به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، فرهاد صفدری ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار كرد: مراكز ترک دخانيات را امروز از يك مركز فعال در غرب اهواز به هشت مركز افزايش داده ايم و تا پايان ۶ ماه اول امسال در تمام شهرستان های حوزه علوم پزشكی حداقل يک مركز را راه اندازی خواهيم كرد.
وی افزود: در غرب و شرق اهواز نيز حداقل دو مورد از اين مراكز راه اندازی می شوند. راه اندازی اين مراكز از محل اعتبارات طرح تحول نظام سلامت انجام شده و تاكنون نزديک به ۴۶۰ ميليون تومان برای راه اندازی اين مراكز هزينه شده است.
مدير گروه سلامت محيط حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكی اهواز با اظهار بی اطلاعی از آمار مرگ و مير دخانيات در خوزستان تصريح كرد: از اين به بعد با راه اندازی مراكز ترک دخانيات كه در حال فعال شدن هستند می توانيم برخی از آمار را استحصال كنيم.
وی بيان كرد: شناسايی افرادی كه دخانيات مصرف می كنند را به پايگاه های سلامت هم برده ايم و اين مسئله جزو فرم های پرسشی مراقبان بهداشت است.
صفدري عنوان كرد: مراكز ترک دخانيات برای ترک سيگار تعريف شده و از قوی ترين و به روزترين داروها نيز به صورت مشاوره ای استفاده می كنيم.
وی خبر داد: البته با مشاوره گرفتن از متخصصان بسيار خوب خدمات ترک تخصصی قليان را نيز در دستور كار اين مراكز قرار داديم.
مدير گروه سلامت محيط حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكی اهواز يادآور شد: كنترل مصرف دخانيات در اماكن عمومی بر عهده متوليان و مالكان آن اماكن است. وظيفه بهداشت نظارت بر حسن اجرای قوانين است.
صفدری تأكيد كرد: هيچ قهوه خانه رسمی در خوزستان نداريم و برخلاف استان های ديگر كه تابلوی مستقيم دارند، در استان خوزستان چنين مسئله ای وجود ندارد.
وی ادامه داد: خوزستان يكي از استان های پاک از نظر صدور نكردن مجوز و رسميت نبخشيدن به مراكز قهوه خانه و قليان خانه است.
مديرگروه سلامت محيط حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكی اهواز خبر داد: برگزاری مسابقات نقاشی، راهپيمايی با شعار «دخانيات سمی برای خانواده»، برگزاری كارگاه های آموزشی و همچنين همايش تخصصی برای متوليان و دست اندركاران مراكز ترک دخانيات (پزشک، كارشناس بهداشت محيط و روانشناس) از جمله برنامه های اجرايی در هفته ملی دخانيات است.