بشکه بوده و الان نیز همین میزان را صادر میکنیم، علی رغم این که شرکتهای بزرگ هنوز از ما میعانات خریداری نمیکنند.
وی درباره احتمال اینکه ایران تا نشست آینده اوپک صادرات نفت خام خود را به حجم صادرات پیش از تحریم رسانده و آماده پیوستن به طرح فریز نفتی شود نیز گفت: درمحاسبات اوپک صادرات نفت به همراه میعانات احتساب میشود که ما در حال حاضر به رقم 2.5 میلیون بشکه در روز در این زمینه رسیدهایم.
قمصری با اشاره به اینکه در بحث افزایش صادرات هم موضوع افزایش تولید مطرح میشود و هم پیدا کردن بازار، خاطر نشان کرد: اگرچه از نظر تولید امیدواریم تا آن زمان به میزان پیش از تحریم برسیم اما بحث عمده پیدا کردن بازار برای فروش نفت خام است که به دلیل بالا بودن رقابت در بازار رسیدن به این موضوع دشوار است.
شرط ایران برای پذیرش فریز نفتی وی با بیان اینکه در صورتی که تولید نفت خام به میزان پیش از تحریم برسد، ایران میتواند راجع به پیوستن به طرح فیریز نفتی فکر کند، گفت: تا آن زمان باید صادرات نفت خام خود را به 2.5 میلیون بشکه در روز برسانیم که با توجه به اینکه مصرف داخلی ما 1.7 میلیون بشکه در روز است، عدد 4.2 میلیون بشکه مورد نظر وزیر نفت حاصل شده و میتوانیم توافق برای فیریز نفتی را اجرا کنیم.
او همچنین با تاکید بر اینکه ایران برای پیدا کردن بازار فروش نفت تخفیف نداده است، گفت: اگر این کار را کنیم بازار به هم میریزد.
وی درباره سیاستهای وزارت نفت برای پیدا کردن مشتری برای نفت خام خود عنوان کرد: با توجه به عملکرد خوب شرکت ملی نفت، بازار به ما اعتماد داشته و بسیاری از پالایشگاهها میخواهند با ما قرارداد امضا کنند، چرا که نشان دادهایم تغییرات در سیاستهای داخلی کشور تاثیری در قراردادها و استراتژی ما ندارد و همین ثبات سیاست اعتماد نسبت به ایران را در بازار افزایش داده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه تولید نفت خام معمولا سالانه 13 هزار بشکه افت پیدا میکند، خاطر نشان کرد: در بحث افزایش تولید از یک طرف تمرکز ما روی متوقف کردن افت تولید بوده و از سوی دیگر میخواهیم تولید را از میادین نفتی به ویژه غرب کارون افزایش دهیم.
مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت درباره اینکه عمدتا مقصد گازوئیل ایران کشورهای آفریقایی است گفت: البته ما فرآوردهها را به کشور میفروشیم نه به مقصد و بیشتر صادرات گازوئیل ما به کشورهای آفریقایی صورت گرفته و بخشی از آن نیز در خلیج فارس مصرف میشود.
وی با اشاره به اینکه صادرات دریایی امسال نسبت به ابتدای سال افزایش پیدا میکند، گفت: در حال حاضر 1400 تن ماهانه نفت کوره و نفت گاز و 130 هزار تن ال.پی.جی صادر میکنیم.
واردات روزانه ١٢ میلیون لیتر بنزین به کشور مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت درباره واردات بنزین نیز گفت: از ابتدای امسال تاکنون روزانه ١٢ میلیون لیتر بنزین وارد کشور شده است که این محموله ها از کشورهای آسیایی بوده است.
قمصری درباره همکاری با شرکت ویتول سوئیس نیز مطرح کرد: ایران به این شرکت گازوئیل و دیگر فرآورده های نفتی را تحویل و در مقابل بنزین می گیرد. البته تهاتر میان صادرات فرآورده های نفتی و واردات بنزین با این شرکت انجام نمی شود و هزینه ها به طور کامل تسویه می شود.
انتهای پیام/