به گزارش حوزه
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید هاشم الموسوی سخنگوی رسمی مقاومت اسلامی نُجَباء با اشاره به شروع عملیات آزادسازی جاده عامریه ــ فلوجه توسط رزمندگان سازمان بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) اظهار داشت: گروههای تروریستی که فلوجه را به قندهار تبدیل کردهاند؛ نتیجه جنایتهای خود در میدان جنگ را خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه رقه و فلوجه دو روی یک سکه هستند، افزود: هر دوی این شهرها منبع تروریسم، ویرانی و نابودی در منطقهاند. الموسوی افزود: ورود به شهر فلوجه و پاکسازی آن از اهداف ما است که به هیچ وجه قابل تغییر و بازگشت نیست. سخنگوی رسمی مقاومت اسلامی نُجَباء با اشاره به برخی صداهای مخالف برای جلوگیری از پیشرفت ررزمندگان مقاومت در جریان آزادسازی عراق از لوث وجود داعشیان، تصریح کرد: هیاهوی سیاسی و رسانهای به راه افتاده نمیتواند چرخ مقاومت را متوقف کند و اینها توان تغییر برنامهریزی مقاومت برای ورود به شهر تروریستی فلوجه را ندارند.
الموسوی با اعلام آمادگی کامل رزمندگان نُجَباء برای آغاز هرگونه عملیاتی خاطرنشان ساخت: مقاومت اسلامی نُجَباء آمادگی کامل خود را برای ورود به فلوجه اعلام میکند و با ملت عراق پیمان میبندد که به پیروزیهای بزرگی بر دشمنان خدا و بشریت دست یابد.
وی از تمام رسانه های داخل و خارج عراق خواست که اخبار و حوادث میدانی جنگ را با دقت تمام به مردم منتقل کنند و پشتیبان نیروهای مقاومت در جنگ علیه گروه تروریستی داعش باشند.
دبیرکل مقاومت اسلامی نُجَباء در سخنانی به تحولات جدید میدانی عملیات بزرگ آزادسازی شهر "فلوجه" پرداخت و اظهار داشت: گروه های مختلف بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) تمام مقدمات جنگ را به پایان رسانده اند و در حال حاضر منتظر فرمان شروع عملیات هستند. حجت الاسلام والمسلمین شیخ «اکرم الکعبی» با بیان اینکه آغاز این عملیات به معنای فرا رسیدن زمان مرگ داعش در عراق است، تصریح کرد: گروههای مقاومت و نیروهای امنیتی عراق، دور تا دور شهر "الگرمه" را کمربند امنیتی ایجاد کرده اند و از مردم فلوجه نیز خواسته اند که هرچه سریعتر این شهر ـ که به قتلگاه داعش تبدیل خواهد شد ـ را ترک کنند.
وی افزود: اکنون گروههای مقاومت با ساماندهی حشدالشعبی، شهر فلوجه را محاصره کردهاند و قرار است از چهار محور عملیاتِ زمینی، هوایی و توپخانهای صورت پذیرد. دبیرکل مقاومت اسلامی نُجَباء گروههای مقاومت شرکتکننده در عملیات فلوجه را 13 تشکل اعلام کرد و گفت: علاوه بر رزمندگان ما، "سرايا عاشوراء"، "شاخه نظامی سازمان بدر"، "کتائب حزب الله"، "سرايا الخرساني"، "عصائب أهل الحق"، "سرايا العقيده"، "تیپ رزمی العباس(ع)"، "تیپ علی اكبر(ع)"، "کتائب سيد الشهداء(ع)"، "تیپ رزمی امام علی(ع)" "تیپ أنصار المرجعيه" و "سرايا الجهاد" پشت دروازه ورودی فلوجه حضور دارند.
شیخ اکرم الکعبی تاکید کرد: ما با ملت مقاوم عراق پیمان می بندیم که انتقام خون شهدا را از تروریستهای داعش بگیریم و به یاری خداوند، پیروزی قطعی در راه است.
زندان بزرگی به نام رقه با زندانیهای بسیار
اینجا رقه پایتخت قلمرو گروه تروریستی داعش در سوریه است. اینجا یک حرکت اشتباه به قیمت جان تمام میشود. فعال ضد داعشی که میخواهد دست به اقدامی بزند باید منتظر تاریکی شب بماند و در فرصتی مغتنم دست به کار شود. وقتی مطمئن شد کسی او را نمیبیند از مخفیگاهش خارج شود، قوطی اسپری خود را بردارد و برود. صبح کاردستیاش در معرض دید همگان قرار خواهد گرفت. با حروف عربی سیاه که روی دیوار نقش بسته و نوشته است: مرگ بر داعش.
