به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رقابتهای والیبال انتخابی المپیک از بامداد روز شنبه به وقت تهران در توکیو ژاپن کلید می خورد. هشت تیم فرانسه، لهستان، ایران، استرالیا، کانادا، ژاپن، ونزوئلا و چین با برگزاری دیدارهای دوره ای چهار سهمیه را برای حضور در ریو مشخص می کنند. «سه تیم برتر مسابقه به علاوه بهترین تیم آسیایی حاضر در این تورنمنت.»
به ظاهر کار تیم ملی خیلی دشوار نیست. دست کم برای کسب عنوان برترین تیم آسیایی. استرالیا، ژاپن و چین سه تیم دیگر قاره کهن در این رقابتها محسوب می شوند. تیمی که در رده بندی کلی از این بین بالاتر از دیگر رقبای قاره کهن قرار گیرد جواز حضور در المپیک را کسب خواهد کرد.
تجربه تلخ جام جهانی با تجربه ای که از عملکرد تیم ملی والیبال در سال های اخیر سراغ داریم به نظر می رسد شانس تیم کشورمان بیش از دیگر تیم های آسیایی است اما اتفاقاتی که در جام جهانی ۲۰۱۵ ژاپن رخ داد و شکستهای متوالی در کارنامه اسلوبودان کواچ، سرمربی وقت تیم ایران ثبت شد تردیدهایی را به وجود می آورد. تیم ایران در جام جهانی برابر ژاپن ۳ بر ۲ برنده شد ولی مقابل استرالیا در سه ست متوالی شکست خورد.
دو رقیب بزرگ برای ایران اگر واقع بین باشیم نتیجه گیری مقابل تیم های مطرح فرانسه و لهستان دشوار است. فرانسه، قهرمان لیگ جهانی در دو بازی که اخیر در خاک خود برابر ایران انجام داده بود در غیاب چند بازیکن تاثیرگذار خود به برتری دست یافت و حالا با تمام قوا به میدان خواهد آمد. لهستان نیز همواره برابر تیم ایران نتیجه گرفته و حتی در روزهای بد خود نیز از شکست پیروزی ساخته است.
دو تیم کانادا و ونزوئلا، دیگر حریفان غیر آسیایی تیم کشورمان به حساب می آیند. در این بین پیروزی مقابل ونزوئلا از حالا محتمل به نظر می رسد اما کانادا در جام جهانی ژاپن برابر ایران پیروز شده بود و تیم سرسخت به حساب می آید که بازی برابر آن غیر قابل پیش بینی خواهد بود. با این حال تیم ایران می تواند از پس کانادا بر بیاید.
تحول اساسی با لوزانو ایران بعد از ناکامی در لیگ جهانی و بخصوص جام جهانی ۲۰۱۵ ژاپن تغییرات اساسی را در کادر فنی خود ایجاد کرد. اسلوبودان کواچ از کار برکنار شد و رائول لوزانو، سرمربی باتجربه آرژانتینی هدایت تیم کشورمان را بر عهده گرفت. خوان سیچلو دستیار پیشین خولیو ولاسکو نیز قرارداد خود را بعنوان سرمربی تیم ملی قطر فسخ کرد و بار دیگر به ایران آمد تا در کنار هموطن خود به آماده سازی تیم کشورمان بپردازد.
گارانتی دریافتهای اول بازگشت فرهاد ظریف، لیبروی باتجربه تیم ملی از اتفاقات مهمی بود که در دوره لوزانو رخ داد و دست کم در دریافت های اول نگرانی ها را کمتر خواهد کرد. حمزه زرینی نیز به لیست تیم ملی برگشت و جالب اینکه سرمربی نام علیرضا بهبودی ۳۷ ساله را هم بعنوان پاسور در فهرست ۲۰ نفره خود در سفر به ژاپن قرار داد تا همه پتانسیل موجود والیبال کشور را برای کسب سهمیه المپیک به کار گیرد.
تیم ملی از روزهای نخست سال جاری تمرینات سنگین خود را زیر نظر سیچلو آغاز کرد و در ادامه با حضور لوزانو، این تمرینات جدی تر از قبل پی گرفته شد. دو بازی تدارکاتی با فرانسه که با شکست همراه شد و پس از آن برتری ۳ بر ۲ مقابل چین دیدارهای تدارکاتی تیم ملی بودند. پایان تدارکات ایران نیز با برتری ۳ بر یک مقابل لهستان در خاک ژاپن انجام شد که البته باید دید در تقابل رسمی با این تیم آیا قادر به شکست این تیم در دیدارهای رسمی خواهد بود یا خیر.
استرالیا مهمترین حریف ایران! شاگردان لوزانو ساعت ۵:۴۰ بامداد روز شنبه بازی افتتاحیه این رقابتهای را برابر استرالیا برگزار می کنند. جدال مسن ترین و جوان ترین تیم مسابقات. ایران با میانگین سنی ۲۸.۵ سال در رقابتهای انتخابی المپیک شرکت کرده و به نوعی مسن ترین تیم تورنمنت به حساب می آید و در مقابل تیم استرالیا با میانگین سنی ۲۵ سال پای به رقابتها گذاشته است.
به طور معمول دیدارهای نخست در هر تورنمنتی از حساسیتی بالا برخوردار است و از آنجا که استرالیا رقیب جدی ایران برای کسب تنها سهمیه آسیایی محسوب می شود تقابل با این تیم از اهمیتی دوچندان برخوردار شده است. بازیکنان ایران برای اینکه در ادامه کار از شرایط خوبی برخوردار شوند باید برابر این این تیم پیروز شوند تا گام مهمی را در کسب سهمیه المپیک بردارند.
