به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، رئیس اتحادیه تولید داروهای دامی استان و مدیرعامل داروسازی رویاندارو سمنان با اشاره به تولید 99 درصد نیازمندیهای داروی دامی کشور در استان سمنان خبر داد و گفت : داروهای دامی در استان سمنان بهصورت محلولهای دارویی، تزریقی، هورمونی، پودرهای دارویی، ضدانگل، سوسپانسیون و... تولید میشود.
سیداحمدرضا میرمطلبی از افزایش چشمگیر تولیدات رویاندارو سمنان در یک دهه گذشته خبر داد و افزود: حجم تولید محلولهای دارویی در رویاندارو سمنان از یک میلیون لیتر محلول دارویی در سال 84 به افزون بر 6 میلیون لیتر محلول دارویی در سال 94 رسید. همچنین حجم تولید پودرهای دارویی در این واحد تولیدی بزرگ در سال 94 به بیش از سه هزار و 700 تن رسید.
وی به تولید 110 قلم داروی دامی در رویاندارو خبر داد و تصریح کرد: علاوه بر این 30 قلم ، داروی دامی خارجی نیز وارد و تحت لیسانس تولیدکنندگان داروهای دامی اروپایی از طریق این واحد تولیدی ایرانی به بازار راه مییابد و در مجموع 140 قلم دارو از طریق رویانداروی سمنان در سطح کشور توزیع میشود.
مدیرعامل داروسازی رویاندارو سمنان از صدور 75 قلم داروی دامی این واحد تولیدی مستقر در شهرک صنعتی سمنان به کشورهای مختلف دنیا خبر داد و خاطرنشان کرد: کشورهای همسایه و خصوصا کشورهای ترکمنستان، عراق، افغانستان، آذربایجان و... از بازارهای مهم صادرات دارویی رویانداروی سمنان است.
میرمطلبی به تقدیر از نگاه ویژه دولت دبیر و امید به تولیدکنندگان داخلی اشاره و یادآور شد: همین حمایتها و پشتیبانیها به افزایش چشمگیر تولیدات دارویی سمنان در چند سال اخیر انجامیده است.
این تولیدکننده، در پاسخ به پرسشی در خصوص چرایی کمبود واکسنهای دامی و از جمله واکسن تب برفکی در ایران، تصریح کرد: تولید واکسنهای دامی در انحصار چندین شرکت دولتی و از جمله واحد تولیدات دارویی رازی است و متاسفانه بخش خصوصی به این حوزه وارد نشده است.
وی با اشاره به لزوم ورود بخش خصوصی به تولید واکسنهای دامی گفت: دولت تدبیر امید و از جمله وزیر جهادکشاورزی و دیگر وزرای مرتبط با این مهم بر ورود تولیدکنندگان بخش خصوصی به تولید واکسن های دامی اصرار دارند و در سفر اخیر وزیر به سمنان و بازدید از رویاندارو، بر ورود این واحد تولیدی نیز تاکید شد.
میرمطلبی اضافه کرد: البته کمبود واکسن تب برفکی دلایل مختلفی دارد که یکی از مهمترین آنها تغییر سویههای این بیماری است و لذا واحدهای تحقیقاتی شرکتهای داروسازی باید با تغییر هر سویه، واکسن متناسب آن را تولید کنند که این مهم نیز در کاهش این دارو در ماههای گذشته که شاهد شیوع این بیماری در چند استان کشور بودیم، داشته است.
انتهای پیام / ه