وزیر نیرو گفت: برای احداث 17 هزار مگاوات نیروگاه جدید در سال 95 احداث حدود 10 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز است.

نیاز 10 میلیارد دلاری برای اجرای 17 هزار مگاوات نیروگاهبه گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید چیت‌چیان وزیر نیرو در نشست حمایت از کار، سرمایه و دانش ایرانی در صنعت برق و با رویکرد اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: کشور ما دارای یک صنعت پر افتخار در زمینه آب و برق است و این حرف تنها یک شعار و تبلیغ نیست بلکه دارای استوانه واقعی و علمی است.

امروزه تمامی تجهیزات پیشرفته در داخل تولید می شود و این توان و ظرفیت ملی افتخار بزرگ برای کشور محسوب می شود؛ تمامی فعالیت‌های پشتیبانی اعم از طراحی و اجرا و ساخت تجهیزات توسط بخش خصوصی و با همراهی شرکت‌های دولتی صورت می‌گیرد و هیچ یک از این مدیران پشتیبانی توسط وزارت نیرو منصوب نمی‌شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 50 درصد تاسیسات آب شیرین کن سواحل جنوبی در مالکیت بخش خصوصی است. همچنین در حوزه آب و فاضلاب بیش از 100 طرح بزرگ را در دست اجرا دارد که این امر حاصل تعامل دو بخش خصوصی و دولتی است.

وی تاکید کرد: در وزارت نیرو نقص ها مشکلاتی هم وجود دارد اما ما همواره در تکاپو برای حل این معضلات هستیم و روزی نبوده که در جهت توسعه و پیشرفت این صنایع گام بر نداشته باشیم.

وزیر نیرو گفت: برجام تأیید و به اجرا گذاشته شده است، اما به هر حال مشکلاتی هم هنوز وجود دارد که مسئولان سیاست خارجی و بانکی کشور در تلاش هستند تا چرخ‌هایی که طی سال‌های گذشته زنگ زده بود، را آماده حرکت کنند.

وی با اشاره به اینکه این چرخ‌ها شروع به حرکت کرده است اما نیازمند تلاش زیاد و روابط اقتصادی بیشتر با سایر کشورهاست، گفت: در همین وضعیت، ما هر روز شاهد این هستیم که مدیران دولتی و خصوصی از سایر کشورها با اشتیاق فراوان به ایران می‌آیند تا با مسئولان ایرانی مذاکره داشته باشند و قطعاً شک نکنید که بسیاری از آنها نیز به نتیجه قطعی خواهد رسید.

وزیر نیرو با اشاره به محدودیت‌های موجود در صنایع آب و برق اظهار داشت: ما با قدرتمندترین کشورها در رقابت هستیم ؛ در حال حاضر که جهان در رکود اقتصادی است همه به دنبال ایجاد یک بازار مورد اطمینان برای فروش محصولات خود هستند.

وی افزود: محدودیت های ما در حوزه فاینانس و  منابع مالی است اما این امر مانع پیشرفت و حرکت ما نخواهد بود چرا که در این زمینه حضور کامل بخش خصوصی و حمایت بخش دولتی مانع بروز هرگونه مشکلی می شود.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه کشور در آستانه توسعه و تحول جدی است و این تحول در چارچوب سیاست های اقتصاد مقاومتی شکل می‌گیرد، گفت: این تحول لوازمی دارد که با درایت به آن توجه شود، چرا که ایران در طی 10 سال گذشته به طور متوسط 6 درصد افزایش مصرف برق داشته است، پس اگر در 10 سال آینده با همین روند مصرف انرژی افزایش یابد، ما در سال 1404 باید به ظرفیت تولید برق 132 هزار مگاوات برسیم.

وی ادامه داد: یعنی به طور متوسط هر سال 5 هزار و 850 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی وارد مدار شود.

وزیر نیرو ادامه داد: در طول برنامه ششم توسعه که دولت آن را تصویب کرده است، در طول برنامه 26 هزار و 500 مگاوات باید به بهره‌برداری برسد.

