نشریه هیل در گزارشی به بررسی سیاست‌های قلدرمأبانه ترکیه در منطقه پرداخت.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه هیل در گزارشی نوشت: هیچ شواهدی مبنی بر توقف حمایت‌های ترکیه از عملیات‌های داعش در منطقه دیده نمی‌شود. آنکارا با این گروه تروریستی پیوندهای سیاسی و اقتصادی دارد.

بر اساس این گزارش، با وجود آنکه احمد داوداوغلو -- نخست وزیر ترکیه -- اعلام کرد در پایان ماه میلادی جاری به دلیل مشاجره با رییس جمهور این کشور از سمت خود کناره می‌گیرد، به نظر نمی‌رسد در آینده نزدیک تغییر قابل توجهی در سیاست خارجی آنکارا روی دهد. در راستای افزایش قدرت رییس جمهور مستبد ترکیه، رجب طیب اردوغان این کناره‌گیری قابل پیش‌بینی بود. اردوغان پیشتر با اشاره به آلمان نازی به عنوان حاکمیتی موثر می‌کوشد آن مدل را در ترکیه پیاده کند.

در ادامه این گزارش آمده است: برای بهتر شناختن دلایل ترکیه برای سیاست خارجی قلدرمابانه خود باید به ریشه‌های تاریخی و جغرافیایی این کشور توجه کرد. سارگیس سارگاری، رییس اجرایی مرکز خاور نزدیک برای تعاملات راهبردی در این باره معتقد است: ترکیه هنوز هم به سرزمین‌هایی که در زمان عثمانی به آن تسلط داشته است به چشم اموال تاریخی خود می‌نگرد. وی می‌افزاید: آنکارا با کشورهای عربی و سایر سرزمین‌های سنی مذهب شامل کردهای خاورمیانه به عنوان یک دارایی قدیمی برخورد می‌کند. دارایی‌های قدیمی ترکیه شامل سرزمین‌هایی است که منابع نفتی عظیمی را در اختیار دارند درحالی که ترکیه نوین در قلمرو خود از هیچ منابع طبیعی برای آنکه این کشور را از جنبه ژئوپلوتیک مستقل کند، ندارد. این امر آنکارا را در رقابت جهانی با روسیه، اتحادیه اروپا و سایر کشورهای غربی در موضع ضعف قرار می‌دهد.

سنگاری در ادامه می‌افزاید: از جنبه داخلی، ترکیه با توده مردم خود مشکل دارد زیرا آنها رژیم را به دلیل از دست دادن قلمرو پیشین و ناتوانی در اصلاحات اقتصادی، سیاسی و مذهبی سرزنش می‌کنند. واقعیت آن است که نظامیان در تاریخ ترکیه نقش پررنگی ایفا کرده‌اند.

وی با اشاره به ابعاد دیگر موضوع می‌گوید: ترکیه به تازگی نزول شدید اقتصادی را تجربه می‌کند. بنا بر اعلام نشریه گاردین، آنکارا در سال میلادی جاری انتظار کاهش 4.5 میلیون نفری ورود گردشگران روس به این کشور را دارد. این اتفاق پس از آن رویداد که مسکو سفر تورهای گردشگری به ترکیه را ممنوع کرد. صنعت توریست 11 درصد از تولید ناخالص داخلی ترکیه را تشکیل می‌دهد و روس‌ها در رده دوم بیشترین گردشگران ترکیه قرار دارند. بنابر اعلام نشریه وال استریت ژورنال، صدها هتل، مهمانسرا و لباس فروشی در ترکیه در لیست فروش قرار گرفته‌اند. تمامی این رویدادها پس از آن رخ داد که جنگنده F16 ترکیه، یک جت جنگی روس را در مرز سوریه ساقط کرد. 

سانگاری در ادامه افزود: صنعت کشاورزی ترکیه درحال مرگ است. بر طبق برآورد فاروک چلیک، وزیر کشاورزی ترکیه تحریم‌های روسیه سالانه بیش از 765 میلیون دلار به صادرات کشاورزی و غذایی آنکارا لطمه می‌زند. 

