دبیرکل انجمن صنفی خرما گفت:چند سالی است که دولت در ذخیره سازی خرما برای ایام ماه رمضان دخالت نمی کند و درنهایت همین امر منجر به افزایش نجومی قیمت خرما در بازار شده است.

علی اصغر موسوی دبیر کل انجمن صنفی خرما درگفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تولید خرما اظهار داشت:میزان تولید خرمای کشوربه طور متوسط سال گذشته، حدود یک میلیون تن بوده است.

وی افزود: از تولید یک میلیون تنی خرما بیش از 500 هزار تن آن در داخل مصرف شده و مابقی مازاد بر نیاز است، اما گفتنی است که سال گذشته تنها کمتر از 90 هزارتن خرما به بازارهای هدف صادر شده است.

موسوی با اشاره به دلایل کاهش صادرات خرما در سال گذشته گفت: مشکل عمده صادرکنندگان افزایش قیمت تمام شده و عدم رقابت در بازارهای جهانی است.

دبیر کل انجمن صنفی خرما  با اشاره به تاثیر مراکز مستقیم فروش در صادرات محصول بیان کرد: برخی رقبا در بازارهای هدف مراکز فروش مستقیم داردند که در اختیار صادر کنندگان است، اما متسفانه این امر برای صادرکنندگان ایرانی انجام شده است.

وی با بیان اینکه بخش عمده ای از خرمای ایران به روسیه صادر می شود، عنوان کرد: هند، مالزی، بنگلادش ، امارات متحده عربی و اخیرا چین از جمله متقاضیان خرمای ایرانی به شمار می روند.

موسوی با اشاره به اینکه چین اخیرا به جمع مشتریان خرمای ایرانی پیوسته، گفت: صادرات خرما به چین بسیار محدود است چرا که واردات به چین کار آسانی نیست هر چند که صادرات انوع محصولات آنها به بازارهای هدف به سهولت امکان پذیر است.


*** سردخانه ها مملو از خرما است

دبیر کل انجمن صنفی خرما  با بیان اینکه ذخیره سازی خرما برای ماه مبارک رمضان توسط بخش خصوصی انجام می شود، اظهار داشت: چند سالی است که دولت در ذخیره سازی خرما برای ایام ماه رمضان دخالت نمی کند و درنهایت همین امر منجر به افزایش نجومی قیمت خرما در بازار شده است.

موسوی با اشاره به اینکه قیمت خرما در ماه رمضان تابع عرضه و تقاضا است، بیان داشت: در مهر و آبان ماه سال گذشته قیمت هر کیلو خرمای مضافتی بسته به کیفیت هزار و 500 الی 2 هزار و 500 تومان بوده که متاسفانه در حال حاضر قیمت  با توجه به نزدیک شدن به ایام ماه مبارک رمضان هر کیلو خرما 9 الی 10 هزار تومان است.

وی با اشاره به آنکه سردخانه ها مملو از خرما است، تصریح کرد: افزایش چشمگیر قیمت ناشی از وجود واسطه ها و دپو کردن محصول در سردخانه ها است .

دبیر کل انجمن صنفی خرما  ادامه داد: دولت هر ساله قول مساعدت در خصوص ذخیره سازی محصول در ماه رمضان را می دهد اما از سه سال گذشته هیچ اقدامی برای ذخیره سازی محصول انجام نداده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار