وزیر بهداشت با ابراز تاسف از افسردگی 12 درصد مردم کشور گفت: ارتباط مردمی با وزارت بهداشت در خصوص مسئله اختلالات روانی باید بدون پرده‌پوشی انجام شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت در جلسه پیشگیری از اقدامات پر خطر در رفتارهای اجتماعی که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، در خصوص مشکلات بخش سلامت روان گفت: طبق آمارهای مکرر و مطالعات مختلف ابتلا به بیماری‌های اعصاب و روان در کشور جدی است. 

وی با بیان اینکه مسئله انکار از لحاظ فرهنگ جامعه برای بیماری‌های اعصاب و روان مطرح است، عنوان کرد: متأسفانه برداشت جامعه از بیماران روانی، افرادی است که رفتارهای غیرقابل کنترل و خشونت‌آمیز دارند در صورتی که می‌توان بی‌خوابی را یکی از اختلالات روانی محسوب کرد.

وزیر بهداشت ضمن تأکید بر اینکه ارتباط مردمی در خصوص مسئله اختلالات روانی بدون پرده‌پوشی باید انجام شود، گفت: متأسفانه در کشور 12 درصد مردم دچار افسردگی هستند که نیاز به درمان اساسی دارند.

وی ادامه داد: در یک فضای سیاست‌زده به جای پرداختن به مسائل اصلی با حاشیه‌ها درگیر می‌شویم.

هاشمی در خصوص نقش رسانه‌ها برای کنترل میزان خودکشی در کشور بیان کرد: در بحث مدیریت خبر، رسانه‌ها نقش جدی برای جلوگیری از به راه افتادن اپیدمی تقلید در حوزه خودکشی دارند بنابراین باید در انتشار این اخبار هنرمندانه، علمی و با تجربه عمل کنند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه افسردگی از شایع‌ترین علل خودکشی است، گفت: رانت فساد اقتصادی نمی‌تواند دلیل قاطعی برای افزایش میزان خودکشی در کشور باشد چرا که اسکاندیناوی به عنوان یک کشور پاک از فساد اقتصادی، بیشترین میزان خودکشی را دارد بنابراین باید همه دلایل خودکشی کالبدشکافی روانی شوند.

وی ضمن تأکید بر گسترش روابط بین بخشی برای کنترل این معضل اجتماعی گفت: از طریق مشاوره‌های تلفنی اورژانس 123، چهار هزار مورد خودکشی مرتفع گردید اگر در این حوزه نیاز به امکانات باشد کوتاهی نمی‌کنیم.

هاشمی با بیان اینکه بهترین راه برای کنترل آسیب‌های اجتماعی توانمندسازی مردم در همه زمینه‌ها است، عنوان کرد: نبود حمایت مالی از مردم و عدم دسترسی به خدمات و عدالت، آنها را در ورطه فقر قرار می‌دهد که این خود آسیب اجتماعی است بنابراین در مرحله اول توانمندسازی، مردم جامعه در اولویت قرار می‌گیرد.

وزیر بهداشت افزود: 15 درصد قاچاق در کشور کشف می‌شود و 5 تا 10 درصد افراد معتاد مورد درمان قرار می‌گیرند اما باید انجمن‌ها را گسترش دهیم تا اقدامات موثرتری در این حوزه شکل گیرد.

هاشمی با بیان اینکه 24 میلیون نفر در جامعه از شبکه بهداشتی بهره‌مند شدند، گفت: اگر از طرح تحول سلامت حمایت نسبی صورت گیرد تا پایان دوره موفق به استقرار شبکه بهداشت جهانی می‌شویم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۳ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
لعنت بر دروغگو ، با این وضع نابسامان دارو و درمانی که داریم اکثرمردم ایران افسرده هستند!!!!!!!!!!
آخرین اخبار