رییس اجرایی مرکز تعاملات راهبردی می‌افزاید: از سوی دیگر، ترکیه خواهان رهبریت جهان اسلام است. این کشور به مانند سلطان‌های عثمانی در پی سرپرستی جهان اسلام است. با این وجود، همینک عربستان رهبریت اسلام را به دلیل نگهداری از مکه و مدینه بر عهده دارد. به دلیل جایگاه رژیم سعودی به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت ( دلارهای نفتی که ریاض برای تغییر سیاست‌های کشورهای اسلامی هزینه می‌کند) بر رهبریت این کشور در جهان اسلام صحه گذاشته است.

به دلایل مذهبی، تاریخی و ژئوپولیتیک که مطرح شد، ترکیه مانند یک کشور قلدر در منطقه عمل می‌کند. سانگاری معتقد است: اگر روزی داعش سقوط کند مدارک بیشتری از رابطه میان داعش و ترکیه آشکار خواهد شد. بیشتر ابو سیاف داعشی از فروش نفت بشکه‌ای یک دلار به ترکیه خبر داد. آنکارا پس از دریافت این محموله‌های نفتی آن را در اروپا بشکه‌ای 20 دلار به فروش می‌رساند. 

در پایان این گزارش آمده است: ترکیه اثبات کرده است که شریک بدی برای ناتو است و شرایط اسراییل را بهتر نکرده است. در سال 2013، ترکیه هویت 10 شهروند ایرانی که از تاسیسات اتمی این کشور برای اسراییل جاسوسی می‌کردند برای وزارت اطلاعات ایران فاش کرد. دنی یاتوم، رییس سابق موساد در آن برهه اعلام کرد این اتفاق بزرگترین ضربه به سرویس‌های اطلاعاتی غربی بود که می‌کوشیدند از برنامه اتمی تهران اطلاعات سری جمع کنند.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۰۲ خرداد ۱۳۹۵
ترکیه شکست خورده حسابی بعدها نتیجه کارش را میبینه روسیه کشور قدرتمند و پیشرفته ای است ضرر یک هواپیما زدن چقدر براش گران تمام شد همینکه جرات پرواز هواپیما در شمال سوریه را نداره براش کافیه اونموقع هم که هواپیما را زد از ترسش گفت ناتو با منه!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۱ ۰۲ خرداد ۱۳۹۵
ترکیه پیروز
Germany
ناشناس
۰۵:۰۲ ۰۲ خرداد ۱۳۹۵
ترکیه عربستان
باعث خون خیلی ها شدن
خدا نگذره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۱۳ ۰۲ خرداد ۱۳۹۵
لطف کنید نظرات منم روی سایتتون بذارید تاحالا یه نظر هم از من نذاشتین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۴۵ ۰۲ خرداد ۱۳۹۵
سلام.ما که انقدر از ترکیه بد میگیم دقت کردین چقدر از لحاظ اقتصادی رشد کرده.میخواست میزبانی المپیک بگیره.کشوری که تا چندوقت پيش هیچی نداشت.کشوری که هیچ منابعی هم که نداره.اونوقت ما چی با این همه منابع این همه استعداد توی همه چیز مملکت موندیم.اون از اقتصادمون اینم از مسئولانمون.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۴ ۰۲ خرداد ۱۳۹۵
ما باید بجای ترکیه به ارمنستان و گرجستان بیشتر نگاه کنیم
United States of America
ناشناس
۰۱:۳۱ ۰۲ خرداد ۱۳۹۵
دنیا دنیای منافعه حالا هر جای دنیا با هر آیینی ک باشی،ترک، روس، عرب، فارس، فرانسوی و....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۶ ۰۲ خرداد ۱۳۹۵
دراین زمان که ترکها تحت فشار بودن بهترین موقع بود که دولت لبخند استفاده کنه و کاری کنه که اردوغان فکر رهبری جهان اسلام را به کمک تروریست‌های تکفیری از سرش بیرون کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۶ ۰۲ خرداد ۱۳۹۵
هیچ وقت به آقای رجب طیب اردوغان شک نکونید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۲ ۰۲ خرداد ۱۳۹۵
همسایه خوبیه در زمینه تجارت
تجار خوبی داره و من زندگی فوق ثروتمند خودمو به ترکیه مدیونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۱ ۰۲ خرداد ۱۳۹۵
