ارگ بم به‌عنوان بزرگ‌ترین بنای خشت و گلی جهان در حالی در حال بازگشت به شکوه و عظمت گذشته است که به‌زودی زیباترین بخش این بنای کهن نیز مرمت و در دسترس گردشگران قرار می‌گیرد.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ارگ قدیم بم بزرگ‌ترین بنای خشت و گلی جهان است که بیش از ۹۰ درصد از این مجموعه بزرگ تاریخی در زمین‌لرزه بم نابود شد و فروریخت اما از همان روزهای اول در کنار بازسازی شهر بم مرمت این بنای تاریخی نیز در دستور کار قرار گرفت و با استفاده از روش‌های تلفیقی سنتی و مدرن کار بازسازی بنا به‌گونه‌ای آغاز شد که در کنار حفظ هویت بنا استحکام‌بخشی ارگ نیز در دستور کار قرار گیرد.

ارگ تاریخی از خاک برخاست

 
آغاز مرمت راه دسترسی به حاکم نشین

 
در همین راستا کارگاه‌های مرمت در کنار این ارگ تشکیل شد و با همکاری کارشناسان کشورهای مختلف کار بازسازی بنا شروع شد و به‌مرور پیش رفت و حالا پس از گذشت سال‌ها از زمین‌لرزه بم، ارگ تاریخی بار دیگر به دوران پرعظمت خود نزدیک شده است و هرروز شاهد حضور هزاران گردشگر خارجی است که به‌قصد گذر در تاریخ سرزمین کهن تمدن شرق به شهر بم سفر می‌کنند.
 
هم‌اکنون آواربرداری از ۹۹ درصد این بنای تاریخی انجام‌شده است و مرمت بنا نیز همچنان ادامه دارد و با تلاش‌های صورت گرفته حالا بم جزو سه اثر برتر پربازدید کشور است.
 
مدیر پایگاه میراث جهانی بم اظهار داشت: بخش‌های گسترده‌ای از ارگ بم مرمت‌شده است و این روند با مرمت راه دسترسی به حاکم‌نشین ارگ بم و همچنین هشتی ابتدایی ارگ بم ادامه خواهد یافت.

ارگ تاریخی از خاک برخاست
 
افشین ابراهیمی با ابراز رضایت از روند مرمت ارگ بم افزود: این ارگ در سال‌های اخیر به بزرگ‌ترین کارگاه مرمت آثار تاریخی در جهان تبدیل‌شده است و نمادی از همدلی برای حفظ بنای به‌جای مانده از یک تمدن کهن است.
 
وی با اشاره به بازدید چشمگیر گردشگران داخلی و خارجی از این بنای تاریخی در سال جاری افزود: با مرمت راه دسترسی به حاکم‌نشین ارگ بم امیدواریم در ایام نوروز سال آینده گردشگران بتوانند از حاکم‌نشین ارگ نیز بازدید کنند.
 
ابراهیمی ابراز امیدواری کرد که با حمایت مسئولان و تزریق اعتبار موردنیاز ارگ بم بار دیگر شاهد جاری شدن رگ‌های امید در پیکرش باشد.
 
وی ادامه داد: حاکم‌نشین بلندترین مکان ارگ بم است که می‌توان از این بخش منظر شهر بم و ارگ بم را مشاهده کرد و یکی از زیباترین مناظر گردشگری در ایران است.
 
ابراهیمی با اشاره به اینکه بازسازی این دو اثر در ارگ بم طی یک سال آینده با اتمام خواهد رسید و مسیر گردشگری ارگ توسعه‌خواهید یافت، افزود: ۹۹ درصد خاک‌برداری این بنا انجام‌شده و در کنار استحکام‌بخشی و مرمت ایمن‌سازی بنا هم در دستور کار قرارگرفته است.
 

مدیر پایگاه میراث جهانی بم ادامه داد: در روند بازسازی این بنا مطالعات و کارهای پژوهشی نیز در دستور کار مستمر بوده است زیرا در کنار آواربرداری که انجام شد این آوار جزو داشته‌های با اهمیت بود و مطالعات فراوانی در خصوص سیر تاریخی روی این نخاله‌ها انجام شد.
 
وی در خصوص آواربرداری گفت: تنها بخش کوچکی از این روند باقی‌مانده است که باید بااحتیاط و دقت بالا انجام شود.
 
