رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در خصوص حمید سبزواری شاعر انقلاب اسلامی گفت: سبزواری وزنه عطار و خیام را برای شهر خود سبزوار پر کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بزرگداشت حمید سبزواری عصر امروز با حضور محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مصطفی رحماندوست شاعر، فاضل نظری معاون هنری حوزه هنری، بیوک ملکی شاعر و تنی چند از شاعران دیگر برگزار شد.  
 
در این مراسم محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، در خصوص حمید سبزواری گفت: نیشابور، خیام و عطار را دارد و حمید سبزواری وزنه‌ای به مانند عطار و خیام، برای شهر خود سبزوار است. قدر استاد سبزواری را ما نمی‌دانیم. همان طور که هم‌عصران حافظ و سعدی قدر این دو شاعر را نمی‌دانستند. قدر استاد سبزواری صدها سال دیگر هنگامی که بر روی اثر وی مطالعه می‌کنند، شناخته خواهد شد.
 
وی افزود: اشعار حمید سبزواری قابل تدریس برای رده‌های بالای ادبیات است. سبزوار با آن تاریخ بزرگ خود یک برگ زرین دیگری با تربیت حمید سبزواری به خود اضافه کرد. این شاعر تمام حوادث انقلاب را در شعر خود آورد و شاعر ولایت و دفاع مقدس است. هم اکنون ستاره درخشانی مانند وی در میان ماست. خداوند به وی عمر طولانی بدهد و امیدوارم ما حق‌شناس استاد سبزواری باشیم.
 
در ادامه مراسم مصطفی رحماندوست شاعر با اشاره به آنکه استاد سبزواری و یارانشان در روزگاری زنده می کردند که به وسیله پارتی به جایی نمی رسیدند، اظهار داشت: سبزواری در آن سال‌ها شعر «خمینی ای امام» را سرود و برای سرودن اشعار خود به جبهه و میان رزمندگان رفت تا از آنها الهام بگیرد و شعر «خجسته باد این پیروزی» را بگوید. کسی نیست که تحت تاثیر شعر وی با عنوان «ای شهید مطهر» قرار نگرفته و اندوهگین نشده باشد.

وی افزود: شهرت یک فرد در یک جغرافیا و تاریخ خاص شکل می‌گیرد. استاد سبزواری اگر در لندن بود، به این صورت شکل نمی‌گرفت. وی در جغرافیا و تاریخ ویژه‌ای قرار می‌گیرد که امتحان بزرگی است.
 
در ادامه مراسم اسماعیل امینی با اشاره به آنکه سخن گفتن از سبزواری برای من دلنشین است، بیان کرد: هنگامی که امام خمینی (ره)  می‌خواست به ایران برگردد، نوجوانی 15، 16 ساله بودم. روز بازگشت امام راحل در بهشت زهرا، وقتی امام خمینی (ره) به جایگاه آمدند مجری گفت قرار است سرودی اجرا شود. سرود اجرا شد و کل جمعیت با شعر سبزواری گریه می‌کردیم.
 
وی افزود: امروز هم که همان شعر «خجسته باد این پیروزی» را می شنویم، یاد آن ایام افتادم. همراه شادی مردم بودن اقبال بزرگی بود.  
در ادامه مراسم حسین اسرافیلی شاعر در خصوص حمید سبزواری اظهار داشت: سبزواری کتاب تاریخ شفاهی یک ملت است. تمام وقایع انقلاب را می‌شود با یک مطالعه در آثار وی یافت.  تمام آثار سبزواری یا به صورت شعر یا تصنیف درآمده است.
 
در ادامه مراسم فاضل نظری شاعر با اشاره به آنکه اگر هزار بار دیگر برای حمید سبزواری بزرگداشت بگیریم، دینی را که وی به شعر دارد ادا نکرده‌ایم، تصریح کرد: یادم است وقتی حمید سبزواری در بیت رهبری شعر می‌خواندند، در دلم آمد که خداوند چه قدر به وی تفضل کرده است.
 
وی افزود: شعر حمید سبزواری با عنوان «این بانگ آزادی» یک جور مانیفست انقلاب اسلامی بود. ایشان دینی به گردن بسیاری از شاعران روزگار ما دارند.  
 
از حاشیه های مراسم می توان به اهدای تقدیر نامه ها و هدایایی به خانواده حمید سبزواری از طرف بنیاد ادبیات داستانی، حوزه هنری و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اشاره کرد.
 

 انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار