به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در روزهای آغازین خرداد سال 1385 نماینده وقت عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی اعلام كرد، در این شهرستان، روستایی كشف شده كه اهالی آن از ساده ترین امكانات رفاهی محروم هستند و در غار زندگی می كنند. اكنون و پس از گذشت ده سال از آن تاریخ در این شهرستان همچنان روستاهایی وجود دارد كه مردمانش با كم ترین امكانات و در كپر زندگی میكنند.
علی زادسر، نماینده وقت مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی در خرداد سال 1385 و در حاشیه یك جلسه علنی به خبرنگاران گفت: «در زمستان سال 84 روستایی در 120 كیلومتری شهرستان عنبر آباد كشف شد كه مردم آن همانند مردم غارنشین بوده و برهنه هستند و با برگ درخت تغذیه میكنند». وی با بیان این كه نام این روستا «بید نكوئیه» است، اظهار داشت: «این روستا در كوه واقع شده كه حدود 200 نفر در آن زندگی میكنند و هرگز از دره ها و بیشه های محل سكونت خود خارج نشدهاند».
نماینده ای كه گویا خود نیز از روستای مذكور دیداری نداشت، بنا به شنیده هایش اضافه كرد: «ساكنان این روستا هرگز در عمر خود وسیله نقلیه ندیده و از دارو و دكتر هم تاكنون استفاده نكرده اند. این نماینده مجلس در آن زمان اعلام كرد كه قریب 40 درصد مردم منطقه كپرنشین هستند و هنوز روستاهای كشف نشده در آنجا وجود دارد».
اكنون و پس از گذشت ده سال از انتشار این خبر عجیب، تلاش كردیم تا از طریق گفتوگو با مسئولین شهرستان عنبرآباد ابعاد مختلف این موضوع را بررسی کنیم.
در همین رابطه، نادر ملایی، معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری شهرستان عنبر آباد گفت: «این خبر به این شكلی كه نماینده وقت اعلام كرد، كذب محض است و در آن به شدت اغراق شده است. آنهایی كه این موضوع را طرح كردند، دنبال آن بودند كه با طرح این مسائل برای خود اعتباری كسب كنند. البته اصل موضوع صحیح است و مشكلات رفاهی در این منطقه وجود دارد. همین الان هم اگر كسی به مناطق مذكور مراجعه كند، زردی چهره ها و فقر مالی اهالی را به خوبی میبیند و مردم همچنان در كپر زندگی میكنند. از جمله ساکنان روستاهای بیدنكوئیه، حاجی آباد بونگلو و تنگ شاه».
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری عنبرآباد افزود: «برخی از روستانشینان منطقه در كپر زندگی میكنند و دولت پیگیر است كه به وضعیت آنها سامان دهد. برخی از آنها حتی درآمدی ندارند و در بیابان زندگی میكنند. هرچند دولت تلاش میكند برای آنها مسكن تهیه كند، آنها این موضوع را قبول نمیكنند و به زندگی در طبیعت عادت كردهاند. آنها اگر تصمیم بگیرند جمع بشوند و در كنار یكدیگر زندگی كنند، میتوان مشكل منطقه را حل كرد».
هرچند در سال های اخیر و به ویژه پس از رسانهای شدن مشكلات مردم منطقه تلاشهای فراوانی از سوی مسئولین و گروههای جهادی در جهت رفع گرد محرومیت از پیشانی روستاهای منطقه صورت گرفته، وجود زندگی كپرنشینی در مناطق جنوبی شهرستان عنبرآباد استان كرمان همچنان نیازمند توجه قابل لمس مسئولین ارشد استانی و كشوری است.
منبع: تابناک
انتهای پیام/