به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛هرگاه یک سیاره بیرونی یعنی سیاره ای که خارج ازمدار زمین قرار دارد مانند مریخ، مشتری، اورانوس، نپتون زاویه اش با خورشید به 180 درجه برسد آن سیاره با خورشید، مقابله دارد. وقتی خورشید ازغرب غروب کند آن سیاره از شرق طلوع می کند در این هنگام می گوییم سیاره مورد نظر وخورشید در دو طرف زمین در مقابل یکدیگر قراردارند.
سیاره سرخ در غروب 2 خرداد در نزدیک ترین نقطه به زمین پس از 11 سال قرار می گیرد به همین دلیل بسیار بزرگتر و روشن تر از حد معمول خود در آسمان شب قابل مشاهده است.
ستاره شناس آماتور دکتر ایان ماسگریو، از دانشگاه آدلاید، اعلام کرد که این سیاره در امشب به عنوان درخشان ترین جرم در آسمان حتی روشن تر از مشتری بعد از ماه وخورشید است زیرا اغلب بعد از ماه مشتری روشن ترین سیاره قابل رصد است.
در این وضع رصدی حتی با یک تلسکوپ کوچک مریخ به قدری بزرگ دیده می شود که بسیاری از جزئیات آن مثل کلاهک قطبی این سیاره قابل مشاهده است.
دکتر ماسگریو گفت: مریخ حدود یک ماه، روشن در آسمان شب دیده می شود .
به گفته ناسا آخرین بار سال 2003 این سیاره در نزدیک ترین نقطه به سیاره ما و درفاصله 75 میلیون کیلومتری قرار داشت. حداقل فاصله از زمین به مریخ در حدود 54 میلیون و600 هزار کیلومتر است.
گفتنی است؛ به کمک تصاویر بالا می توانید محل مریخ، زحل و ستاره قلب عقرب( یکی ازروشن ترین ستاره های آسمان) را ببینید.
منبع:abc.net
earthsky.org
انتهای پیام/