به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ليلا مهرانديش با بيان اينكه در برخي منابع توصيه شده است كه افراد روزهدار همانند زماني كه روزه نيستند، سه وعده غذا بخورند، گفت: اين وعدهها شامل افطار، شام و سحر است؛ اما صرف غذا در دفعات كمتر از دو بار در سالهایی که ماه مبارک رمضان در فصل تابستان است، توصیه نمیشود.
وي افزود: بهتر است غذاي مصرفي در وعده سحري خصوصيات و ويژگي وعده ناهار را داشته باشد تا از ايجاد گرسنگي در طول روز پيشگيري شود.
مهرانديش اظهار كرد: با توجه به ساعت صرف افطار و فاصله آن تا وعده سحري، ميتوان ساعتی پس از افطار، وعده غذايي مثل شام سبك صرف كرد كه البته اين به وضع خود شخص و تمايل او به صرف غذا بستگي دارد.
وي، مصرف غذاهاي سبك و مختصر شامل گروههاي غذايي شير و لبنيات مانند شير و ماست و پنير، ميوه و سبزي و نان و غلات مانند برنج و نان را در هنگام افطار توصيه كرد و گفت: علاوه بر اين گروه غذايي، مصرف شير گرم، فرني و شير برنج، استفاده از مواد غذايي آبكي مثل سوپ کمچرب، آش کمحبوبات، حليم بدون روغن که منبع خوبي از مواد نشاستهاي، فيبر، پتاسيم و منيزيم است و همچنين مايعات در هنگام افطار و سحر، موجب حفظ تعادل آب و مواد معدنی در بدن فرد روزهدار ميشود.
كارشناس نظارت بر مواد غذايي دانشگاه با تأکید بر استفاده از سبزي و ميوه در هنگام افطار و همچنين در فاصله بين افطار تا سحر به دليل دارا بودن منبع خوبي از آب و فيبر، افزود: مصرف اين مواد غذايي براي دستگاه گوارش بسيار مفيد است و مانع از بروز يبوست ميشود.
مهرانديش اظهار كرد: سبزيها با دارا بودن مواد مغذي مختلف و آب، علاوه بر تأمين ويتامينها و مواد معدنی مورد نياز بدن، از تشنگي فرد در طول روز جلوگيري ميكند.
وي به نامناسب بودن استفاده از مواد غذايي شيرين در وعده سحري اشاره كرد و افزود: مصرف مواد غذايي شيرين با تحريك انسولين موجب ورود قند خون به داخل سلولها و به دنبال آن، كاهش قند خون ميشود؛ به اين ترتيب، مصرف مواد غذايي شيرين و حاوي قندهاي ساده مثل شيرينی و شکلات در وعده سحر، موجب گرسنگي زودهنگام ميشود.
انتهای پیام/د