ابلاغ سیاست های کلی نظام سلامت از جانب مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نشان دهنده توجه ویژه ایشان به حوزه سلامت بوده و وظیفه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را سنگین تر از پیش کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، ایرج نظری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: دوشنبه ۱۵اردیبهشت ۹۳، مدتی پس از ابلاغ سیاست های کلان نظام سلامت از سوی مقام معظم رهبری، دکتر روحانی با حضور در وزارت بهداشت، اجرای طرح تحول نظام سلامت را کلید زد و امروز، بزرگترین پروژه رفاهی و اجتماعی دولت یازدهم در آستانه جشن دوسالگی و ورود به سه سالگی است.

معاون درمان دانشگاه تصریح کرد: ابلاغ سیاست های کلی نظام سلامت از جانب مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نشان دهنده توجه ویژه ایشان به حوزه سلامت بوده و وظیفه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را سنگین تر از پیش کرد، همچنین حمایت های رئیس جمهور محترم الگویی را فراروی مسئولان بهداشت و سلامت کشور قرار داد که این الگو منجر به اقدامی بنیادین در عرصه سلامت کشور شد که دستاوردهای بزرگی را به همراه داشت. ساماندهی خدمات بهداشتی و درمانی در سالی که بهار آن با بهار سلامت همراه است و بارقه های امید بر شاخه های درخت سلامت شکوفه زده، رسالتی است که برای اجرای صحیح آن تمامی دست اندرکاران حوزه سلامت را همگام و همراه نموده است.
 
وی افزود: طرح تحول نظام سلامت سرلوحه فعالیت ها و برنامه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفت که در این راستا چندین نشست، همایش و اجلاس جهت هم اندیشی تخصصی طراحی نظام مذکور در قالب کارگروه های تخصصی و با هدف تدوین دستورالعمل های اجرایی این طرح با حضور روسا، معاونین درمان، بهداشت، غذا و دارو و اساتید دانشگاه های علوم پزشکی کشور، مسئولان و مدیران ارشد وزارت بهداشت و صاحب نظران حوزه بیمه و اقتصاد سلامت با مشارکت معاونت درمان وزارت بهداشت و شورای سیاستگذاری برگزار گردید.
 
نظری بیان کرد: در این راستا 7 بسته خدمتی سلامت جهت پیشبرد اهداف وزارتی تدوین شد که  از 15 اردیبهشت ماه سال 1393 و در فاز اول اجرای این طرح، 3 بسته خدمتی برنامه کاهش میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستان‌ها، برنامه ترویج زايمان طبيعي و برنامه ارتقای کیفیت هتلینگ در بیمارستان‌ها در تمام بیمارستان های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز شد.
 
معاون درمان دانشگاه تصریح کرد: در ادامه اجرای این طرح و از تاریخ 1 خرداد ماه 1393 برنامه حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، برنامه حضور پزشكان متخصص مقیم در بيمارستان‌ها و ارتقای کیفیت خدمات ویزیت در بیمارستان‌ها به اجرا درآمد و بدین ترتیب 6 بسته ی خدمتی سلامت اجرا شد و هفتمین برنامه این بسته با عنوان حفاظت مالی از بیماران صعب‌العلاج، خاص و نیازمند نیز بصورت رسمی به علت کمبود منابع لازم برای اجرای کامل برنامه تاکنون آغاز نشده است، اما وزارت بهداشت با تکمیل برنامه حمایتی قبلی سعی کرد این بیماران نیز بتوانند از مزایای طرح تحول بهره مند شوند.

ایرج نظری  بیان کرد: برنامه کاهش میزان فرانشیز پرداختی بیماران بستری در بیمارستانهای دانشگاهی تا سقف 6% از کل صورت حساب و 3% برای بیماران روستایی، عشایر و نظام ارجاع (برای دارو و ملزومات بصورت 10% و 5%) می باشد. تا پیش از این بیماران مابه التفاوت های مختلف به بیمارستان پرداخت می کردند ولی مطابق این برنامه طبق ضوابطی، دولت موارد عدم شمول بیمه را به عنوان یارانه پرداخت میکند.

نظری اظهار داشت: تأمین کلیه داروها و ملزومات پزشکی مورد نیاز بیماران بستری و تحت نظر در اورژانس، توسط خود بیمارستان های محل بستری تأمین شود و نیاز به خروج بیمار و همراهان وی جهت خرید دارو و وسایل و ملزومات مصرفی برطرف شد و همچنین پیگیری و انجام آزمایشات و سایر اقدامات تشخیصی و درمانی مورد نیاز بیماران توسط بیمارستان محل بستری و یا در قالب زنجیره ارجاع به بیمارستانهای دانشگاهی با تعرفه دولتی صورت می گیرد.
 
وی تصریح نمود: با اجرای این برنامه، رضایتمندی بیماران به بیش از 90% افزایش یافت و علیرغم اینکه نیروهای کادر درمان دانشگاه نسبت به سرانه کشوری در وضعیت کمبود شدید قرار دارد و فضاهای فیزیکی افزایشی نداشت و همچنین بار مراجعات بستری با اجرای طرح تحول 37% نسبت به قبل افزایش یافت ولی  با مدیریت و تلاش پرسنل زحمت کش درمانی، خدمات مطلوبی به بیماران ارائه شد.
 
معاون درمان دانشگاه ادامه داد: از 15 اردیبهشت ماه 93 زایمان طبیعی در کلیه بیمارستان های دانشگاهی رایگان شد، شاخص سزارین در بیمارستان های دانشگاهی (با میانگین 47%) به 40% کاهش یافت، در زمینه اصلاح فضای فیزیکی بلوک های زایمانی، نقشه های ساختمانی طراحی و تامین اعتبار وزارتی پیگیری شد، کار بهینه سازی 12 بلوک زایمانی شروع و تاکنون 2 بلوک زایمانی به مرحله بهره برداری رسیده است.

معاون درمان دانشگاه تصریح کرد:  دستور العمل برنامه حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم را از برنامه های مهم در راستای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم به جهت دسترسی مردم مناطق کمتر برخودار به خدمات پزشکی دانست و افزود: دولت با پرداخت حق ماندگاری سعی در ترغیب ماندگاری پزشکان در این مناطق داشت که از مجموع پزشکان شاغل در این مناطق تاکنون حدود 70%  جذب این برنامه شده اند.
 
نظری با بیان اینکه حضور پزشک متخصص در ساعات غیر اداری در اورژانس بیمارستان و تعین تکلیف بیمار توسط ایشان از اهداف دستورالعمل برنامه حضور پزشکان متخصص مقیم در بیمارستانهای دانشگاهی است، گفت: تاکنون از مجموع مجوزهای داده شده به این دانشگاه ذر این خصوص بیش از 40% اجرایی شده است و در راستای این برنامه کار احداث 8 اورژانس در بیمارستان ها آغاز گردیده است.

وی عنوان کرد: هرچند به علت عدم تامین منابع مالی، آخرین و هفتمین بسته خدمتی طرح تحول نظام سلامت یعنی دستورالعمل برنامه حفاظت مالی از بیماران صعب العلاج، خاص و نیازمند از سوی وزارت متبوع ابلاغ نگردید، لیکن در سطح دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بصورت داوطلبانه و با هدف کاهش قابل ملاحظه هزینه های درمانی سنگین و کمرشکن بیماران مبتلا به بیماریهای صعب العلاج نظیر انواع سرطانها، سوختگی های شدید و.... به مورد اجرا گذاشته شد که تاکنون اقدامات ذیل در این راستا صورت گرفته است:

ایرج نظری اظهار داشت: تأمین کلیه داروهای گران قیمت شیمی درمانی برای بیماران سرطانی تحت نظر و بستری، به عنوان مثال در بیمارستان شفا بیش از پنج هزار بیمار سرطانی در قالب بستری و هفت هزار بیمار سرطانی در قالب تحت نظر، داروها و ملزومات پزشکی خود را با نازل ترین هزینه ها در این بیمارستان دریافت کرده اند و بار مراجعه نسبت به مدت مشابه سال قبل حداقل 20% افزایش یافته است. شایان ذکر است این افزایش بار مراجعات مربوط به مراجعه مجدد کسانی است که قبل از اجرای این طرح به علت هزینه های کمرشکن درمانی، درمان خود را ناتمام رها کرده بودند.
 
 معاون درمان دانشگاه در خاتمه ذکر 4 نکته را الزامی دانست و بیان کرد:
1. اورژانس هوایی طی قرارداد با هوانیروز جمهوری اسلامی ایران در سطح استان خوزستان راه اندازی شد.

2. به منظور افزایش نظارت عمومی(با شعار هر مراجعه کننده یک بازرس است) سامانه تلفنی1590 بصورت شبانه روزی در این دانشگاه راه اندازی گردید که پاسخگوی شکایات، سوالات و انتقادات بیماران و شهروندان در قالب طرح تحول می باشد.

3. به منظور رسیدگی سریع به شکایات مردم در موارد اورژانس و ساماندهی انتقال بیـــن بیمارستانی( بخصوص در موارد نیاز به تخت های ویژه ) و نظارت بر زنجیره ارجاع درون دانشگاهی، ستاد هدایت (ستاد راهگشایی هدایت و اطلاع رسانی- رها) به صورت شبانه روزی به شماره تلفن 33389183-061 ضمن اینکه پاسخگوی شکایات شهروندان و بیمارستانها بوده، بازرسین این ستاد بصورت شبانه روزی و سرزده با حضور در اورژانس و بیمارستانها، روند اجرای برنامه را رصد می نمایند.

4. جهت گسترش بخش های ویژه تاکنون 90 تخت ویژه، 55 تختICU  و 18 تختNICU  به مرحله بهره برداری رسیده است.

انتهای پیام/و

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار