به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سه سال پیش تنها اینترنت همراه در کشور ما EDGE یا همان نسل 2.5 با سرعتی معادل 100 کیلوبیت بر ثانیه بود؛ سرعتی که در عمل، بود و نبودش فرقی نداشت، بعد از دو سال همه چیز خیلی سریع تغییر کرد و تقاضا برای پهنای باند موبایل افزایش چشمگیری داشت، در نتیجه رقابتی بزرگ بین اپراتورها برای پاسخ به نیاز کاربران بوجود آمد.
از EDGE تا 4Gاین روزها تمام اپراتورهای کشور در بسیاری از شهرها اینترنت همراه 4G را تبلیغ می کنند. ولی قیمت آن چقدر است؟ دربرابر پول پرداختی، آیا خدمات و سرعت مورد قبول است؟ در آغاز، قیمت های اینترنتی براساس پهنای باند و مصرف دیتا بود.
سرعت بالاتر و مصرف دیتای بیشتر به این معناست که شما باید برای هر کیلوبیت سرعت و مصرف دیتا هزینه ای پرداخت کنید. لازم به ذکر است؛ طرح هایی در رابطه با مصرف دیتای نامحدود هم وجود دارد ولی قیمت آن بستگی به سرعت شما داشته و گران تر است. خرید دیتای نامحدود با سرعت پایین مثلا 128kbps یا 256kbps شاید مقرون به صرفه باشد، ولی برای داشتن اینترنت با حجم نامحدود با سرعت 1Mbps باید هزینه گزافی بپردازید.
گفته می شود که برای دو اپراتور همراه اول و رایتل قیمت پهنای باند موبایل به صورت یکسان و با توجه به سرعت و مصرف دیتا محاسبه شده، از سوی دیگر، هزینه اپراتور ام تی ان ایرانسل تنها براساس مصرف دیتا محاسبه می شود. البته جای هیچ شکی نیست که طرح ام تی ان در کشورهای دیگر بهتر اجرا می شود. سرعت اینترنت موبایل در مناطق مختلف، متفاوت است از این رو نمی توان درمورد عدد دقیق آن بحث کرد.
از بین سه اپراتور کشور ما، فقط شرکت همراه اول سرعت اینترنت خود را در وب سایتش اعلام کرده و دو شرکت دیگر حداکثر سرعت اینترنت را در شرایط مطلوب اعلام کرده اند، شرایطی که به صورت عادی تمام مشترکین از آن بهره نمی برند، با این اوصاف سرعت هایی که در اینجا بحث می شود صرفا تخمینی است.
مورد بعد این که در تهران، شما براساس منطقه و محل مورد نظر سرعت های مختلفی دریافت می کنید. و در نهایت میانگین سرعت اینترنت موبایل کمتر از حداکثر قابلیت سرعت 3G است ؛ بنابر این، اینترنت 4G عملا نمایشی است و پوشش دهی آن بسیار ضعیف است.
MCIهمراه اول، اولین اپراتور تلفن های همراه ایران مانند سایر رقابای خود، از تکنولوژی مشابهی برای اینترنت همراه استفاده می کند. این شرکت سرعت اینترنت خود را در وب سایتش اعلام کرده است.
Irancellشرکت ایرانسل پس از قرارداد MTN و ایران شکل گرفت که برای اولین بار طرح های مختلف اینترنت را خریداری و به کاربران ایرانی معرفی کرد.
رایتلدو سال پیش شرکت رایتل، به خاطر انحصاری که دولت به این شرکت داد، بهترین اتصال اینترنتی را در کشور به خود اختصاص داد. قرار بود که این حق انحصاری تنها به مدت دو سال در اختیار شرکت رایتل باشد، ولی دولت یک سال دیگر آن را تمدید کرد.
در دوساله اخیر، پس از اینکه شرکت ایرانسل و همراه اول توانستند اینترنت نسل سوم و چهارم را پوشش دهند، رقابتی سختی بین سه اپراتور ایجاد شد.
گفتنی است؛ با معرفی طرح ترابردپذیری و اجرایی شدن آن در آینده نزدیک، رقابت بین اپراتورها از این سخت تر هم خواهد شد. ترابردپذیری شماره تلفن همراه، فرایندی است که مشترک تلفن همراه میتواند با حفظ شماره تلفن همراه خود از یک خدمات دهنده تلفن همراه به خدمات دهنده دیگر تلفن همراه کوچ کند.
گزارش از شکوه نیروبخشانتهای پیام/
واقعا عالیه