شهر رقه در سوریه و مناطقی از این استان، از جمله مناطقی است که از سال 2013 توسط داعش اشغال و پس از اعلام خلافت ابوبکر البغدادی شهر رقه بعنوان مرکز امارت اسلامی مورد ادعای داعش در سوریه معرفی شد. اینکه داعش از آن زمان تاکنون چگونه رقه را اداره میکند، اطلاعات اندکی وجود دارد و این اطلاعات محدود به فیلمها و تصاویر منتشر شده توسط داعش برای مجازات افرادی است که آنها را مرتد و کافر میخواند.
رقه در سال ۲۴۴ پیش از میلاد و در دوران سلوکیان ساخته شد. سپس توسط امپراتوری روم شرقی فتح شد و در سال ۵۴۲ بعد از میلاد در دوران امپراتوری ساسانیان نابود شد تا اینکه در سده ششم توسط جاستینین امپراتور روم شرقی دوباره ساخته شد. رقه در این دوران مرکز مسیحیان سوریه و از سال ۷۹۶ تا ۸۰۹ در دوران هارونالرشید مرکز خلافت عباسیان بود. رقه محل تلاقی لشکریان علی ابن ابیطالب و معاویه در جنگ صفین می باشد.
رقه از معدود بخشهای سوریه است که نظام بشار اسد هیچ گونه حضوری در آن ندارد و تنها استانی است که تماماً در کنترل مخالفان عمدتاً گروه دولت اسلامی موسوم به داعش میباشد.
زندگی در شهر رقه به معنای زندگی داخل زندانی بزرگ است که در آن همه چیز تحت مراقبت و نظر مستمر قرار دارد و کوچکترین شادی اهالی توسط داعش مجازات میشود، مجازاتی که از مجازات بدنی و لغو آزادیها شروع شده و به حکم اعدام منتهی میشود. اما داعش دارای نوع خاصی از مجازاتها نیز میباشد که «مجازات خدمت عمومی» نامیده میشود، مثلا کسی که اقدام به کشیدن سیگار در ملاء عام کند، به مدت 3 روز متوالی محکوم به تمیز کردن محلهای میشود که در آن سکونت دارد.
ساکنان رقه همانند دیگر مناطق تحت تصرف داعش اجازه خروج از مناطق خویش را ندارند، مگر بدلیل موجه، چون داعش تاکید میکند، ساکنان سرزمین اسلام نباید از آن خارج و به سرزمین کفر بروند، جز در موارد ضروری مانند بیماریهای خاص. کسانی اجازه خروج از مناطق تحت اشغال داعش جهت مداوا و درمان را دارند که مجوز لازم را دریافت کرده باشند. این مجوز باید ضمن تشریح دلایل خروج فرد توسط هلال احمر داعش، بیمارستان و یا مرکز پزشکی مورد تایید این گروه و حسبه یا پلیس داعش قرار گرفته باشد و در آن جمله «امکان درمان در مناطق خلافت اسلامی نیست و باید نزد کافران مداوا و درمان شود» را داشته باشد.یکی از اصلیترین شروط قبل از خروج فرد از رقه دادن نیم لیتر خون به داعش است.
رقه در آینده، بیسواد خواهد بود
یکی از بزرگترین خطرهایی که مناطق تحت تصرف داعش بطور عام و شهر رقه را بطور خاص تهدید میکند، تعطیلی مراکز آموزشی و عدم امکان ادامه تحصیل کودکان است، مخالفت داعش با اجرای نظام آموزشی سوریه و انهدام و آسیب دیدن مدارس بر اثر بمبارانهای صورت گرفته موجب شده، روند آموزش در رقه کاملا تعطیل شود و کودکان از حضور در کلاسهای درس محروم شوند و این زنگ خطر شکلگیری نسلی بیسواد که حتی توان خواندن و نوشتن ابتدایی را ندارد، در رقه به صدا درآورده است. این درحالی است که آموزگاران و دانشآموزان این شهر نیز در معرض خطراتی مانند ربوده شدن توسط داعش یا هدف قرار گرفته شدن از سوی تکتیراندازان این گروه قرار دارند.
داعش نظارت دقیق و مستمری بر مناطق تحت سیطره خود دارد و حسبه یا پلیس داعش مهمترین و اصلیترین ابزار برای اعمال این نظارت و کنترل است که کوچکترین شفقت و گذشتی در قبال متخلفان ندارد و بدون استثنا همه امور اهالی از خصوصیترین تا عمومیترین آنها را با موشکافی بسیار زیر نظر دارد.