خخخخ شما هم به منافع خودت فکر میکنی ها
مثل خیلی های دیگه
United States of America
ناشناس
۲۲:۳۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
ترکیه بد همسایه ای است... بد و به دوست و دشمن اش رحم ندارد... ترکیه فقط به پول و منافع خود نگاه میکنه حتی اگه به به بهای ریختن خون بیگناهان و ویرانی خانه همسایه و آوارگی آنها... خیلی پسته این ترکیه ...
یک روز مثل صدام نتیجه جنایاتشان را خواهند دید البته با شورای همکاری خلیج‌فارس...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۶ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
هروقت باامریکا باشیم می شیم نوکرو جیره خور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
ما از تركيه يكم چيز بايد ياد بگيريم. تا اونجاييكه بتونه رابطش رو با همه خوب حفظ ميكنه حتى اگر ازشون خوشش نياد. اينطورى از هر كشورى در موقع مناسب منافعش رو تامين ميكنه. هر وقت هم يكى پشتش رو خالى كرد، جايگزين به اندازه كافى داره. اينطورى بدون احساساتى شدن و با فكر هميشه منافعش رو از كشوراى ديگه تامين ميكنه. البته ممكنه ما با بعضى سياستهاش مخالف باشيم ولى منظور روش عقلانى و غير احساسى سياستمدارى در حفظ منافعش هست كه خوبه ما هم ياد بگيريم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
بهتر بود خائنین داخلی ایران را معرفی کند. تل آویو که برای ما خطری نداره!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
میخوان با این خبر ذهن مردم ایران و نصبت به ترکیه بهتر کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۲ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
هر وقت ما با آمریکا باشیم رهبر مسلمانهای جهان میشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
بااین گزارش میخوان قدرت سازمان اطلاعات ایرانو ضعیف جلوه بدن که مثلاایران باکمک دیگران تونسته جاسوسان وبرنامه های اونارو کشف کنه! نامه سردارسلیمانی به پنتاگون که باعث وحشت هرچه بیشترسازمان سیا ازایران شدثابت میکنه این نوع اخبارمغرضانست واهمیتی نداره.ترکیه کمک کنه؟خخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
روسیه اسراییل با هم اند ترکیه هم برای منافع خودش به نقل میخ میزنه باشگاه خبرنگاران هم روسیه رو دوست داره به خدا همین چند روز پیش داشتم اخبار میخوندم نوشته بود رشد 8اقتصادی ترکیه با وجود حملات داعش و تحریم ترکیه اگه نظر موافق قبول داری بچاپ
Germany
ناشناس
۱۹:۱۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
شما باور می کنید؟
ی سناریو جدیده باز....
United States of America
ناشناس
۱۸:۵۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
چرا کشور ما رهبر کشورهای اسلامی نباشه که بخواد ترکیه یا عربستان باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۴ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
چه تحلیل مسخره و جانبدارانه ای چون روسیه تحریم کرده صنعت کشاورزیش درحال مرگه یکی به داد اقتصاد خودمون برسه.ما را با دیگران چه کارست وقتی مردم زیر فشار اقتصادی دارن عذاب میکشن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۰ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
غلط کردن گفتن عربستان رهبر کشور های اسلامیه
مرگ بر ال سعود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۶ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
اگه ترکیه اینکارو کرده و جاسوس ها روبما معرفی کرده که خیلی خوبه وجای تقدیر داره.
آخرین اخبار