مهار آسمانخراش استرالیا هدایت تیم استرالیا را روبرتو سانتیلی سرمربی پیشین تیم جوانان ایتالیا بر عهده گرفته است. به نظر می رسد تمام امید این مربی به درخشش توماس ادگار ۲۷ ساله و ۲۱۲ سانتیمتری بعنوان بازیکن پشت خط زن است که مهره ای کلیدی به حساب می آید و خط دفاعی ایران باید برای مهار وی برنامه ای اساسی داشته باشد.
استرالیا در المپیک های ۲۰۰۰ سیدنی، ۲۰۰۴ آتن و ۲۰۱۲ لندن حضور داشت که مهمترین عنوان خود را در لندن با ایستادن در مکان پنجم کسب کرد. در مقابل تیم ایران تلاش می کند به رویای ۵۲ ساله خود برای حضور در المپیک پایان دهد.
تلاش های نافرجام ایران برای کسب سهمیه المپیک سه بار دیگر اقدام کرده بود که هر بار از رسیدن به هدف خود باز ماند. نخستین بار ایران با هدایت پارک کی وون کره ای در رقابتهای انتخابی المپیک ۲۰۰۴ آتن شرکت شرکت کرد که نتوانست نتایج لازم را کسب کند و استرالیا تنها سهمیه قاره آسیا را از آن خود کرد.
دومین حضور ایران در رقابتهای انتخابی المپیک به سال ۲۰۰۸ باز می گشت. این بار زوران گاییچ صربستانی سرمربی ایران بود که تنها دو برد برابر تایلند و استرالیا کسب کرد و با قرار گرفتن در رده ششم شانسی برای کسب سهمیه نداشت.
تلاش سوم ایران مربوط به المپیک لندن بود. خولیو ولاسکو هدایت تیم کشورمان را بر عهده داشت. ژاپن، کره جنوبی، چین، ونزوئلا و پورتوریکو برابر ایران شکست خوردند اما باخت نابهنگام مقابل استرالیا و نیز شکست برابر صربستان شانس المپیکی شدن را از ایران گرفت. صربستان بعنوان تیم نخست و استرالیا هم تحت عنوان بهترین آسیایی راهی المپیک لندن شدند.
بهترین تیم تاریخ به باور همگان این بهترین نسل تاریخ والیبال ایران است که اگر این فرصت را از دست بدهد شاید برای چهار سال بعد دیگر از این شرایط برخوردار نباشد. همین موضوع باعث شده تا بازیکنان با انگیزه ای مضاعف پای به عرصه مسابقات بگذارند.
از سال ۱۹۶۴ که والیبال به جمع رشته های المپیک پیوسته است همواره این حسرت در نزد اهالی والیبال ایران وجود داشته که تیم کشورمان بتواند سهمیه حضور در این مسابقات را کسب کند و امید میرود این بار با بهترین تیم تاریخ و مربی باتجربه آرژانتینی شاهد تحقق رویایی ۵۲ ساله خود باشیم.
برنامه کامل دیدارهای انتخابی المپیک به شرح زیر است:
* هشتم خرداد ماه ساعت ۱۰ : ایران – استرالیا
ساعت ۱۲:۴۵ : چین – فرانسه
ساعت ۱۵:۳۰ : لهستان – کانادا
ساعت ۱۹:۱۰ : ژاپن – ونزوئلا
* نهم خرداد ماه ساعت ۱۰ : کانادا - ایران
ساعت ۱۲:۴۵ : ونزوئلا - استرالیا
ساعت ۱۵:۳۰ : فرانسه - لهستان
ساعت ۱۹:۰۵ : ژاپن - چین
* دهم خرداد ماه : استراحت
* یازدهم خرداد ماه ساعت ۱۰ : استرالیا - کانادا
ساعت ۱۲:۴۵ : چین - ونزوئلا
ساعت ۱۵:۳۰ : ایران – فرانسه
ساعت ۱۹:۱۰ : لهستان - ژاپن
* دوازدهم خرداد ماه ساعت ۱۰ : ونزوئلا - کانادا
ساعت ۱۲:۴۵ : فرانسه - استرالیا
ساعت ۱۵:۳۰ : چین - لهستان
ساعت ۱۹:۰۵ : ژاپن – ایران
* سیزدهم خرداد ماه ساعت ۱۰ : کانادا - فرانسه
ساعت ۱۲:۴۵ : ایران - چین
ساعت ۱۵:۳۰ : لهستان - ونزوئلا
ساعت ۱۹:۱۰ : استرالیا – ژاپن
چهاردهم خرداد ماه: استراحت
* پانزدهم خرداد ماه ساعت ۱۰ : چین - استرالیا
ساعت ۱۲:۴۵ : ونزوئلا - فرانسه
ساعت ۱۵:۳۰ : لهستان - ایران
ساعت ۱۹:۰۵ : ژاپن - کانادا
* شانزدهم خرداد ماه ساعت ۱۰ : ایران - ونزوئلا
ساعت ۱۲:۴۵ : کانادا - چین
ساعت ۱۵:۳۰ :استرالیا - لهستان
ساعت ۱۹:۱۰ : فرانسه - ژاپن
برنامه دیدارها به وقت محلی است.
منبع: مهر
انتهای پیام/