به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛در جلسه علنی امروز مجلس نمایندگان با بررسی طرح عملیات بانکی بدون ربا در کمیسیون اقتصادی موافقت کردند. بر این اساس اختیارات صحن علنی به کمیسیون اقتصادی واگذار میشود. این در حالی است که مخالفان این طرح تأکید داشتند با توجه به برگزاری جلسات نامنظم کمیسیون چنین طرحی نمیتواند به صورت کارشناسانه بررسی شود.
مهرداد لاهوتی: چرا دولت طبق وعده خود لایحه را تقدیم نکرد
لاهوتی نخستین مخالف اصل هشتادوپنجی شدن این طرح بود که گفت: این طرح یک بار دیگر در مجلس مطرح شد و دولت به جهت نگرانی و اهمیتی که وجود داشت درخواست کرد که آن را مسکوت بگذاریم تا خود دولت لایحه بدهد.
وی افزود: این انتقاد به دولت وارد است که لایحه را تقدیم نکرد اما ما به چه قیمتی میخواهیم بحث به این مهمی را به کمیسیون بدهیم؟ فقط دو هفته تا پایان کار مجلس نهم باقی مانده و کمیسیونها معمولاً به حدنصاب نمیرسند. معنی آن این است که چیزی که تهیه کردهایم تنها با نظر چند نفر به عنوان مصوبه ارائه میشود. من اعتقاد دارم که در این مدت کمیسیون هم تشکیل نمیشود. طبق قانون دوسوم اعضای کمیسیون باید حاضر باشند و دوسوم آنها نیز باید رأی مثبت بدهند.
این نماینده مجلس تأکید کرد: 8 خرداد مجلس دیگری تشکیل خواهد شد. شما میخواهید برنامه ششم را هم در همین دو هفته بیاورید و به صورت ضربالأجل تصویب کنید. مطمئن باشید که این تصمیمگیری درستی نخواهد بود.
لاهوتی همچنین گفت: من چند شب قبل مصاحبه دکتر مصباحی مقدم را گوش میکردم و طرف مقابل بانک مرکزی بود. بانک مرکزی روی بند بند این طرح اشکال دارد. این طرح دارای ایراداتی است؛ از 8 خرداد مجلس دیگری میآید که 106 نفر از نمایندگان آن سبقه نمایندگی دارند. اجازه دهیم که آنها وارد عمل شوند.
محمد علیپور: سود سپرده و تسهیلات بانکها کمر همه را شکسته
در ادامه علیپور نماینده مردم ماکو در موافقت با اصل هشتادوپنجی شدن این طرح، تأکید کرد: نمایند مخالف گفتند که این طرح با عجله کار شده در حالی که دو سال است روی آن کار میکنیم و نظر مرکز پژوهشها و صاحبنظران اقتصادی و بانک مرکزی گرفته شده. اینطور نیست که یک طرح خام و نپخته باشد.
این نماینده مجلس افزود: همه ما از سیستم بانکی کشور مینالیم. در روزهای گذشته فردی به من مراجعه کرد و به ما گفت ما را از دست داعش داخلی نجات بدهید، منظورش همین مسأله بود؛ سود سپرده و تسهیلات بانکها کمر همه را شکسته. در این طرح سپردهگذاریها ساماندهی و قرضالحسنهها تفکیک شده و جمیع جهات در آن لحاظ شده است.
محمدعلی پورمختار: ما نمیتوانیم قانونی تصویب کنیم که آزمایشی باشد، هیچ کس به قانون ازمایشی اعتماد ندارد
به گزارش باشگاه خبرنگاران، پورمختار مخالف دیگر این طرح بود.
او گفت: قانون بانکداری، یک قانون مادر است و همه جامعه باآن درگیر است. از اشخاصی که میخواهند وام بگیرند تا بنگاههای بزرگ اقتصادی همه با این مسأله درگیرند. ما نمیتوانیم قانونی تصویب کنیم که آزمایشی باشد. هیچ کس به قانون ازمایشی اعتماد ندارد.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ تأکید کرد: این طرح به هیچ وجه پاسخگو نیست و مشکلات را رفع نخواهد کرد. یک سری موارد و موضوعات در آن آمده که واقعاً ایراد و ابهام دارد و نه تنها مشکلات را حل نخواهد کرد بلکه بیشتر خواهد کرد.
پورمختار افزود: ممکن است مردم از نظام بانکها ناراضی باشند ولی این طرح به معنای حل مشکل نظام بانکی نیست. اهمیت این طرح، ضرورت بررسی مستقیم آن در صحن علنی مجلس را ایجاب میکند. همه نمایندگان و بانک مرکزی باید در این طرح نقش داشته باشند.
او تصریح کرد: جلسات کمیسیون ظرف دو هفته آینده تشکیل نخواهد شد و تشکیل آن منوط به این است که دوسوم اعضا حضور داشته باشند و دوسوم هم رأی بدهند. ما میخواهیم اختیارات مجلس را به 13، 14 نفر بدهیم. ما نباید نظام بانکی کشور را نادیده بگیریم.
باید تصمیمی اساسی، اثرگذار و جدی برای حل ریشهای و واقعی مشکل نظام بانکی اتخاذ کنیم. باید مراقب باشیم که تشویش ایجاد نکنیم.
پورمختار با اشاره به تشکیل قریبالوقوع مجلس دهم، گفت: مجلس دهم نیز حق دارد و ذیحق است؛ آنها هم توانمند هستند.
احمد امیرآبادی فراهانی: ما طرح دادیم و دولت قول داد لایحه بدهد که متأسفانه به قولش عمل نکرد
امیرآبادی فراهانی، نماینده مردم قم آخرین نمایندهای بود که به عنوان موافق صحبت کرد.
او عنوان کرد: موضوع بانکها یکی از دغدغههای اصلی مردم و نمایندگان مردم در مجلس بوده است. ما از دو سال پیش پیگیر بودیم که قانون بانکداری اسلامی در کشور اصلاح شود. ما طرح دادیم و دولت قول داد لایحه بدهد که متأسفانه به قولش عمل نکرد.
او ادامه داد: مجلس هم در قبال مردم وظایفی دارد و مردم از مجلس انتظار دارند. گردش نقدینگی مراکز تولیدی و سود بانکها یکی از مسائل مهم و مورد توجه است و بانکها نیز یکی از ابزارهای اقتصاد مقاومتی است. قانون فعلی جوابگو نیست.
او در پاسخ به مخالفان نیز گفت: در مورد زمان هنوز تا پایان مجلس نهم فرصت داریم که این طرح را به صورت اصل هشتادوپنجی به شورای نگهبان بدهیم. مجلس نیز پیش از این مصوبات و قوانین آزمایشی داشته است.
امیرآبادی تصریح کرد: دکتر سیف در اردیبهشت سال گذشته اعلام کردند یک ماه دیگر لایحه را میآورند که نیاوردند. مراجع تقلید هم این طرح را دیدهاند به خصوص آیتالله مکارم شیرازی که اخیراً در درس خارج خود گفتد مجلس طرح خوبی دارد و نمایندگان همت کنند و آن را در همین دوره نهم به سرانجام برسانند.
در نهایت علیرغم مخالفت دولت و بانک مرکزی نمایندگان با 137 رأی موافق این طرح را راهی کمیسیون اقتصادی کردند تا به صورت اصل هشتادوپنجی مورد بررسی قرار گیرد.
انتهای پیام/