وبسایت دیلی میل در گزارشی به بیان دلایل استعفای نخست وزیر ترکیه پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ وبسایت «دیلی میل» در مطلبی نوشت: استعفای احمد داووداغلو پس از 20 ماه حضور در مسند نخست وزیری ترکیه بیانگر شکاف فزاینده‌ای است که میان دولت و ملت ترکیه ایجاد شده است. 

در حالیکه تاکنون هیچ اختلاف‌نظر آشکاری میان داووداغلو و رجب طیب اردوغان – رئیس جمهور ترکیه - مشاهده نشده بود و داووداغلو بارها بر وفاداری خود نسبت به اردوغان تاکید کرده بود، ظاهرا استعفای وی ناشی از جدی شدن اختلافات با اردوغان در حوزه‌هایی مانند سیاست‌گذاری عمومی، اقتصاد و مذاکرات صلح با پ‌ک‌ک است.

موضوع دیگری که باعث تشدید اختلافات میان داووداغلو و اردوغان شد، موضوع قانونی شدن مقابله با فساد اداری بود که اگرچه با استقبال توده مردم مواجه شد اما به دلیل نقش‌آفرینی اخیر اردوغان و خانواده‌اش و همچنین برخی مقامات دولتی در یک رسوایی مالی بزرگ، هرگز مورد پسند و حمایت اردوغان قرار نگرفت.

اما آنچه که بیش از هر عامل دیگری به اختلافات این دو با یکدیگر دامن زد، مخالفت داووداغلو با طرح اردوغان برای تغییر نظام حکومتی ترکیه از نظام پارلمانی به ریاستی بود. انتظار می‌رفت که داووداغلو این بار نیز بدون هیچ اعتراضی از دور شاهد اجرای نقشه اردوغان برای تبدیل پست تشریفاتی ریاست جمهوری به یک منصب اجرایی قدرتمند باشد؛ اما او با استعفا از مقام نخست وزیری ترکیه، خود را از شراکت در این امر کنار کشید.

داووداغلو نه در حزب حاکم عدالت و توسعه و نه در میان رای‌دهندگان ترکیه‌ای از حمایت کافی برای به چالش کشیدن اردوغان برخوردار نبود و شاید به همین دلیل بود که اردوغان او را برای پست نخست وزیری ترکیه انتخاب کرد. چراکه اگر داووداغلو حتی یک نماینده حزب عدالت و توسعه را نیز می‌توانست در پارلمان ترکیه با خود همراه کند، اردوغان هرگز فردی که ممکن بود روزی در برابر او قدرت‌نمایی کند را به نخست وزیری انتخاب نمی‌کرد.

استعفای داووداغلو در زمانی صورت گرفت که ترکیه درگیر بحران پناهندگان سوری و مقابله با شورشیان پ‌ک‌ک است. ضمن اینکه اقدامات غیردمکراتیک وی در داخل کشور نیز اعتراضات زیادی را به همراه داشته است.

اردوغان مایل است تا مشکلات کشور را با خشونت، جنگ و تحریک احساسات میهن‌پرستانه مردم ترکیه حل کند و به گفته منتقدان، از هر ابزار سیاسی و نظامی ممکن استفاده می‌کند تا خواست خود را به مخالفان تحمیل کند. دستگیری بی‌رویه فعالان سیاسی کُرد و غیرکُرد و بمباران مواضع پ‌ک‌ک در عراق از جمله اقداماتی است که نشانی از توقف آنها در آینده نزدیک مشاهده نمی‌شود. 

اردوغان همچنین روز به روز از واقعیات حاکم بر جامعه ترکیه نیز فاصله می‌گیرد و "غیرقابل دسترس‌تر" و "غیرپاسخگوتر" می‌شود. یکشنبه گذشته مصادف با روز جهانی کارگر، پلیس ترکیه صدها تن از شهروندان ترکیه‌ای را که قصد داشتند طبق سنت همیشگی برای بیان خواسته‌های مشروع خود تا میدان تقسیم استانبول راهپیمایی کنند، با استفاده از باتوم و گاز اشک‌آور متفرق و حدود 200 تن از آنان را نیز دستگیر کرد. 

اینها بخشی از واقعیات جامعه ترکیه است؛ واقعیاتی که نشان می‌دهد در صورت ادامه سیاست‌های کنونی اردوغان، دیر یا زود پیامدهای ناگواری را برای وی به همراه خواهد داشت.


انتهای پیام /
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۲ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
همیشه ترکیه دنبال منفعت خود است خدا سزایشان بدهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۴ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
اررررررردوغان...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۹ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
مرگ بر خردوغان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۰ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
انشالله ترکیه نابود میشه و به کشورهای کوچک تر تقسیم میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
به امید به زیر کشیده شدن اردوغان توسط مردم بصیر ترکیه تا قبل از نابودی بیش از پیش کشورشون.
آخرین اخبار