اوسط عمر زنان در کشور ۶۲ سال و اوسط عمر مردان ۶۰ سال خوانده شده است که هنوز هم از رهگذر طول عمر شهروندان، کشور در رده های پایانی فهرست جهانی قرار گرفته است.
بهبود وضعیت اقتصادی، دسترسی به خدمات صحی و گسترش سواد از جمله عواملی دانسته می شوند که در افزایش اوسط عمر انسانها موثر اند.
احصائیه ها نشان می دهد که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ اوسط عمر بشر پنج سال افزایش یافته است که از سالهای ۱۹۶۰ تا کنون بی پیشینه می باشد، اما در این میان نابرابری های بزرگ میان کشورهای انکشاف یافته و درحال رشد وجود دارد.
گزارش سازمان جهانی صحت نشان می دهد که اوسط عمر شهروندان ۱۲ کشور پیشرفتۀ جهان ۸۲ سال تخمین شده است، این در حالی است که اوسط عمر در ۲۲ کشور درحال رشد کمتر از ۶۰ سال است.
مردم سویس، آیسلند، آسترالیا، سویدن و اسرائیل بر اساس این احصائیه بلندترین اوسسط عمر را دارند، اما چاد، ساحل عاج، جمهوری افریقای مرکزی، انگولا و سیرالیون در پایانترین ردههای فهرست قرار گرفته اند.
باآنکه این پنج کشور افریقایی در قعر فهرست رده بندی قرار گرفته است، سازمان جهانی صحت گزارش داده که از سال ۲۰۰۰ به اینسو، افریقا شاهد افزایش چشمگیر حد اوسط عمر بوده است.
تایس بویرما، مسوول بخش معلومات، اسناد و تحقیق سازمان جهانی صحت می گوید که افزایش بیش از نُه سال، اکنون اوسط عمر افریقاییها را به ۶۰ سال رسانده است.
او به صدای امریکا گفته است که با وصف تفاوت گسترده میان اوسط عمر اروپاییها (۷۸ سال) و اوسط عمر افریقاییها (۶۱ سال) در سال ۲۰۱۵، اکنون تلاش برای کم ساختن این تفاوت جریان دارد. در سال ۲۰۰۰ این تفاوت پنج سال بود.
به گونۀ اوسط، این گزارش حاکی است که عمر زنان تقریباً در تمام کشورهای جهان درازتر از عمر مردان تثبیت شده است.
اوسط مجموعی عمر زنان نزدیک ۷۴ سال است که از اوسط مجموعی عمر مردان در جهان حدود چهار و نیم سال بیشتر است.
انتهای پیام/