به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مطمئنا به این موضوع دقت کرده اید که خانه هیچ ایرانی تا کنون هیچگاه خالی از فرش نبوده است، نام ایرانیان با فرش گره خورده و همه ما خانه های بدون فرش را بی روح و سرد می دانیم.
این خود دلیلی است بر این واقعیت که نیاز به خرید این محصول در کشور ما در همه زمان ها وجود دارد و هیچ گاه از بین نخواهد رفت. این موضوع حتی نشان دهنده قدمت فرهنگی مردم یک سرزمین با هنر اصیل ۲۵۰۰ ساله خودشان است.
انواع فرش
به طور کلی فرش های دستباف از ابریشم و پشم بافته می شوند و فرش های ماشینی از نخ پلی پروپلین و نایلون به همین دلیل فرش های ماشینی به راحتی روی سنگ و سرامیک سر می خورند و جابه جا می شوند. نکته مهم دیگر در مورد فرش های ماشینی الیاف مصنوعی آن است که ممکن است برای شما و اعضای خانواده تان حساسیت های پوستی ایجاد کند و همین طور به راحتی مو و آلودگی را به خود جذب می کنند.
در مقابل، فرش های دستباف به خاطر الیاف طبیعی این مشکلات را ندارند و به خاطر نرمی و لطافت شان اگر روی آنها استراحت کنید، هیچ گاه کمر درد نخواهید گرفت و خاصیت دفع گرما در تابستان و دفع سرما در زمستان را هم دارند.
این روزها فرش های مدرن ماشینی با طرح های متنوع که اغلب ابعاد زیر ۹ متر مربع دارند در شکل های مربع، مستطیل و گرد به بازار عرضه می شوند طرفداران بسیاری پیدا کرده اند. فرش های پرز بلند نمونه رایجی از این فرش های امروزی هستند که درواقع همان قالی خرسک های قدیمی اند، تنها موضوعی که در مورد فرش های پرز بلند جدید اهمیت دارد این است که به سادگی گرد و غبار را داخل خود جمع می کنند و پیشنهاد می شود که اگر سابقه آسم یا آلرژی دارید، این فرش ها را در اتاق خوابتان پهن نکنید.
فرش های ابریشم گونه نمونه دیگری هستند که از ابریشم مصنوعی بافته می شوند و از ویژگی های مثبت این فرش ها این است که روی زمین سر نمی خورند و نیازی به ترمز فرش ندارند و ۱۰۰ درصد قابل شست وشو هستند.
راه تشخیص فرش تقلبی از اصلی
یکی از اولین تفاوت های فرش اصیل ایرانی در برابر نمونه های تقلبی تنوع بی شمار در طرح و رنگ است.
فرش های تقلبی مارک و مشخصات کامل و واضحی ندارد؛ یعنی در واقع شناسنامه فرش که در پشت آن نصب شده اطلاعات کاملی را در برمی گیرد شامل ؛ نوع و جنس الیاف، طول پرز، وزن فرش، تعداد گره در هر متر مربع، دستورالعمل شستشو و نام کارخانه و کشور تولیدکننده یا نام واردکننده که در صورتی که هر کدام از این اطلاعات ناقص باشد، می توان به اصلی بودن آن شک کرد.
پرز دادن بیش از حد فرش یکی دیگر از نشانه های تقلبی بودن آن است.
انتهای پیام/