در ابتدای این نشست، مهدویان کارگردان اثر، با اشاره به تغییرات فیلم برای اکران عمومی گفت: خانواده ایشان به نکاتی در فیلم اشاره کردند که برای آنها مبهم بود و تمایلی نداشتند نمایش داده شود. ما به درخواست خانواده حاج احمد متوسلیان بخشی از صحنه ها را که به فیلم لطمه نمیزد، برداشتیم. این نسخه ای که اکران میشود دو سه دقیقه کم تر از جشنواره است. تعامل بین ما و خانواده ایشان خواهد بود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص شخصیت فیلم بعدیاش گفت: لزوما شاید شخصیت بعدی از سرداران نباشد و فیلم دیگری بسازم. اما دوست دارم در خصوص محمد بروجردی بسازم.
والینژاد در خصوص تاخیر در اکران فیلم «ایستاده در غبار» گفت: ما باید به زمانبندی پخش و اکران فیلم هم توجه کنیم. در آن شرایط شاید زمان مناسبی نبود و حال موقعیت اکران آن فراهم شده است.
مهدویان با اشاره به اکران همزمان فیلم در گروه هنر و تجربه گفت: از این اتفاق خوشحالم و آن را به فال نیک میگیرم.
والینژاد در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر پیش فروش بلیت یا بلیت های حمایتی گفت: خیر؛ ما هیچ اقدامی برای پیش فروش یا تهیه بلیت حمایتی نکردهایم.
مهدویان در خصوص انتخاب بازیگر برای نقش حاج احمد متوسلیان گفت: من چند نفر را در نظر داشتم. از همان ابتدا گفتم گریم سنگینی را باید تحمل کنند. تنها کسی که در شمایل و فیزیک و.... به حاج احمد متوسلیان می آمد، همین بازیگری است که الان در فیلم حضور دارد. من بازیگر چهره نمیخواستم و دوست داشتم یک نفر که چهره و شناخته شده نباشد، این نقش را بپذیرد. پس از گریم من دیدم که کسی غیر از ایشان نمی توانست این نقش را بازی کند.
والی نژاد با اشاره به خبرهای خوش مبنی بر زنده بودن حاج احمد متوسلیان با ذکر یک خاطره گفت: فیلمهای مستند از دوران جنگ هست که نشان میدهد چه اتفاقاتی افتاده. گروه از دوستان که جا مانده بودند به نیت اینکه در آن شرایط گرما و سختی شهید شدند، فیلمی دربارهشان ساخته شد. ولی عدهای از آنها برگشتند. حالا هم بعید نیست در اکران عمومی «ایستاده در غبار»، حاج احمد متوسلیان بیاید و با ما به تماشای فیلم بنشیند.
مهدویان در این خصوص بیان کرد: نمیدانم چه اتفاقی دارد میافتد. برایم شنیدن خبر تعجب آور است. اینکه حاج احمد متوسلیان بیاید برای من یک اتفاق دور از انتظار است و شبیه فانتزی است. اما ما مخاطب این خبرها هستیم و خبر زنده بودن ایشان را پیگیری میکنیم.
مهدویان عنوان کرد: سینما یک پیش فرض جدی دارد که فیلم ها یا مستند هستند یا داستانی. فیلم من هم مستند است و هم داستانی. اما این فیلم برای نمایش روی پرده سینما ساخته شده. این فیلم برای اکران در سینماست.
والینژاد بیان کرد: همه این فیلم را متعلق به خود میدانند. هرجا اسم آن آمد همه و همه در فرهنگ و هنر و ارگان های نظامی و ... ایشان را قهرمان ملی میدانند و به پخش و اکران کمک میکنند.
والینژاد در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر میزان حمایت سازمان اوج در ساخت فیلم گفت: نگرانی در خصوص ساخت اینگونه فیلم ها وجود دارد. آنها میخواهند کاری که ساخته میشود حرف و حدیثی نداشته باشد و روایت درست باشد. سازمان اوج از ابتدا پای کار ایستاده است و همچنان تعامل دارد. موسسه اوج از طرح های فیلمسازان برای ساخت فیلم در خصوص دفاع مقدس حمایت میکند.
مهدویان در خصوص این موضوع گفت: برای اینکه من این فیلم را بسازم حبیب الله والی نژاد و امیر بنان خیلی به من کمک کردند. در جریان تهیه فیلم و فراهم کردن ابزار و وسایل فیلم باید افرادی باشند که مهارت داشته باشند. این فیلم بار شیشهای بود که با هر زحمت و سختی در این تونل مرگ از آن محافظت کردیم. در فیلم به جاهایی میرسیدیم که من ناامید میشدم. اما با پیگیری ها وکمک های آقای والی نژاد فیلم ساخته شد. همه تلاش ما نه برای سیمرغ بود و نه برگزیده شدن. ما میخواستیم فیلم را مخاطب ببیند. هنوز کار ما تمام نشده و ما از این تونل مرگ با این بار شیشه در حال گذر هستیم. هنوز وسط راه هستیم و با تمام سیاه و کبود شدن ها میخواهیم بار را به مقصد برسانیم.
والینژاد با اشاره به دشواریهای ساخت این فیلم و فیلم قبلی مهدویان گفت: در موقع ساخت فیلم «آخرین روزهای زمستان» هم با خودمان میگفتیم اصلا این فیلم ساخته میشود یا خیر. ولی ساخته شد. در راه ساخت فیلم قبلی آقای فرجی مدیر شبکه کمک زیادی کرد.
علی سرتیپی در خصوص «ایستاده در غبار» گفت: قبل از تماشای فیلم تصوری از میزان جذابیت و تماشایی بودن فیلم نداشتم. اما وقتی دیدم بسیار لذت بردم. برای اکران گسترده و تعداد زیاد سینما و سانس برنامه ریزی کردیم.
وی افزود: فیلم مخاطب عام دارد نه خاص. با شروع پیش فروش از پنجشنبه پیشیینی می کنیم که فروش خوبی خواهد داشت. اگر فیلم ها خوب باشند، تماشاگر سینما مثل اکران عید از سینما استقبال خواهد کرد.
سرتیپی اظهار داشت: اکران فیلم که از چهارشنبه شروع میشود با برنامه ریزی خوب خواهد بود. مردم نشان داده اند اگر فیلم های سینما را بخوبی بشناسند، سینما را دوست دارند و استقبال می کنند.
سرتیپی در ادامه اظهار داشت: همه سینماگرانی که فیلم را دیدند آن را دوست داشتند و به دیگران تماشای آن را پیشنهاد کردند. این فیلم در آمریکا و کانادا و ... هم اکران خواهد شد.
مهدویان بیان کرد: کسانی که از فیلم تعریف کردند واقعا آن را دوست داشتند. هم فیلم من و هم سعید روستایی. شاید آنها توقع ساخت چنین فیلمی را نداشتند و با این تبلیغات خودجوش خواستند دیگران هم فیلم را ببینند. آنها ما را درک میکنند و میدانند اگر از فیلمساز جوان حمایت نشود، فیلمش دیده نمیشود و فیلم بعدی را نمیتواند بسازد. هنرمندان احساس میکنند این فیلمها نیاز به حمایت دارند و دعوت هنرمندان از مردم باعث تماشای یک فیلم میشود. رضا عطاران، بهنوش بختیاری٬ حبیب رضایی٬ نیکی کریمی٬ پیمان معادی نیز در صفحه اینستاگرام مردم را دعوت به تماشای فیلم کردند. این امکان مهم تبلیغاتی بود که به نظرم مهمترین نوع تبلیغات بود. من از این هنرمندان تشکر می کنم.
هادی حجازیفر بازیگر نقش «حاج احمد متوسلیان» در خصوص پیشنهادات بعد از این فیلم گفت: چند پیشنهاد بود که نپذیرفتم. این پیشنهاد را با کمال باور و ایمان پذیرفتم. اگر کاری در حد «ایستاده در غبار» به من پیشنهاد شود می پذیرم.
وی افزود: من در تمام اکرانهای مردمی این فیلم را دیدم و خوشبختانه بدون گریم قابل شناسایی نیستم و راحت رفت و آمد میکردم.
والینژاد در ادامه در خصوص ساخت فیلم دفاع مقدسی گفت: این که بگوییم کسی که فیلم دفاع مقدسی میسازد دیگر نمیتواند فیلم دیگری بسازد اشتباه است. شخصیت هایی مثل احمد متوسلیان زیاد داریم. وقتی آقای مهدویان وارد این حوزه شده، حتما فقط در این مورد فیلم نمیسازد.
مهدویان اظهار داشت: موضوع جنگ موضوع جذابی برای ساخت فیلم در تمام جهان است. برخی از این فیلمها ضعیف هستند که فقط موجب سرازیر شدن بودجه میشود. وسوسه ساخت فیلم با موضوع دیگر هم دارم. من دوست دارم فیلم کودک بسازم. به طور کلی دلیل علاقهمندی من به سینمای فیلم «دزد عروسکها» بود. در این زمان سرتیپی برای ساخت فیلم کودک با محمد حسین مهدویان ابراز آمادگی کرد.
مهدویان اظهار داشت: من فکر می کنم در جریان ساخت فیلم باید برای مخاطب جهانی و اکران بین المللی آن فکر شود.
وی در پایان در خصوص فیلمبرداری «ایستاده در غبار» گفت: خیلی حرف ها راجع به فیلمبرداری کار هست که خود آقای بهروز باید در خصوص آنها صحبت کند. دکتر شجاعی طراح صحنه فیلم هم در این فیلم طراحی خاصی داشت. حتی طراحی آن و شیوه کارش با «آخرین روزهای زمستان» تفاوت داشت.
گفتنی است؛ برای اکران این فیلم سایت سینمایی راه اندازی شده است.
انتهای پیام/