به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، در کنار آرمگاه یعوب لیث بازماندههای شهر گندی شاپور دیده میشود.
گنبد بلند مضرس (دندانه دار) سفید رنگ و جلال عمارت بقعه از دور کاملا جلوهگر است. در اطراف بقعه، قبرستان وسیعی است که در آن وجود سنگ قبرهای قدیمی، نشانگرتاریخ کهن این بنا میباشد.
یعقوب لیث «رادمان پسر ماهک سیستانی»یکی از پادشاهان ایران و از دودمان صفاری بود.
یعقوب لیث صفار نخستین کسی بود که زبان پارسی را ۲۰۰ سال پس از ورود اسلام به ایران، به عنوان زبان رسمی ایران اعلام کرد و پس از آن دیگر کسی حق نداشت در دربار او به زبانی غیر از پارسی سخن بگوید.
دکتر محسن ابوالقاسمی در کتاب "تاریخ زبان فارسی" آوردهاست: در سال ۲۵۴هجری، یعقوب لیث صفار، دولت مستقل ایران را در شهر زرنج سیستان تاسیس کرد و زبان فارسی دری را زبان رسمی کرد که این رسمیت تا کنون ادامه دارد.
او کوشش کرد خلافت عباسی را سرنگون کند و حتی تا نزدیکی بغداد نیز پیش رفت، ولی روزگار به او امان نداد و در ماه شوال ۲۶۵هـ. ق به بیماری قولنج مبتلا و در سرانجام در گندی شاپور درگذشت.
بنا به اظهار مردم محلی در سالیان گذشته قبل کتیبهای بر روی دیوار گنبد به خط عربی قدیم وجود داشته و در آن اسم یقعوب لیث سردار بزرگ و نخستین شهریار ایرانی (پس از اسلام) به روشنی نوشته شده بود.
آرامگاه یعقوب لیث صفاری وضعیت مناسبی ندارد و در ضریح آهنی مقبره آن از چوب صندوق میوه برای اتصال بخش های مختلف استفاده شده و روی آجرها و دیوار قدیمی آرامگاه نیز میخ هایی زنگ زده و تارعنکبوت جلب توجه میکند.
بنای آرامگاه از یک ورودی برخوردار است و سطح داخلی آرامگاه را از سطح بیرونی آن جدا میکند.
سازه اصلی بنا خشت خام است و نقوش برجسته و ملات گچ و خاک دارد.
انتهای پیام/و
بابت مطلبایی که گذاشتین بسیار سپاسگزارم.
دعا کنید که منم در درساهام موفق شم و همچنین همه کسایی که واقعا برا درس خودندن تلاش میکنن موفق بشن ن کسایی که با تقلب .....
برای سلامتی و موفق شدن همه کسایی که کوشش گرند یک صلوات بفرستید.