فَلّوجه شهری است در استان انبار عراق در ۶۹ کیلومتری باختر بغداد و در کرانه رود فرات. شهر فلوجه با جمعیت 400 هزار نفر در جاده بغداد به اردن قرار گرفتهاست. در عراق این شهر به شهر مسجدها شهرت دارد زیرا در فلوجه و روستاهای پیرامونش در حدود 250 مسجد وجود دارد. فلوجه از قدیم از مراکز مهم سنیگری در عراق بوده است. تاریخ این شهر به زمان بابلیها بازمیگردد و دانشوران یهودی مهمی در این شهر زندگی میکردهاند.
شهر فلوجه از جمله شهرهایی است که در زمان اشغال عراق از سوی نظامیان آمریکایی به مقابله با اشغالگران پرداخت و از خودگذشتگیهای بسیاری در این راه انجام داد و شاهد جرمها و جنایتهای بیشمار اشغالگران آمریکایی بود.
با خروج نظامیان آمریکایی از عراق، این شهر گرفتار مصیبت جدیدی تحت عنوان تروریستهای القاعده و داعش شد، به گونهای که بسیاری از عناصر این دو گروه تروریستی تلاش کرده بودند، در این شهر برای خود پناهگاهی پیدا کنند و اینگونه اشاعه دهند که مردم این شهر و عشایر آن حامی آنها و پناهدهنده به آنها هستند. در حالیکه اغلب اهالی این شهر و عشایر آن مخالف حضور و فعالیت این گروههای تروریستی در شهر خود هستند.
منطقه فلوجه از هزاران سال پیش مسکونی بوده است. نام این شهر از واژه آرامی پلگوثه گرفته شده که برخی منابع معنی آن را «تنظیمکننده کانالهای آب» دانستهاند و محل این شهر نیز در جای تقسیم آب فرات به سوی کانالهای مختلف قرار دارد. شکل عربیشده این نام یعنی فلوجه معنای زمین قابل کشت میدهد.
روزنامه الشرق الاوسط با بحرانی خواندن اوضاع در شهر فلوجه عراق نوشت: "ساکنان شهر فلوجه دیگر توان مقابله با گرسنگی را ندارند. آنها برای پایان دادن به این وضع خودکشی میکنند یا سم میخورند. کودکان در برابر چشمان مادرانشان از گرسنگی میمیرند. خانوادهها برای رهایی از عذابهای مرگ ناشی از گرسنگی اقدام به خودکشی دسته جمعی میکنند."
اوضاع روز به روز بدتر می شود. هیچ دارویی در بیمارستان شهر باقی نمانده است و اعضای تیم پزشکی نیز آنجا را ترک کردهاند. مرگ در همه جا غوغا میکند و مردم از گرسنگی خود کشی میکنند. برخی از مردم شهر برای رفع گرسنگی از علف تغذیه میکنند. قیمت مواد غذایی در این شهر به شدت افزایش یافته است و مردم آب شرب پاک ندارند.
"صهیب الراوی" استاندار انبار اعلام کرد: "ما راههایی را در برخی مناطق فلوجه به منظور رساندن غذا و دارو به مردم شهر ایجاد کردیم ولی اعضای داعش برای اینکه اجازه ندهند مردم از این راهها فرار کنند آنها را بمبگذاری کردند." شهر در آستانه مرگ دسته جمعی قرار دارد. گروه تروریستی داعش عامل اصلی این وضع است. چنانچه داعش در روزهای آتی این شهر را تخلیه نکند به زور وارد شهر میشویم و مردم را نجات میدهیم."
وی افزود: "نمیتوانیم به صورت هوایی به مردم شهر آذوقه و دارو برسانیم. درحال حاضر 80 هزار نفر در شهر سکونت دارند . به دلیل کمبود امکانات، توان کمکرسانی هوایی را نداریم."
و فلوجهای که سرانجام نفس کشید
وعدهای که سرانجام عملی شد
با آغاز عملیات آزادسازی شهر فلوجه از اواخر یکشنبه شب با دستور مستقیم «حیدرالعبادی»، نیروهای ارتش، عشایر اهل سنت و الحشد الشعبی از چندین محور به مواضع تروریستهای داعش حمله کردند و نیروی هوایی عراق همچنان در حال پشتیبانی هوایی است. بیش از 20 هزار نیروی عراقی در این عملیات حضور دارند و انتظار میرود 15 هزار نیروی دیگر به آنها ملحق شوند. نیروهای سازمان بدر عراق (بخشی از الحشد الشعبی) توانستهاند دو منطقه را در شمال شرق فلوجه آزاد کنند. همچنین دهها تروریست داعشی در حمله نیروی هوایی عراق به مواضع آنان در منطقه «الشهدا»، «الصقلاویه» و «الحصی» در شهر فلوجه کشته شدهاند. فرماندهی عملیات ازادسازی فلوجه اعلام کرد که نیروهای امنیتی عراقی به ورودی شرقی شهر فلوجه رسیدهاند و به زودی تمامی شهر به تصرف نیروهای ارتش عراق در خواهد آمد.
عبدالوهاب الساعدی فرمانده عملیات الانبار تاکید کرد: عملیات فلوجه در عراق این امتیاز را دارد که هیچ کشوری دخالت در آزاد سازی ان نداشته است.
تروریستهای داعش خواستار 36 ساعت آتش بس شدند و تعهد دادهاند که از فلوجه و تمام مناطق استان الأنبار به سوی سرزمینهای سوریه و ترکیه عقب نشینی کنند، اما فرماندهی عملیات عراقی با توجه به آتش بس در خان طومان و نقض آن توسط تروریستها ضمن عدم موافقت؛ تأکید بر پیشروی هرچه بیشتر جهت به پایان رساندن اهداف تعیین شده داشت.
مرحله دوم عملیات آزادسازی فلوجه با پیشروی در اطراف این شهر، پس از شکسته شدن خطوط دفاعی گروه تروریستی داعش ظهر سهشنبه شد. این عملیات از محورهای مختلف از جمله محور جنوب به سمت پل التفاحه انجام می شود. گروه تروریستی داعش، راه ها و منازل موجود در اطراف شهر فلوجه را مین گذاری کرده است.
گروه تروریستی داعش با جلوگیری از خروج اهالی فلوجه از این شهر، از آنان به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.
داعش پس از تصرف یک منطقه، تشکیلات اداری خاص خود را در آنجا برقرار میکند و نیروهای پلیس خود را درآنجا بکار می گمارد. داعش در برخورد با ساکنان مناطقی که اشغال میکند، از هیچ راهی فروگذار نمیکند. از طرفی با ایجاد اعدام های وحشیانه در انظار عمومی، رعب و وحشت در میان مردم ایجاد میکند و از طرفی با ایجاد ثبات نسبی در این مناطق برخی خدمات عمومی رایگان از جمله خدمات درمانی و آموزشی به ساکنان آنها ارائه میکنند. شاید دلیل عدم مقاومت برخی شهرهای تحت تصرف داعش مثل موصل در عراق و سوریه این است که مردم این مناطق از خشونتها و اعدامهای داعش ترس دارند اما به برخی روشهای زمامداری داعش اعتماد دارند و گزینه مناسبی برای جایگزینی داعش نیز در این زمینه نمیبینند.
ویروسی که باید ریشهکن شود
تفاوت اصلی داعش با دیگر گروه های تروریستی از جمله القاعده، طالبان و جبههالنصره این است که داعش علاوه بر داشتن تسلیحات نظامی از سازماندهی بسیار حرفهای و تمام سطوح برخوردار است. سیستم داعش همانند سیستم یک دولت کاملا قانونی، سازماندهی پیچیدهای دارد. سیستم تبلیغاتی داعش بسیار قدرتمند عمل میکند. برای کمک کردن به عراق در مقابل داعش نیاز به حضور سربازان خارجی نیست، تنها کافی است که حمایت از داعش متوقف شود. در هر حال خطر داعش،خطری بزرگ است، اگر این ویروس از بین نرود، قطعاً همگان را آلوده میکند.
حالا داعش خود را در میدان جنگ میبیند و به این مسئله توجه ندارد که جنگ در اکثر مناطق، جنگی شهری است و طرف حساب داعش مردم هستند. داعش با استفاده از بمبهای شیمیایی و خردلی نشان داده است که جنگ، جنگی تمام عیار است. جنگی که داعش به راه انداخته تنها برای بدنام کردن اسلام و کسب قدرت است. بسیاری از اعضای داعش مسلمان نیستند و دارای سوء سابقه کیفری و منکراتی میباشند، اما پیرو خط مشی گروه، خود را مسلمان جلوه میدهند تا به هدف خود که سیاه جلوه دادن اسلام است دست پیدا کنند. اسلام دین زیبایی و درستیها است و هیچ فتنهای نمیتواند دامان پاک اسلام را لکه دار کند. همانگونکه قرآن کریم پس از حدود 1400 سال حتی کوجکترین تحریفی در خود نمیبیند. چشم مردم سوریه و عراق به سوی این کتاب آسمانی و این آیه شریفه آن دوخته شده است .
"ان الله مع الصابرین"
گزارش از حمیدرضا قربانی
انتهای پیام/