آیت‌الله شیخ محمد هادی تألهی از عارفان و سالکان طریق حقیقت در همدان است که در روشنگری و هدایت مردم انقلابی همدان نقش اساسی داشته است.

آیت‌الله تألهی همدانی

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ این سرزمین کهن همواره مهد ظهور و بروز عارفان و سالکان بزرگی بوده که در گوشه گوشه شهرها و آبادی‌های ایران اسلامی آتش در خرقه نفس و خودبینی و خودخواهی و خودپرستی زده و فقط خدا را دیدند. از مریدانشان گرفته تا مردم عادی، همه چشم به درب خانه این رهروان راستین الهی می‌دوختند تا گلبانگ اذان سرنزده، شاهد مراجعت پیر فرزانه دیارشان برای اقامه نماز اول وقت در مسجد باشند.


کلامی نیاز نبود. تنها کافی بود نگاهشان لحظه‌ای با نگاه این عارفان ربانی تلاقی کند و تا آخر عمر، نظر کرده شوند.

آیت‌الله شیخ محمدهادی تألهی همدانی، یکی از این وارستگان است که بیراه نیست اگر بگویم در زادگاه خود، ناشناخته مانده است. آوازه سلوک و عرفان این عارف ربانی از زبان شیخ محمدتقی انصاری، آیت‌الله مرعشی نجفی، آیت‌الله بهجت، آیت‌الله مدنی و دیگر رهروان طریق هدایت به گوش رسیده است.

این سالک فرزانه، سال 1279 در خانواده‌ای مذهبی، از پنجره همدان، دیده به جهان گشود. پدرش آیت‌الله شیخ مرتضی تألهی از سالکان پر آوازه بود و به لطف این انتساب، شیخ محمد هادی از همان ابتدای نوجوانی توانست در محضر بزرگانی چون آیت‌الله میرزا علی آقا خلخالی، شیخ محمد بهاری، حاج سید علی عرب و آیت‌الله حیدر کسب فیض کند.

بعدها مدرسه زنگنه همدان مرکز تحقیق و تدریس شیخ محمدهادی شد و آثار گران‌بهایی از جمله حواشی بر قواعد انصاری، حواشی به متاجر شیخ، شرحی بر مجموعه حاج ملاهادی سبزواری، رساله‌ای در معرفت نفس، رساله‌ای در برکات و مشتبهات قرآن مجید، رساله‌ای درباره حضرت مهدی(عج)، رساله‌ای در تعقیبات نماز، رساله‌ای در فضیلت روز جمعه و رساله‌ای در رد صوفیه را تألیف کرد.

این عارف ربانی در 96 سالگی به علت کهولت سن درگذشت، اما برکات وجودیش برای اهل زمین پایان نگرفت.

پسر بزرگ ایشان، محمدحسین، مکتوبات پدر درباره موضوعات اجتماعی، تفسیری، دینی و مذهبی را گردآوری و در مجموعه‌ای 9 جلدی به نام «هادی» ارائه کرد.

هادی یک، هزار و یک کلام از مکتوبات شیخ محمدهادی تألهی است و طی 193 سند در سال جاری توسط انتشارات نجات قم به دنیای نشر آمده است.

هادی دو، در ولایت علی(ع) و ائمه معصومین نگارش شده و برای نخستین بار در سال 1386 به چاپ رسیده است.

هادی سه در موضوع عقاید دینی، هادی چهار در معرفت نفس، هادی پنج دستورات، هادی شش در مطالب متفرقه، هادی هفت در ادعیه، هادی هشت در نماز و هادی 9 شامل سخنرانی‌های این پیر فرزانه بعد از نمازهای جماعت در مساجد همدان است که امیدواریم به زودی روانه بازار نشر شوند.

خالی از لطف نیست یکی از سفارشات آیت‌الله تالهی همدانی را هم بدانید:
ایشان می‌فرمایند: از تسبیح حضرت زهرا (س) نباید غفلت کرد فوائد آن بی‌شمار و منافع آن بسیار است. همین قدر بس که امام می‌فرماید: «اگر چیزی از این تسبیح بهتر بود، حضرت رسول(ص) آن را به حضرت فاطمه(س) سفارش می‌فرمود چون محبوب‌ترین زنان نزد رسول خدا(ص) فاطمه(س) است، چنان که محبوب‌ترین مردان نزد آن جناب شوهر این مخدره جناب علی (ع) بود».

انتهای پیام/ د


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.