به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛دکتر امید عبدی گفت: چراغ راهنمایی محصولات غذایی طرحی است که از سال گذشته در کشور شروع شده است و تاکنون بیش از 50 درصد محصولات غذایی کشور و نیز 60 تا 65 درصد محصولات غذایی استان این نشانگر تغذیه را نصب کردهاند.
وی در ادامه با بیان اینکه بیماریهای غیرواگیر 80 درصد بیماریهای جهان را تشکیل میدهند گفت: ریسک فاکتورهای این بیماریها عمدتا دیابت، فشارخون، چربی و چاقی است که با کنترل آنها میتوان پیشگیری مطلوبی از ابتلا به این بیماریها داشت.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: در همین راستا در چراغ راهنمای تغذیه سه فاکتور نمک، شکر و چربی یا همان اسید ترانس لحاظ شده که فرد با توجه به رنگ چراغ راهنمایی تغذیه برای هر یک از این مواد میتواند متوجه میزان نمک، شکر و چربی محصولات غذایی شود و درصورت داشتن بیماری از مصرف محصولات با نمک، شکر و چربی بالا پرهیز کند.
عبدی به میزان مصرف بالای نمک، شکر و چربی در کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه سرانه مصرف این مواد در کشور ما دو تا سه برابر میانگین جهانی است، به طوریکه میزان مصرف سالانه شکر در جهان پنج کیلوگرم و در کشور ما 30 کیلوگرم است و در زمینه نمک نیز دو برابر است.
انتهای پیام/پ