ناهید ازغندی روان شناس کودک در گفتگو با خبرنگار حوزه جوانان و خانواده
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: بیشتر والدین در برخورد با لجبازی های کودک خود عصبانی شده و دست به تنبیه او می زنند ولی باید این نکته را به یاد داشته باشند که کتک زدن و دعوای کودک نه تنها باعث کاهش این رفتار او نمی شود بلکه موجب تشدید این رفتار در آنها خواهد شد.
ازغندی تأکید کرد: برخورد مناسب با این مشکل می تواند روند تربیت را در مسیر درست قرار دهد. نخستین نکته این است که با استفاده از روش های ساده و سرگرم کننده می توانیم کودک لجباز خود را آرام کرده و برای دقایقی او را وادار کنیم با ما همکاری کند.
وی در ادامه افزود: یکی از روش هایی که در کاهش لجبازی کودک موثر است، استفاده از روش خاموشی در برخورد با اوست به این معنی که والدین در مقابل رفتارهای منفی وی هیچ واکنش کلامی، دیداری و شنیداری از خود نشان نمی دهند، گویی چیزی ندیده اند و کودک پس از چند بار تکرار رفتار منفی خود به علت دریافت نکردن پاسخ پی می برد که رفتارش کاری بیهوده است.
ازغندی تصریح کرد: در صورت لجبازی های شدید کودکان که به شکل گریه های طولانی و کبودی لب ها و همچنین واکنش های غیر عادی بروز می کند، مراجعه به روان پزشک ضرورت دارد.
انتهای پیام/