به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، هندوانه در بیشتر مناطق دنیا کاشته می شود و در اغلب نواحی کشورما به وفور در نژادهای مرغوب و متنوعی کشت و پرورش داده می شود.
هندوانه گياهي است يك ساله و يك پايه ساقه آن خزنده و پيچك دارد و برگ هاي آن پهن با بريدگي هاي عميق مي باشد. گل هاي آن كوچك و زردرنگ است و ميوه آن رگدار يا دراز.
این گیاه از میوه های مخصوص فصل تابستان است که در سایر فصول هم وجود دارد. انواع آن عبارتند از قرقی، محبوبی، جهرمی، ترکمن، شریف آباد، یوسف سفید همدان و غیره.
هندوانه داراي اسيد آمينه اي بنام سيترولين و موادي بنام كاروتن و ليكوپن و نوعي قند بنام مانيتول مي باشد.
از نظر طب قديم ايران این میوه هندی سرد و تر است . گرما را برطرف مي كند و بهترين ميوه تابستان است.
هندوانه مدر است و به پائين آوردن فشار خون كمك مي كند.
هندوانه معده را تقويت مي كند.
پوست سفيد داخل هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار موثر است.
مغز تخمه هندوانه كرم هاي معده و روده را از بين مي برد.
هندوانه براي ورم مثانه مفيد است.
هندوانه بدن را تازه و شاداب مي كند.
هندوانه براي اشخاص گرم مزاج بسيار خوب است.
آب هندوانه مخلوط با سكنجبين علاج كننده يرقان و دفع كننده سنگ كليه است.
براي خنك كردن بدن در روزهاي گرم تابستان هندوانه را با شكر بخوريد.
براي برطرف كردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شير خشت بخوريد.
براي رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندي بخوريد.
هندوانه را بايد هميشه بين دو غذا خورد يعني تقريبا سه ساعت بعد از غذا و يك ساعت قبل از غذا . زيرا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ايجاد مي كند همچنين نبايد آنرا با ميوه هاي ديگر مخلوط كرد زيرا توليد نفخ شكم مي كند.
تخم هندوانه داراي حدود 30 درصد روغن است كه از نظر خواص شيميايي مانند روغن بادام مي باشد.
حدود ۴۴ درصد كالری هندوانه را قند تشكیل می دهد، اما قند آن طبیعی است و همانطور كه می دانیم قند دشمن بدن نیست. بلكه یك ماده غذایی حیاتی برای تأمین سوخت انرژی است و تنها منبع سوخت مغز است.علاوه بر قند و آب، هندوانه دارای ویتامین ث و مقدار كم و ناچیزی چربی اما بدون كلسترول است.
هندوانه دارای لیكوپین فتوشیمیایی است كه این ماده یكی از كاروتنوئیدهای رنگی جلوگیری كننده و جنگنده با بیماری های است.
هندوانه قرمز رنگ است چون دارای موادشیمیایی طبیعی به شكل رنگدانه های قرمز رنگ مثل گوجه فرنگی است.
گوجه فرنگی پخته شده عالی ترین منبع لیكوپین است. لیكوپین از دیواره سلولی گیاهان آزاد می شود و توسط بدن مورد استفاده قرار می گیرد.
هندوانه بدون چربی و یك منبع غنی از ویتامین A - C - B۶ ویتامین است.
مطالعات نشان می دهد، یك فنجان و نیم هندوانه دارای ۹ تا ۱۳ میلی گرم لیكوپین است و بطور متوسط لیكوپین موجود در هندوانه ۴۰ درصد بیشتر از لیكوپین موجود در گوجه فرنگی است.
همانطور كه می دانیم لیكوپین از بدن در برابر ابتلا به بیماریهای قلبی، برخی انواع سرطانها مثل سرطان پروستات، ریه، سینه و مخاط رحم، محافظت به عمل می آورد و از بروز این بیماریهای خطرناك جلوگیری می كند.
انتهای پیام/و