به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد رئیس شبکه بهداشت شهرستان جوین در این همایش با اشاره به موفقیت های شهرستان جوین در کنترل بیماری سالک گفت : در سال 90 ما 400 مورد ابتلا به بیماری سالک رو داشته ایم که در سال گذشته این امار به 66 مورد کاهش یافته و ما هرساله 55 درصد کاهش بیماری را دداشته ایم.
دکتر محمدرضا قزلقارشی افزود: هدف همایش آشنایی گروه های هدف با روش های جدید درمان ْ کنترل و پیشگیری از بیماری سالک است که در این همایش کارشناسان کاردانان بهورزان و دهیاران شهرستان های سبزوار ْ جوین ْ جغتای ْ نیشابورْ اسفراین ْ داورزن ْ خوشاب ْ رودابْ گرمه ْ جاجرم حضور دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار هم دراین همایش گفت : در ایران 17 استان آلوده وجود دارد که در محدوده سبزوار و همجوار آن کانون های این بیماری را داریم در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار پنج مرکز تخصصی درمان سالک با ارائه خدمات رایگان درمانی را تعریف کرده ایم.
دکترمسعودی فر افزود: این بیماری مشترک بین انسان و دام است و در هیچ کجای دنیا بحث ریشه کنی در هدف وجود ندارد و هدف کنترل بیماری است به نحوی که به عنوان یک مشکل بهداشتی در منطقه مطرح نباشد.
کارشناس ارشد مرکز ملی تحقیقات سلامت کشور هو در ادامه این همایش گفت : بیماری سالک یک بیماری انگلی است که درمناطق مانند جوین از نوع روستای می باشد .
رضا جعفری افزود: سالک با گزش پشه خاکی ا زمخازن بیماری به انسان منتقل می شود که درجوین از جوندگان این انتقال صورت می گیرد.
وی با اشاره به راه های کنترل و پیشگیری این بیماری گفت : به غیر از اقداماتی که سازمان ها و ارگان ها انجام می دهند یک سری اقدامات و کارها را مردم بر اساس آموزشهایی که به آنها داده می شود برا ی پیشگیری باید انجام دهند. مانند استفاده از پشه بند ْ نصب توری به درب و پنجره ها ْ استفاده از مواد دور کننده ْ و حشره کش ها ْ تردد کمتر در ساعاتی که گزش پشه بیشتر است.
انتهای پیام//