بگزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد ، این فراورده لبنی سالهاست طرفداران زیادی را در مناطق کردنشین جذب خود کرده و در میان کردها کمتر سفره ای پهن میشود که لور یا لورک مهمان آن نباشد.
خانم محمدی آذر ساکن یکی از روستاهای مهاباد حدود نیم قرن است که این نوع فرآورده لبنی خوشمزه را تهیه میکند.
وی میگوید: در فصل بهار که شیردهیی دام بیشتر است ، این محصول لبنی هم آسان تر است .
محمدی آذر افزود: گاهی برای خوشمزه تر شدن (لورک) از سبزی های مخصوص این منطقه مثل (بیزا )، (مندوک)و( کراده ) هم داخل آن استفاده میشود .
فاطمه خانم هم که لورک را هم برای خانواده و هم برای فروش در بازار ، تهیه میکند میگوید : مادران و مادربزرگ های ما از قدیم بر این باور بوده اند که لورک برای استحکام استخوانها بسیار مفید است .
کاک اسماعیل یکی از فروشندگان بازار قدیمی مهاباد هم میگوید: کم هستند کسانی که گذرشان به بازار بیفتد اما لورک نخرد.
مولودی کارشناس تغذیه هم در این زمینه گفت: لورک سرشار از کلسیم است .
وی میگوید : این فرآورده لبنی حاوی مقدار زیادی مواد مغذی مانند لاکتوز ، چربی و پروتئین های محلول در آب پنیر بوده و به دلیل وجود مقادیر قابل ملاحظه ای از پروتئین ها در آن ، یک ماده مغذی و سهل الهضم است .
لورک در طول فصل بهار به صورت تازه خوری مصرف می شود و برای استفاده آن در فصول سرد سال هم ، آبش گرفته و در داخل مشک در زیر زمین نگهداری شده ودر زمستان به مصرف می رسد.
این فرآورده لبنی خوشمزه تا سه ماه در فریزر قابل نگهداری است .
انتهای پیام/