وی  تاکید کرد: در برنامه‌ اقتصاد مقاومتی که تصویب شده است، در سال جاری باید 17 هزار مگاوات احداث نیروگاه جدید باید آغاز شود که 7 هزار مگاوات آن مربوط به بخش بخار نیروگاه‌های گازی و 10 هزار مگاوات مربوط به نیروگاه سوخت ترکیبی است.

چیت‌چیان افزود: اگر این 17 هزار مگاوات نیروگاه جدید را درنظربگیریم و بخواهیم آن را به نتیجه برسانیم، نیازمند 10 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است، پس سؤال من این است آیا بدون حضور بخش خصوصی و فاینانس خارجی، این 10 میلیارد دلار می‌تواند تأمین شود؟

وی ادامه داد: شبکه انتقال و توزیع برق کشور نیازمند توسعه است و باید حداقل هر سال 5هزار میلیارد تومان صرف توسعه این شبکه شود، پس اگر فرض شود که 1500 میلیارد تومان از این مبلغ از اصلاح هزینه انشعاب تأمین شود، باید سالانه یک میلیارد دلار برای توسعه شبکه انتقال و توزیع برق کشور سرمایه‌گذاری صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: طبق تعهدات ملی باید 7500 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر وارد مدار شود، اما حداقل سرمایه گذاری مورد نیاز برای آنها 12 میلیارد دلار است، بنابراین سؤال من از بخش خصوصی این است، چرا بخش خصوصی برای ورود به سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های تجدیدپذیر این همه تعلل می‌کند؟ پس می‌بینیم منابع مالی، مهمترین گزینه در این خصوص است.

وزیر نیرو در خصوص نیاز به سرمایه‌گذاری بالا در بخش نیروگاه‌های برق آبی و سدها گفت: سدهای متعددی در کشور ساخته شده است که متأسفانه منابع کافی برای آنها اختصاص نیافته است تا بتوانند شبکه‌های آبیاری آنها احداث شود، پس سؤال ما این است که آیا کشور ما می‌تواند این مبلغ 10 میلیارد دلار را تأمین کند. پس ورود سرمایه‌گذاری خارجی و بخش خصوصی یک الزام است.

وی ادامه داد: اگر این منابع تأمین نشود، ما صرفاً با اتکا به منابع داخلی، چقدر می‌توانیم از برنامه خود را پیش ببریم؟ اگر به این نتیجه رسیدیم که برای این توسعه نیازمند ورود به منابع خارجی هستیم، باید به این موضوع که این موضوع چه فرصت‌ها و چه تهدیدها برای کشور دارد را با جدیت پیگیری کنیم و نمی‌توان با این موضوع، ساده برخورد کرد.

چیت چیان تصریح کرد: در حال حاضر که ما دچار محدودیت‌های مالی گسترده‌ای هستیم ورود سرمایه گذاری و تسهیلات خارجی به کشور مطرح میشود چرا که در دنیا امکانات زیادی از این قبیل وجود دارد که می تواند ما را به دستیابی به اهدافمان کمک کند اما باید همواره توجه داشته باشیم که ورود سرمایه گذاری خارجی چه فرصت‌ها و تهدیدهایی را برای کشور به دنبال خواهد داشت.

وی یادآور شد: فرصت‌هایی که ایجاد خواهد شد امکان توسعه بیشتر کشور و انتقال دانش و فناوری به دانش همچنین افزایش قابلیت رقابت پذیری با سایر کشورها خواهد بود اما باید الزاماتی هم برای فعالیت شرکت‌های خارجی تعیین شود تا از هرگونه تهدیدهای احتمالی جلوگیری شود.

وی در پایان با ابراز امیدواری از باز شدن دریچه‌ای از اقتصاد بین‌الملل این امر را نقطه عطفی در جهت پیشبرد هرچه بیشتر توان و ظرفیت داخل کشور دانست.

انتهای پیام /
برچسب ها: نشست ، چیت چیان ، سرمایه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۹:۳۳ ۰۴ خرداد ۱۳۹۵
تا زمانیکه مصرف کنندگان برق بر اساس قوانین ابتدائی و مسلم اقتصادی پول تمام شده برق را ندهند هیچگونه سرمایه گذاری اساسی از طرف سرمایه گذاران انجام نخواهد شد و هرگونه سرمایه گذاری محکوم به شکست است پس اول باید قیمتها واقعی شوند
آخرین اخبار