آواربرداری از مهم‌ترین قسمت‌های احیا بود چون هر بخش از این آوار خود باید موردمطالعه دقیق قرار می‌گرفت و نمی‌شد به‌یک‌باره آوار را تخلیه کرد .
 
وی گفت: آواربرداری از مهم‌ترین قسمت‌های احیا بود چون هر بخش از این آوار خود باید موردمطالعه دقیق قرار می‌گرفت و نمی‌شد به‌یک‌باره آوار را تخلیه کرد.
 
ابراهیمی به استفاده از خشت‌های مقاوم و بومی در مرمت بنا اشاره کرد و افزود: اینکه امروز ارگ بم به‌روزهای اوج خود برگشته است به دلیل تلاش‌های شبانه‌روزی و مطالعات علمی صدها نفر نیروی متخصص است.
 
وی گفت: از دل ارگ بم هزاران شی تاریخی و دارای ارزش مطالعاتی کشف شد که کار پژوهش بر روی آن‌ها ادامه دارد.
 
امید در دل مردم بم زنده شده است

 
فرماندار بم نیز اظهار داشت: در زمین‌لرزه سال ۸۲ ارگ بم تخریب شد و این حادثه موجب ناراحتی مردم بم شد این نگرانی در تاروپود شهر گسترده شده بود و دلیل این امر نیز این است که ارگ بم نماد زندگی در بم است.
 
رضا اشک افزود: با تلاش صورت گرفته این بنای تاریخی هم‌اکنون بار دیگر مرمت‌شده و موجب ایجاد شور و هیجان در شهر بم شده است و روند بازسازی بنا نیز ادامه دارد.
 
فرماندار بم افزود: خوشبختانه استقبال تورهای گردشگری بین‌المللی و داخلی از این ارگ بسیار مطلوب است و با توجه به وجود فرودگاه بم شاهد حضور گسترده گردشگران خارجی برای بازدید از این بنا هستیم.



ارگ تاریخی از خاک برخاست
 

ارگ بم در تصرف گردشگران خارجی

 
اشک با تأکید بر لزوم تأمین اعتبار موردنیاز برای مرمت و نگهداری از این بنای تاریخی افزود: در ایام نوروز ارگ بم در صدر بازدید گردشگران از استان کرمان قرار گرفت و هزاران نفر در ۱۳ روز از این بنا بازدید کردند.
 
وی گفت: در کنار ارگ بم منظر این شهر نیز ثبت جهانی است و این نشان از اهمیت تمدن این شهر دارد و تمام تلاش مدیریت شهرستان نیز همکاری و همراهی در راستای حراست و حفظ منظر شهر و در کنار آن مرمت کامل ارگ بم قرار دارد.
 
با مرمت بخش‌های عمده‌ای از این بنا ارگ بم در چرخه گردشگری قرارگرفته است و به همین دلیل هم ورود گردشگران خارجی به استان کرمان طی سال گذشته و سال جاری افزایش چشمگیر یافته است
 
معاون گردشگری میراث فرهنگی استان کرمان نیز اظهار داشت: طبق آمار موجود در سال گذشته ارگ بم بیشترین میزان بازدید گردشگران داخلی و خارجی را به خود اختصاص داده است.
 
محمد جهانشاهی افزود: با مرمت بخش‌های عمده‌ای از این بنا ارگ بم در چرخه گردشگری قرارگرفته است و به همین دلیل هم ورود گردشگران خارجی به استان کرمان طی سال گذشته و سال جاری افزایش چشمگیر یافته است.
 
وی با اشاره به زمین‌لرزه بم افزود: بعد از تخریب این بنا میزان ورود گردشگران خارجی به استان کاهش یافت که کمبود این بنا در چرخه گردشگری استان با معرفی جاذبه‌های دیگر ازجمله کویر لوت، روستای میمند و ارگ راین جبران شد و هما کنون نیز با حضور پررنگ این بنا و احیا مجدد ارگ بم گردشگری در استان جان دوباره گرفته است.
 
ارگ بم نماد گردشگری در استان کرمان است و با ثبت جهانی منظر شهر بم و ارگ تاریخی اقتصاد گردشگری در این شهر تاریخی بار دیگر زنده شده است.
 
منبع:مهر
انتهای پیام/
برچسب ها: ارگ بم ، خشت گلی ، گردشگران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.