به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ،در این تحقیق محققان دانشگاه کالیفرنیا بر ۲۵ فرد مسن دارای مشکلات خفیف شناختی که دارای مشکلاتی در زمینه حافظه و تفکر بودند و در برخی موارد به شکل دمانس یا زوال عقل پیشرفت کرده بود پرداختند.
محققان به طور تصادفی این افراد را به ۱۲ هفته انجام مدیتیشن و سایر تمارین یوگا یا ۱۲ هفته تمرین تقویت حافظه از طریق استراتژی های بهبود فراموشکاری تقسیم کردند.
در پایان آنها دریافتند هر دو گروه عملکرد کمی بهتر در زمینه تست های حافظه کلامی پیدا کردند که مربوط به یادآوری اسامی یا فهرستی از کلمات بود. اما گروه مدیتیشن تغییرات بزرگ تری در تست های حافظه دیداری-مکانی نشان دادند. در این نوع تست مسیریابی از طریق پیاده روی یا رانندگی یا سعی در به خاطر آوردن یک مکان انجام شد.
همچنین در افراد گروه مدیتیشن علائم کمتری از افسردگی و اضطراب مشاهده شد.
دکتر هلن لاورسکی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «فواید یوگا و مدیتیشن متنوع است. دلایل مختلفی برای مثمرثمر بودن این تمارین وجود دارد.»
وی یکی از دلایل آن را تسکین اضطراب افراد در مورد مشکلات شان عنوان می کند. اما تاثیرات مستقیم تری هم بر توانایی و قابلیت مغز دارد.
تیم تحقیق با انجام اسکن های ویژه MRI فعالیت مغزی شرکت کنندگان را بررسی کردند. در هر دو گروه تغییراتی در اتصال شبکه های مشخص مغزی دخیل در حافظه مشاهده شد.
منبع:مهر
انتهای پیام/