کارخانه‌ها و شرکت‌های آفریقای جنوبی آماده ازسرگیری فعالیت خود در ایران هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری ای ان سی اِی؛ چهار ماه از اجرایی شدن برجام و لغو تحریم‌های اقتصادی ایران می‌گذرد. برداشته شدن تحریم نفتی ایران یکی از دستاوردهای بزرگ برجام بود که شرکت‌های خارجی بسیاری را مشتاق به فعالیت در این کشور کرد. کارخانه‌ها و شرکت‌های آفریقای جنوبی نیز از این قاعده مستثنی نبودند و تمایل خود را برای حضور مجدد در ایران اعلام کرده‌اند.

شرکت‌های خارجی هنوز هم برای بازگشت به بازار ایران با نگرانی‌های مواجه هستند. بخش زیادی از تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران هنوز به قوت خود پابرجا است. "هلگا اشمیت،" معاون دبیرکل اقدامات بخش‌های خارجی اتحادیه اروپا که سیاست‌های کلی این کمیته را تعیین میکند، روزهای نخست ماه جاری میلادی به آفریقای جنوبی سفر کرده بود و اظهار داشت: اگر آمریکا تحریم‌های خود را علیه ایران بار دیگر برقرار کند، این شرکت‌های خارجی هستند که متحمل زیان سنگینی می‌شوند و ممکن است سرمایه آنها در ایران بلوکه شود. 

"اشمیت" یکی از مقامات اروپایی بود که در جلسات مبوط به توافق هسته‌ای و گروه 1+5 حضور داشت. وی در دیدار با مقامات آفریقای جنوبی اعلام کرد بانک مرکزی، بانک‌های خصوصی و شرکت‌های فعال در حوزه انرژی این کشور مایل هستند از ظرفیت‌های خود برای انجام امور بازرگانی و تجاری در ایران استفاده کنند. آفریقای جنوبی روابط تجاری خوبی با ایران داشت و بخش عمده نفت مورد نیاز خود را از این کشور خریداری می‌کرد، تا آنکه چند سال پیش تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران مانع از ادامه همکاری‌ها میان تهران و ژوهانسبورگ شد. 

اشمیت در ادامه اظهاراتش افزود: آفریقای جنوبی یکی از کشورهایی بود که از مذاکرات هسته‌ای حمایت می‌کرد و اشتیاق فراوانی برای موفقیت آن داشت. به همین دلیل اغلب اخبار مربوط به روند مذاکرات را با مقامات این کشور در میان می‌گذاشتم. حالا توافق هسته‌ای حاصل شده است و تحریم‌ها علیه ایران لغو شد. باوجود اینکه تحریم‌های اتحادیه اروپا و تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه ایران لغو شده است؛ تحریم‌های اولیه آمریکا علیه این کشور به قوت خود باقیست. بانک‌ها و شرکت‌های آفریقای جنوبی نگران هستند همین تحریم‌های اولیه موجب شود بار دیگر از سوی واشینگتن به دلیل برقراری ارتباط مالی با ایران مجبور به پرداخت جریمه‌های نقدی سنگینی شوند. به دلیل پیچیدگی‌های موجود در این باره، اتحادیه اروپا برای تمام نهادهای مالی و تجاری این اتحادیه، دستورالعمل روشنی در ارتباط با همکاری‌های اقتصادی با ایران تدوین کرده‌اند؛ اما آفریقای جنوبی هنوز خط مشی روشنی برای سرمایه‌گذاران این کشور تعیین نکرده است تا آنها بتوانند در یک چارچوب قانونی و بدون واهمه داشتن از مجازات‌های بعدی به تعامل تجاری با ایران بپردازند. 

اشمیت در ادامه افزود: جای نگرانی برای شرکت‌های آفریقای جنوبی وجود ندارد. مشاوران و کارشناسان اروپایی آماده ارائه پاسخ به سوالات سرمایه‌گذاران آفریقایی هستند. نباید نگرانی بابت برهم خوردن برجام وجود داشته باشد زیرا اروپا و بسیاری دیگر از توافق هسته‌ای حمایت می‌کنند و اجازه نخواهند داد این توافق برهم خورد. 3 کشور اروپایی شامل فرانسه، انگلیس و آلمان در گروه 1+5 حضور داشتند و از قدرت خود برای حمایت از برجام استفاده خواهند کرد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار