وی اضافه کرد: در این راستا 20 هزار بروشور هشدارهای ممنوعیت مصرف دخانیات در مراکز و اماکن عمومی، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، ادارات دولتی و کارخانه های استان توزیع شد.
فدایی، استمرار نظارت بر تعطیلی و ممنوعیت فعالیت قهوه خانه های غیر مجاز و مراکز عرضه قلیان، نظارت بر ممنوعیت تبلیغ دخانیات و برخورد با متخلفان، صدور بیش از 270 مورد اخطاریه، اطلاع رسانی و آموزش عمومی گروه های هدف درخصوص مضرات مصرف و قرار گرفتن در معرض دود دست دوم دخانیات را از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه مبارزه با مصرف دخانیات در استان برشمرد.
وی همچنین گفت: برگزاری کارگاه آموزشی خدمات مشاوره، پیشگیری و ترک دخانیات، همایش های پیاده روی و مسابقات ورزشی از برنامه های هفته بدون دخانیات در استان است.
فدایی افزود: به دلیل مصرف بی رویه محصولات دخانی به ویژه قلیان در بین جوانان، نوجوانان، زنان و متأسفانه برخی از محافل خانوادگی، به عنوان بزرگترین دغدغه متولیان سلامت، و اینکه میزان مواجهه با دود در هر وعده مصرف قلیان، معادل استعمال ۸۰ تا ۱۰۰ نخ سیگار است و همچنین آلودگی تنباکوهای معطر به ترکیبات سرطان زای قطعی همچون بنزین، فلزات سنگین و نگران کننده تر، و برخی از مواد روانگردان، فعالیت ها و برنامه های روز جهانی و هفته ملی بدون دخانیات در سال جاری، بر موضوع قلیان، عوارض زیانبار ناشی از مصرف و راهکارهای کنترل و کاهش آن متمرکز شده است.
گفتنی است: ۳۱ ماه می میلادی برابر با ۱۰ خردادماه، از سوی سازمان بهداشت جهانی، به عنوان «روز جهانی بدون دخانيات» نامگذاری شده که شعار امسال این روز، «قلیان، سمی برای سلامت خانواده» و موضوع برنامه های آن، «بسته بندی ساده محصولات دخانی» می باشد.
برنامه های «هفته ملی بدون دخانیات» امسال نیز از ۴ تا ۱۰ خردادماه جاری، به شرح زیر در کشور در حال اجراست:
سه شنبه ۴ خرداد با عنوان «جوانان علیه قلیان»، چهارشنبه ۵ خرداد «قانون علیه قلیان»، پنج شنبه ۶ خرداد «قلیان و سرطان»، جمعه ۷ خرداد «آموزههای دینی علیه قلیان»، شنبه ۸ خرداد «اماکن عمومی عاری از قلیان»، یکشنبه ۹ خرداد «خانواده علیه قلیان» و دوشنبه ۱۰ خرداد «بسته بندی ساده محصولات دخانی».
انتهای پیام/ک