توصیه های کارشناسان برای سلامت روزه داران

کارشناسان برای سلامت جسمی و بهداشت دهان و دندان به روزه داران توصیه هایی سودمندی دارند.

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ این کارشناسان با اشاره به رواج برخی عادت های نادرست در ماه رمضان مانند پرخوری، استفاده از غذاهای چرب، نوشیدنی های سرد در هنگام افطار بر اصلاح این رفتارها تاکید دارند.

متخصصان ،استراحت دستگاه گوارش،کم شدن چربی های ذخیره شده در بدن، کاهش وزن، کمک به ترک مصرف دخانیات و خروج سموم از بدن را از جمله فواید روزه داری می دانند.

اما در صورت بی توجهی به اصول بهداشت روزه داری ممکن است این فواید محقق نشود.
 
*کاهش عطش و تشنگی

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهید علیزاده گچساران گفت: با توجه به قرار داشتن ماه رمضان امسال در فصل گرما، استفاده از نوشیدنی های سنتی مانند عرق کاسنی، عرق نعناع و خاکشیر بعد از افطار تا هنگام سحر برای کاهش عطش و تشنگی در طول روز ضروری است.

حیدر دارابی افزود: روزه داران برای کمتر تشنه شدن در وعده سحری از خوردن غذاهایی مانند انواع کوکو، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک خودداری کنند.

وی اظهار کرد:برای تشنگی کمتر، بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان از حجم کمتری خمیر دندان استفاده کرد.

وی بر خوردن حداقل هشت لیوان آب از زمان افظار تا سحرگاه تاکید کرد.

دارابی با اشاره به اهمیت حفظ آب بدن روزه داران افزود: استفاده از مایعات ولرم مانند آبلیمو سبب حفظ آب بدن روزه داران می شود.

*بایدها و نبایدهای تغذیه روزه داران

دارابی مصرف آب سرد با حجم زیاد را برای سلامت روزه داران مضر دانست و تصریح کرد: از خوردن قهوه در هنگام سحر خودداری شود اما چای نعناع از نوشیدنی های بسیار مفید در ماه مبارک رمضان به شمار می رود.

وی استفاده از گروه های غذایی اصلی شامل نان و غلات، شیر و لبنیات، میوه و سبزی و گروه گوشت را برای سلامت روزه داران ضروری دانست.

وی اظهارکرد:افطار را با آب گرم و خرما، کشمش یا عسل که قند طبیعی هستند، باز کنید.

دارابی مصرف چای کمرنگ، شیر گرم، فرنی و حلیم کم روغن در هنگام افطار را ضروری دانست.

وی تصریح کرد: خوردن سیب زمینی آب پز، سبزیجات پخته مانند برگ کلم، کرفس، کلم بروکلی غذاهای خوبی برای وعده افطار است.

دارابی استفاده از نخود فرنگی و هویج، مقدار کم گردو، شیربرنج، توت، کمی کره و تخم مرغ آب پز را از دیگر مواد غذایی مناسب برای وعده افطار ذکر کرد.

وی ابراز داشت: خوردن زولبیا و بامیه، سبب افزایش قند و چربی خون شده و برای سلامت روزه داران مضر است.

دارابی با تاکید براین که هیچ گاه افطار را با آب سرد، غذاهای سرد و نوشابه های گازدار آغاز نشود، یادآور شد: مصرف آب سرد در هنگام آغاز افطار سبب ایجاد ناراحتی های گوارشی می شود.

وی با توصیه به عدم مصرف غذاهای چرب در هنگام افطار افزود: آش رشته غلیظ همراه با پیاز داغ چرب، سبب سوء هاضمه شده و برای افطار مناسب نیست و بهتر است آش رشته را به صورت رقیق، همراه با روغن کم مصرف کرد.
 
*رعایت نکات بهداشتی برپایی سفره های افطاری

وی با اشاره به سنت حسنه برپایی سفره های افطار از سوی دستگاه های اجرایی، نهادها، مراکز آموزشی و اقشار مختلف مردم توجه به رعایت نکات بهداشتی و پزشکی را در برپایی سفره های افطار خواستار شد.

دارابی رعایت اصول بهداشتی ظروف پخت غذا، استفاده از ظرف های یک بار مصرف استاندارد و پرهیز از قرار دادن غذاهای پخته شده بیشتر از دو ساعت در هوای آزاد را از جمله اصول بهداشتی برای برپایی سفره های افطاری ذکر کرد.

*نکاتی برای رفع بوی بد دهان روزه داران


یک متخصص دهان و دندان با اشاره به در پیش بودن ماه رمضان گفت: بوی بد دهان روزه داران برای فرد و اطرافیان او آزاردهنده است که با انجام برخی از کارهای ساده قابل پیشگیری است.

ساسان مرادی افزود: جرمگیری، ترمیم دندان های پوسیده و کشیدن دندان های غیرقابل ترمیم قبل از ماه مبارک رمضان ضروری است.

وی مسواک زدن قبل از وعده افطار و بعد از سحری را از راه رفع بوی بد دهان روزه داران ذکر کرد.

این دندان پزشک تصریح کرد: عدم استفاده از مواد غذایی همراه سیر و پیاز تازه، مسواک کردن قبل از بیرون رفتن از منزل و مصرف دهان شویه قبل از خواب را از دیگر توصیه های بهداشتی دهان و دندان است.

مرادی از افرادی که از دندان های مصنوعی استفاده می کنند خواست علاوه بر انجام موارد ذکر شده هر هفته یک بار دندان های خود را با سرکه سفید بشویند.

وی ابراز داشت: استفاده از میوه های تازه به جای تنقلات و آب میوه های مصنوعی از دیگر راهکارهای برطرف شدن بوی بد دهان است.

مرادی گفت: در صورتی که بوی بد دهان روزه دار با این راهکارها برطرف نشود فرد باید به متخصص دستگاه گوارش یا حلق و بینی مراجعه کند.

این دندان پزشک اظهار کرد: افراد دارای بیماری دیابت، سینوزیت و بیماری های کلیوی برای رفع بوی بد برای دهان به پزشکان متخصص مراجعه کنند.

متخصصان داشتن عفونت های دهانی و دندانی، عفونت های سینوسی، لوزوی و مشکلات گوارشی، حذف سحری و خوردن غذاهای سنگین که بر عملکرد دستگاه گوارش تاثیر می گذارد را از دلایل بوی بد دهان مطرح می کنند.

متخصصان پرخوری و افزایش حجم موادغذایی در داخل معده را از دیگر دلایل بوی بد دهان عنوان می کنند.

انتهای پیام /ف
برچسب ها: روزه ، سلامت ، توصیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.