به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ قادر هنرمند افزود: بر اساس مصوبه جلسه کمیسیون سیاسی و اجتماعی شورای عشایر، امسال کوچ عشایر به ییلاقات از پنجم خرداد تا پانزدهم خرداد اعلام شده است.
وی افزود: هر ساله عشایر استان با پیمودن مسافتی حدود 43 تا 280 کیلومتر فاصله از مسیر 5 ایلراه خودشان را از قشلاقات دشت مغان و خلخال به ییلاقات و ارتفاعات کوههای سبلان، باغرو و بزغوش میرسانند.
مدیر کل امور عشایری استان اردبیل بیان کرد: تعدادی از عشایر استان اردبیل که به صورت زمینی پای پیاده کوچ میکنند قبل از رسیدن به منطقه ییلاقی حداکثر10 تا 15 روز در مناطق یازلاق میمانند و به تدریج خودشان را به ییلاقات میرسانند.
هنرمند با اشاره به مسیر کوچ و ایلراههای اصلی عشایر استان گفت: مسیر مغان، انجیرلو، قباله، برزند، شمسیر، کنگرلو، ییلاقهای مشگینشهر و حومه با مسافت 107.5کیلومتر یکی از مسیرهای اصلی کوچ عشایر به شمار میرود.
وی مغان، انجیرلو، شهر گرمی، بیلداشی، شهر رضی، روستای سامیان، شهر اردبیل، ییلاقهای باغرو و بزغوش با مسافت 174 کیلومتر را از دیگر مسیرها برشمرد و تصریح کرد: مسیر مغان، روستای بران، روستای آقا محمدبیگلو، روستای زیوه، صلوات، کنگرلو، ارباب کندی، سامیان، اردبیل در شهر اردبیل شامل دو مسیر ییلاقهای بالای سرعین با مسافت 271.7 کیلومتر و ییلاقهای شهرستان سراب با مسافت 279.9کیلومتر است.
مدیر کل امور عشایری استان اردبیل اظهار کرد: سجهرود خلخال، برندق، نیساز، آق سو، سوسهاوا، ییلاق قزل بلاغ با مسافت 106.2کیلومتر و جعفرآباد، تیل، کرین، لرد، ییلاق طالشه درق با مسافت 43.4کیلومتر از دیگر مسیرهای کوچ عشایر است.
هنرمند با اشاره به جلسه شورای عشایری که در محل استانداری برگزار شد، افزود: در این جلسه دستگاههای اجرایی مکلف شدند که در زمان کوچ عشایر به ییلاق و در راستای تبصره 3 ماده 11 آیین نامه ساماندهی عشایر اقدامات لازم را برای ارتقاء شاخصهای توسعه انسانی در جامعه عشایری کوچنده اجرا کنند.
وی بیان کرد: این اقدامات شامل ارائه خدمات به جامعه عشایر در زمان کوچ و در مناطق ییلاقی، راهاندازی پاسگاههای سیار در مناطق ییلاقی، صدور مجوز حمل و نقل دام عشایر، استقرار نماینده و ارزیاب پرداخت خسارت از طرف صندوق بیمه محصولات کشاورزی و تامین کالاهای اساسی مورد نیاز عشایر است.
انتهای پیام/ح